Posts by blazegtx

Gram na Ruby od 5-6 miesięcy i nie widziałem ani jednego Bota albo może się ukrywają ale raczej wątpie

kolejny event startuje jutro czytaj 9 marca xD więc ile tych botów nie będzie 24h bo przez ten czas nic nie dropi

Obecny event nie jest dla botów bo tam nic nie dropi takiego by się boty nachapały chyba że ktoś w IS ostro przywali:D

Nie pamiętam w którym miejscu ale dzisiaj ktoś powiedział, że zmienił ch i nagle itemy znikneły.

Dzisiaj był przypis itemów z serwerów tymczasowych glacial,Polaris itp i wszystko co miało trafić do Magazynu IS trafiało do zwykłego EQ a jak ktoś nie miał miejsca to wylatywało na ziemie

bronie wężowe+15 przez te błędy mi wypadły, ciekawe czy oddadzą

Jak leciało tylko tym co byli na tymczasowych serwerach Glacial,Polaris itp bo dziś miało być przypisanie postaci do wybranego serwera także jeśli nie grałeś na żadnym z tych serwów i nie przenosiłeś postaci to żadne Węże+15 nie mogły ci wypaść chyba że sam wyrzuciłeś na glebe

Spróbuj Yongbi na Pająkach ubierz talik z 30 insekty i 30 siła przeciwko Potworom Pustyni i myślę że z 15-20 minut na postać z 300 % dropu + masz ulep typu Nogi pająka(lecą tylko z Pająk Żołnierz i Trujący Pająk), Szpony Skorpiona, Ogony Węża + , Ogony Skorpiona + czy kule polimorfi Trujący pająk (sporo warte mysle że ponad 10kk szt.) a tutaj najlepsze miejscówki jedyny minus to trucie więc pasowała by jakaś auto-pota :

FOXHJoH.png

W Metku chyba ważny jest procek i RAM im więcej wątków tym więcej klientów odpalisz z Intela 10 gen i wyżej powinien być już ok a Ryzen to nie wiem. Jesli chodzi o kompa jedynie do MT2 to nie kupował bym takiego za 4k chyba że planujesz grac w inne gry i chcesz miec dobr sprzet nowy a zastanowił bym się nad kompem na socket LGA 2011 czyli Xeon. Są to bardzo tanie procesory Serwerowe (sensowną używke kupi już do 300 zalezy jaki) i za 1.5-2k można mieć kompa o wydajnosci takiego za 4k+. Ale twój wybór jesli chcesz cos nowego to Intel chyba lepszy od AMD pod tego typu gry akarta graficzna to marginalna rzecz bo metek nie odpala się z dedyka chyba zejest procek z F( czyli bez zintegrowanej karty)

Tylko Auto łowy :D metki to se może klepać Wilk czy Szaman reszte postaci spokojnie z Buta daje rade przy odpowiednim DPS.Postawisz taka postać na 24/7 więcej Expa wleci niż jakbyś miał latać samemu i się meczyć

a tam wyzej cos placzecie ze azrael ma sie oplacac bardziej niz klepanie alchemii na x kont. Tylko macie swiadomosc ze klepanie tej alchemi na x kont jest rownie dochodowe jak razador itp. tylko bardziej nuzace? To jest wlasnie alternatywa dla low lv. macie alchemie i eventy zeby DOJSC DO PEWNEGO POZIOMU i ruszyc dupe na lepsze lokacje. Dostaliscie pierscienie antyexpa, mozliwosc oddawania expa na gildie i xyz sposobow zeby trzymac sie low lv. Macie mozliwosci trzyamania swojego low lv ile chcecie. Ale narzekacie, ze macie byc rownie super z rownie super opcjami jak ludzie co wbili 20/30 lv czempiona. Aha. Ciagle toczycie do jednego. W Waszym widzimi sie Azrael to cos na tyle wyjatkowego ze ma byc fajny drop i kropka.

O mój Boże chyba kończe dyskusje :D ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem chyba Xd. Ten Dung od dawna nie jest grywalny a nie opłaca się na niego chodzić bo przez ten czas co się go robi to lepiej w M1 postać i kapucyna zwa...bo to strata czasu człowieku to tak jakby pojsc zrobic alche na 15 postaci dzien w dzien i po 250 corach nie wbiło ci zadnego Szlifa Xd chyba by się odechciało grac i dalej tego robic i tak jest wlasnie z tym Dungiem ludzie nie robia go bo niema po co jak sie za 30 minut nawet 5kk nie zarobi XD. Dung jest dla postaci 75 lvl i taka postać powinna miec mozliwosc wejscia na niego zdobycia szkat bossa 5 szt (i powtarzam jesli jest za łatwy to zawsze mozna mu podniesc poziom trudnosci) i w miare mozliwosci zarobic na takim Bossie nie kutfa miliony won za 1 jak ty to tutaj koloryzujesz (jak ludzie którzy maja 20/30 poziom Czampiona bo tacy ida na 1-2 Melejki i maja Yang jak ten co przez rok by chodził na tego Azraela ) ale nie kurna pare czerwonych pot czy niebieskich czy złom co mozna w m1 na ziemi znalesc. Nisko levelowi albo ci co dopiero zaczynaja tez powinni miec alternatywy nie tylko alchemia,łowienie,Energia czy Górnictwo by własnie móc pojsc wyzej tam gdzie ty jestes czy inni. To ze ty wydales miliony na metka czasu i pieniedzy i grasz po xx godzin dziennie to co masz miec jakies przywileje a innym je odbierasz co maja powiedzmy 2-3h czasu na gre by mogli sobie zarobic na to lepsze EQ by isc wyzej. Mi to w sumie lotto czy tego Dunga poprawią bo i tak dawno jestem za tym progiem lvl ale popieram pomysł by go nieco zmodyfikować nie jak jest teraz by słabsi odemnie czy od cb mogli sobie go robić bo to DUNG w końcu nie jakiś Arboretum z Gautama czyli zwykły randomowy pół bossik :D. Klepanie Alchemi moze i byc bardziej dochodowe niz nawet chodzenie na Melej wystarczy nieco sprytu i poswiecenia wiekszej ilosci czasu niz 30-40 minut co 3h ale to jest dla osób na bezrobociu albo majacych duze ilosci czasu.

Nie właśnie to wy nie kumacie że z równo bossa O niskim poziomie trudności którego można zrobić byle czym leci byle co.

XD To niech go polepszą i zrobią lepszy drop bo Dung jest a nikt go nie chodzi na Smok'a to jeszcze pewnie ktoś tam zagląda a tutaj od xx czasów jak ktoś pójdzie to chyba cud jest:D. Ty nie rozumiesz że chodzi o to że ten dung nie ma nic w sobie by na niego chodzić a nie ze jest łatwy i dużo lepszego dropu trzeba tam napokować by się nachapać:D. Wyobrażasz sobie np.Chodzenie Razadora gdyby ze skrzyń leciał ten sam syf bez płomieni,ksiąg ? albo gdyby melej mozna było robic na max 4 postacie nosz kurw...opłacało by sie tobie robic Melej po 30 minut gdzie pewnie na odpał wydasz wiecej niz byś ze skrzyń wyciagnał

Ja myśle ze nie trzeba mieć problemu do GF tylko do siebie. Kilka ładnych lat temu kiedy było x serwerów polskich od starych po nowych były blaski raz w roku, jakieś inne eventy raz na ruski rok i było wszystko okej. Nikt się nie czepiał dlaczego to nie ma 30eventow na 30 dni. Wiadomo ze był to PL. Jesli chciało się łatwiej wszystko to szło się na privy. Od momentu jak weszły dzienne eventy jakieś dodatkowe dropy czy to lepszy czy gorsze ludzie przestali doceniać to co maja codziennie i każdy się domaga. Jesli komuś za mało eventow i wgl to moim zdaniem są po to serwery eventowe i tam można się rozwijając. Nie mówię ze bronię GF bo wiadomo dodają rzeczy na wysokie lvl ale mogli by pomyśleć o tym co lubią low lvle. Sam chętnie bym zobaczył jak zmieniliby albo dodali jakieś tam % na dana rzeczy(cenna lub mniej) z jakiegoś Razka,baronki czy tak innego dunga itp. Nie mówię żeby od razu zmianki dodania leciały ale czy jakaś fasola czy tam skrzynka a z niej szansa na coś. Myśle ze zrobiłby się ruch na tylko mniej obleganych dungach. Milego

A kto tutaj ma pretensje do GF XD to jest pytanie "czy nie warto by zmienić coś na Azraelu by warto tam było chodzić bo obecny Azrael to tylko strata czasu który można by inaczej spożytkować" pewnie powiecie jak się nie opłaca to nie chodzcie xd a ja powiem to po co ten Dung jest?. Wszystko w tej grze ma sens DT ma sens bo idziesz ulepszyć itemki bez ulep=Oszczedzasz na tym a możesz zyskać, Melej idziesz bo generuje duże ilości yang,Hydre idziesz bo szkaty są w cenie i fajne itemy z nich lecą, idziesz na Bossa Lochu małp po Skrzynie ksiąg Zwierza a te katakumby to chyba tylko idziesz bo masz misje na Tartara z której dostajesz Magiczny metal ale to nie o to tutaj chodzi tylko o to by ten fajny Dung wrócił do łask. To nie musi być drop jak na hydrze że Magiczne,exo leca :D ale coś na wzór Razadora,Nemere ewentualnie dodanie 2-3 innych itemków typu Skrzynia ksiąg Zwierza, czerwona pota itp to nie zabije rynku :D. Nawet na priv masz Dungi na 30,50, 70lvl i zarabiasz na nich a tutaj jest Dung bo jest o tak se:D. Kiedyś metin2 był inny Fms to był rarytas, Kamień duchowy to był rarytas nie było takiego nacisku na IS jak teraz że bez rękawiczki to nawet się nie wybieraj na Dropienie, bez kostiumów i Nakładek nic nie zrobisz itp itd

1

1.Przecież ci pisze drogi Kallamie że kto może sobie pozwolić na Nowe mapy na Yoharze czytaj. Rozpadline Dusz i Przełęcz oraz Wąwóz to System najemników staje się prostszy bo Licki lecą tam na potęge :D a ktoś kto nie ma takiej mocnej postaci musi to kupować co wiąże się z wydaniem Dziesiątek Sm tak na prawde na nic zresztą co tu dyskutować :D

2.Tak można owszem ale co to zmienia na Razka przepustka bez zbędnego pierdole...się wchodzisz zbijasz moby i Bossa i tyle. Matowa Legendarna , 80-90 na ogień(na wp pewnie mniej) cos na Umki i hity 5k i po sprawie natomiast Jotun to już trzeba mieć Mityczną Alchemie i troszke lepsze EQ oraz pewnie z 8-10k DMG ale Boss schodzi łatwo jak się dobrze ustawisz ale bagniaka i władce trzeba wczesniej ubić by do tego jotuna się dostać:D

3. Może i tak byłem z 2 razy jak zodiak wchodził ale słyszałem że Chen najłatwiejszy to chyba ten na błyski

4.? Na Matowej Alchemi wejdziesz na Yohare? tam chyba znakomita minimum chyba że na początkowe mapy to może nawet WP się tam wypierdol...Co widziałem na filmach Sanka który byle jakiego EQ nie ma

5. Może tak z tego co słyszałem to Syf tam leci ale jak charyzmy tam dobrze dropi to pewnie warto

6. Według mnie to ten odpał to tak dla 95+ postaci to fakt mega rzecz i warto sobie sloty blokować ale kogoś słabszego to coś ala dawniej Pierscień Hydry którego ani zbytnio nie użyjesz ani się tego nie da sprzedać zasmiecacz Slotów bo na co taki 60 sobe to odpali by zrobic DT szybciej czy niewiem ubić 10s szybciej metka w red lesie z którego się nic nie podniesie bo sie nie ma miejsca

1.No jak ktoś może pozwolić sobie na Rozpadline dusz to taki system Najemników staje się banalny bo nic nie robisz nie pakujesz SM na licki itp top dla Topki jak sam piszesz osób co za wydane PLN na tą gre mogli by sobie dom postawić:D

2.Według mnie tak pod wzgledem bicia bossa to Jotun jak się dobrze ustawisz to jest łatwiejszy ale nie Jotun tutaj stanowi problem lecz same misje na niego a dokładnie zbicie chocby władcy który czesto jest oblegany:D

3. Zodiak to nie wiem byłem może z 2 razy więc sie nie wypowiem to jak kto robi Zodiaka i jakiego

4.Yohara to nie wachlarz możliwości bo to nie dla zwykłych smiertelników:D

5.Kraina zywiołów tym bardziej się nie znam :D coś tam kiedyś słyszałem ale że jakiś tam syf leci i tyle

Co z tego jak się tego nie dało stakowac ani sprzedawać/Przenosić :D dla kogoś kto bije hydre/meley czy jest na Yoharze to odpał Mega fakt bo idzie to praktycznie odrazu na bierząco a co ma bidny niedzielny gracz z tym zrobic i zasmiecac sobi sloty w EQ ... chyba ten filtr łupu to była fajna rzecz z tego Eventu:D

tak samo jak wszystkie stare bossy od szkatek. (czyt wodz orkow, zjawa, riper itp.) czemu postac ktora nie jest rozwijana ma miec lepiej niz rozwijana wyzej? Smok, razador, nemere, jotun, melej, hydra, zodiak, kraina zywiolow, yohara -> bossy, metki, serpent, alastor, wieza sung. Malo? Eh. Najlepiej zeby z dzikich psow dropila alchemia wyborna, i tylko wam ktorzy tak marudza. A FAJNIE BY BYLO. Jako w grudniu jest taki natlok eventow, tyle wam wszystkiego walneli. Jak nigdy, to event balwanow, to do tego rownolegle okejki i dropy codzienne, a Wam zawsze malo, fu be ah, zly webzen gf i wgl metin bo chce tylko Waszego hajsu. no tak :C

wszedzie widac placz, zal i smutek. A ze ale fajno event za eventem, to nie widze nigdzie >.<

Jotun,Smok,Nemere,Melej,Hydra,Zodiak,Kraina żywiołów a tym bardziej yohara to marzenie dla Niedzielnego gracza i jedynie Razador w zasiegu noobków który i tak jest nie opłacalny chyba że się robi go z darmowych wejsc to jakies tam 1w do 1.5w dziennie wpadnie więc o jakim zarobku ty tutaj piszesz.Do alchemii trzeba stalowych nerwów i dużo poświęconego czasu a i tak przeważnie każdy już sra tym jak ma codziennie klepać te kory na XXX postaci.Event bałwanów?a co On niby tam dawał jakieś tam Ataki i obrony oraz Zielone fasolki raz na ruski rok to żaden Event i chyba nie dawało się tego sellać więc tym bardziej. Okey spoko ale są 1 może 2 razy w roku co wyklucza go ze stałych zarobków dla niskich lvl a raczej okazjonalny zarobek. Codzienne prezenty? hmm jak nie masz xxx postaci to zmianka poleci raz na 50 otwarć jak nie rzadziej hehe. Gość nie płacze o to że nie ma gdzie zarabiać tylko o to że Azrael jako dung nie ma wogóle sensu :D już lepiej DT pójść zawsze coś mozesz ulepszyć i potem sprzedać a tutaj szkaty po ile 1kk za szt??? robi się go długo a drop jest tak mizerny że większość rzeczy z tej szkaty to nawet handlara nie chce przyjmować no może poza Brońmi na 70 lvl:D. Płakaliście to wy topowi gracze championy co wam Gf nasrał na łeb z Systemem Najemników wtedy żalów i płaczu było słychać na pół europy a jak ktoś chce coś podpowiedzieć co by tutaj poprawić w danym dungu by był On jeszcze grywalny nie tylko jako boss do zrobienia na misji na któryś tam LVL to już frustracja że najeżdza ktoś na GF,Webzen itp. Skoro wprowadzili Płatne serwery co sugerowałem nie tylko Ja już dawno na tym forum to i ulepszyć się i to da.

Grają ludzie :D Może nie jest to tłum bo większość EXpi i tego nie widać :) idzie coś sprzedać i kupić np.Blaski,rybaki,alcha,Ku.Rady czy ulepy czase EQ także warto tutaj grać jeśli bariera językowa nie stanow problemu :D Na bazarze sklepów prównywalnie do polyphemos

Najnowszy Stały serwer to (Ruby)Kirin lecz jest On płatny 200 sm +- za każde konto natomiast z tych na jakich warto zagrać to Polska z powodu dużej dostępności EQ postać jaka na początek od zera to raczej WP ale to zależy od upodobań

NNO nigdzie nie działa w 100 czy to grota v2/v3 czy inne gdzie moby omdlewają ale warto mieć tak jak piszą inni by rzadziej omdlewało

Witam

Jest sens wbicia 113 lvl i chodzić Jotuna nie trzeba niewiadomo jakiego DMG by go zbić(tak około 10k na krycie) zarobek 1-1.5 w za jednego tak pi razy drzwi do tego w miedzy czasie dropic sobie Alchemie (po zrobieniu misji na przepustke na Jotka) na powiedzmy 5-10 postaci kwestia 1.5h do 2h. Problem Jotka to 5 postaci ( w tym 1 Ninja) na minimum 95 lvl i ta cholerna przepustka ale wprawny gracz robi to w 20 minut. Do tego masz Zielone/fioletowe poty z tego Dunga które zawsze ktoś kupi i mozna zbierać na Eq na Meley. Jotun to Eq Abs na wiatr i Silny Diabły oraz orki z 30 UM z kasku/Alchemi/Buty/tarcza lub Zbroja i działasz

Akurat

im wiecej zywiolu tym większe hity to ma ^^

Akurat Żywioł Ziemi ma się do Meley/Hydry jak piernik do wiatraka:D No chyba że Jotun to tak na Meley to Ogień(Tylko moby) im więcej tym lepiej wiadomo a na Hydre Lód natomiast Amulet mocy żywiołów działa na kolumny i żaden zywioł w Taliku/Alchemia nic nie daje

Lepiej iść do Banku w kraju w którym tam mieszkasz(stawiam Niemcy) i spytać się czy nie zrobią przelewu za PLN albo coś takiego bo płacenie w Euro za SM jest nieopłacalne bo za PLN będziesz mieć sporo więcej tych SM np 200 Euro u Niemca masz 5.100sm bez HH bo u nas za 1000 masz aż 3k SM więcej

To wszystko zalezy od tego ile masz bazowego ataku z Ostrzem i jakie srednie w Broni i Alchemi . Powiedzmy ze twoja postac ma 1800-2000 wartosc ataku bazowej zakladasz pancerz zodiaku masz 1850-2050 i posiadasz powiedzmy 50% srednie to wystarczy wyliczyc ile ci da te 50 wartosci. Zbroja na moby +5 to 6% na moby czyli wyliczasz 1800 * 0.06/2000*0.06 =108-120 *50 Srednie = 162-180 mniej wiecej i inne czynniki typu pet woda na atak itp itd

ile trzeba dac za jakiegos peta z wbitymi skilami?

[Ruby] Kirin :D a tam Rady są kilka razy w tygodniu i tak te rady są na tym serwerze do handlu a na Polska nie wiem bo dawno nie grałem

Zależy jaki pet i jaki typ Gotowy ze Skillami pod Exp to pewnie z 50 w a pusty typ 6 to z 10 z klatką? może mniej