Posts by HardRock

500sm nic nie zmienia, boty na Azure wciąż dobrze się bawią

oczywiscie ze bot zawsze jest problemem. Na ruby też są pojedyncze boty. Ale co innego jeden bociarz gdzie lata na jednym chanelu na jednej mapie, a co innego farmy botów setki na kazdym chanellu na kazdej mapie. To że pojedyńcze botty latają nie ma większego wpływu na rynek, ale całe farmy odbierają chęć do gry i rozwalają rynek, bo ani misji na konia nie zrobisz ani polować na odpał boga smoków ani kart potwora, ani nie podropisz corów jak masz autopodnoszącego peta.

Dodając żywioł do broni celować w jakiś konkretny %, czy mając alchemię nie ma to większego znaczenia? Gdzieś czytałem, że każdy dodatkowy % to 0,25% dmg

im więcej tym lepiej ale celowanie w konkretny% to droga zabawa i dodawanie np 18% ognia za 65w ma mniej sensu niż kupno szarfy 24% i włożenie tam zodiaka+8 38% (zodiaka skup +0 za 15w i sam ulepsz). Szarfe bedziesz miał do konca gry (co najwyzej zmienisz na 25% z zodiakiem+9 48%) przelozysz na inne postacie a truta praktycznie tylko na razadora.

Wbij po prostu żywiol na +3 za 5w obojętnie ile% byle po prostu wartość ataku wzrosła.

A co do bicia Hydry to jak ludzie chodzą na 2 ninje to te 2 ninje najlepiej żeby były facet i babka czy to jest obojętne, bo nie używa się tam "małżeństwa".

Metin+ warto kupić jak sądzicie i co dokładnie daje?

obojętnie, małżeństwa sie nie uzywa. Chyba że do teleportu pod rybaka. Ja mam 2 facetów co przydaje sie do mixowania kostiumow nie konkretnie pod hydre ale bardziej pod meley jedna ninja musi miesc full abs na ogien druga bardziej atak.

Metin+ sie nie opłaca na starych serwerach jedynie jako dodatek na sezonowych serwerach sie oplaca.

ale wy macie problem, wystarczy zmienic serwer. na ruby nie ma takich problemow, ceny sa wysokie i zaporowe, na wszystkim da sie zarobic a botow nie ma wcale

gram od 0 na ruby mam 92 lvl i mam bardzo mieszane uczucia czy chce sie wyprzedać na polsce i przeniesc wszystko na ruby. Polska ma swoj klimat, są różne dymy spiny rywalizacja. A na ruby expisz sobie w grocie na średnim presubie wbija ci rumun loguje slupy i pisze po swojemu jak ty do niego po angielsku. Nawet wyladowac frustracji nie mozesz żeby go zwyzywać bo przyglup nie rozumie.

no to juz jest ten poziom rozgrywki, że zauwazalny wzrost dmg wiąże sie z zauważalnym kosztem. Poza tym pas czy szarfa to nie jest boostowanie dmg tylko na razadora ale tez na wszystko co bijesz, metki lepiej sklepiesz, szybciej bedziesz expic itd. Same przetopy do pasa to masz w granicach 2-3w i masz na dlugi czas jak bys zakladal tylko do bicia razadora (nawet mozesz miec drugi pas bez przetopów do bicia mobow, z przetopami tylko na razadora).

Sama zmiana butów niewiele dała bo to zaledwie 2% na potwory wiec bijesz 2% wiecej, musisz pozbierac 2% tu 2 % tam. Możesz też kupić od kogoś dodanie żywiołu do truty, może być ogień na razadora albo jakiś inny żywiol jak np wolisz miec do expa w lesie. Dodanie żywiołu podbija nie tylko % żywiołu ale też bazowy dmg broni (losowo w przedziale 8-36 na +3)

tylko lepiej najpierw okrwawic a na koniec truć jakby co, bo trucie trwa dłużej . A co do szarfy to zodiak najlepiej i to w szarfie 23/24%, nie wiem ile wartości daje Ci ta teraz szarfa ale bedzie duza roznica w dmg :)

1. Jeśli chcesz tam expic na autobotach (czy tam autołowach nazwa jak kto woli) to tak jak koledzy wyżej.

2. Jeśli chcesz expic jak należy - samemu na dziku na metkach, to w tym eq co wyżej na luzie dasz rade, dmg 20k+ w metki i zanim Cię ubiją to ty już kolejnego metka bijesz. To jest WP wystraczy Ci 0 na unik 0 na magie 0 na wiatr, idziesz full dmg i na starych mapach robisz co chcesz.

Ty odnosisz sie do lasu, my głównie do szczeliny czasu ^^ Las nie jest żadnym wyzwaniem.

szarfa jest pierwsza do zmiany.

buty i pas do podbicia na+8

przetopy do pasa

masz dużo szycia ja bym poszedł w branse z łez 10%szycie+hp chyba ze slabo bys stał to dodaj ogień(bedzie na przyszłość na meley)

nakładka 10% szycie

przebijesz 100% szycia i elegancko będzie.

ale nawet bez większych inwestycji mozesz poprawić zbijanie inwestując w krwawienie i trucie.

ja z gorszym eq pod dmg zbijałem sprawnie razadora bez odpału boga smokow, ja na wp 103 lvl miałem w pecie przeszkodę, nasior miałem drewniany z hp, truta 36% jedynie szarfe miałem 24% z zodiakiem+8. Wystarczy klepać razadora i jak ma 60% hp go okrwawić łatwo schodzi do 25-30% i potem trujesz i idzie jak miód malina.

mało wiatru do zakletego. Ale jako wp może dasz rade.

Na szczelinie nie ustoisz, na szczelinie liczy sie unik strzał odp na magie i odp na wiatr. Tam 2 grupki druidów Cie skasują :)

blok i %do pż są istotne dla innych niz wp.

Dobra, dobra, pewnie nie chcecie bym zaczął też botować jak wy i udawać że "walczycie" z botami wylewając wiadra łez na forum :swir::evil: trzeba sie zabrac i przejmowac rynek a co! jesli nic z tym nie robia, wszyscy powinni zaczac bocic, ciekawe co by zrobili, pobanowali stalych graczy ktorzy wpakowali tysiace pln w gre i zostawili boty? :rofl::D:

to tylko śmiechy z całej tej sytuacji, oczywiście nie mam zamiaru oszukiwać, a jedynie poczilować przy piwku i czarnych orkach :mkay:

na polsce nie poczilujesz na czarnych orkach, bo ich nie ma. Zostaje kirin z rumunami nie uzywającymi angielskiego. Bicie orków szybko sie znudzi i albo skonczysz gre albo pójdziesz dalej. Lepiej od razu zrób sobie 2 ninje do latania hydry/ meley i oddawaj juz biologa.

Ja mam wrażenie, że co chwila to samo piszecie, a ja tu się dalej zastanawiam czym grać dla funu. :devil::w00t:

dla funu to nie oficjalne serwery. Dla funu to robisz sobie zabawke 55 lvl. Ale jakoś zarobić trzeba. A granie tylko nie wiem np helerem albo archerem to mysle że nie jest fun tylko katorga, klepanie metków 3x dluzej i brak mozliwosci zbicia polowy bossow/ dungów. No albo pakowanie nie setek a tysięcy pln jak pewien jupiter. Jak zaczynalem grac to sobie chcialem popykac dla zabicia czasu, na blaskas caly czas lezalem bo mnie zabijały koksy to potem chcialem zrobic postac do pvp taką wiadomo nie top1 na serwie ale zeby zabic dropa temu kto mi zabija dropa. No i najpierw sura zarabiałem, potem 2x ninja na hydre i zaczalem ubierac szamana, już coś bił po 40k w dropy. No ale grać sie odechcialo przez sytuacje na serwerze.

dokładnie oni w siusiaka lecą z tymi aukcjami. Nie wierze i nigdy nie uwierze,że ktokolwiek kupuje magiki na aukcjach za 400 sm na poczzątkach aukcji. To jest nielogiczne totalnie, nawet jak juz ktos chce kupic magiki za sm to jak kupi 4 kupony sm to wyda mniej bo 320 sm i po sprzedaży sm i kupnie magika zostanie okolo wona. A na kirinie to w ogole jeszcze bardziej sie opłaca kupony na magiki.