Posts by ImNotPro

Jeżeli oni taką ankiete dają i w niej jest możliwość zaznaczenia: "boty" to oznacza tylko jedno - Oni nie są w ogóle informowani przez Coma danej społeczności o tym, że ludzie narzekają na boty...

Ale cyrk w tej grze :D Dziwie się ludziom, którzy grają na Polsce i czekają na jakieś eventy za które jeszcze dziękują. Priorytetem powinna być walka z botami. Eventy widzę, że są robione na odpierdziel i od niechcenia xD Ten serwer powinien najpierw zostać ogarnięty z botów, a dopiero później powinny być robione jakieś event, a tak to serwer zlagowany przez boty, a Ci jeszcze robią event górniczy na mapie, żeby były jeszcze większe lagi. Gratulacje logicznego myślenia :rofl:

ta, banują. Na blaskach boty latają po kluczowych mapach do dropu, czerwoni są tak niesprytni że jeszcze nie wpadli zeby podczas blaskow stać i banować boty przede wszystki w v2/v3 czy na żabach. W czasie blasków inne mapy moga poczekać.

wpadli na to. Aż takimi idiotami to nie są (tak myślę xD) Ale jak są blaski to oni sami korzystają z eventu i je dropią.

Mnie bardziej zastanawia pewna kwestia. Boty były, są i będą to jest jasne i nikt nic z tym nie zrobi ale..

Co się stało z naszą administracją gry, forum?
    Gdzie oni wszyscy się podziali?
    Raz w miesiącu chociaż jakiekolwiek info:

„Tak zgłosiliśmy sprawę czekamy co dalej mamy związane ręce” czyli jak zawsze ale chociaż tyle mogliby napisać.
    Niezależnie o jaki temat chodzi czy gry czy forum, nikt nie się odzywa o co tu kaman ?
    Wyprzedzając odpowiedzi, tak wiem że mają wywalone no ale cokolwiek no xd

Jak napiszesz przekleństwo, zwyzywasz nierobów to od razu wejdą i Ci usuną post albo dadzą ostrzeżenie, ale jak chcemy się dowiedzieć kiedy wreszcie zaczną coś robić z botami to udają, że ich nie ma. Eventy odpalają dla botów (tylko te typu górniczy, zuo, ox czyli raz na kilka miesięcy bo reszta to z automatu leci) - to jedyna rola GM`ów, bo już nawet przestali się witać jak wchodzą na serwer bo byli od razu wyzywani, że nic z botami nie robią. W cyrku już panuje poważniejsza atmosfera niż na tym zabociałym serwerze o nazwie "POLSKA". Art bierze wypłatę, za to że raz w tygodniu wrzuci info o przerwie technicznej, raz na kilka miesięcy info o aktualizacji w której przestawiają drzewo w inne miejsce, a GM dostaje pakiet premium za to, że zaloguje raz na tydzień, a zwykł gracz inwestuje złotówki w IS`a i nawet nie ma jak korzystać z pakietów bo albo serwery wywala, albo moobów nie ma na serwerach bo boty wszystko wybijają.

Art  Santonia  Ascoran  Hapi  Nalif  Rahta miejcie [ciach] i pomóżcie graczowi!

Oni trudnych tematów unikają jak ognia, a zwłaszcza Art, który na dc jak jest pytany o boty milczy - udaje, że go nie ma, ale jak dostanie pytanie o jakąś aktualizacje lub cokolwiek nie związanego z największym problemem czyli botami to od razu się udziela. (no chyba, że jest weekend, to wtedy również wylogowany :crazy:) Z całego teamu najbardziej pomocny był Ingolf, no ale jak widać miał już dość tego całego cyrku i odszedł.

Trochę mało 😅

Na serwerze niemieckim też tak fruwają boty? Ktoś się orientuje?

Też, ale mniej niż na Polsce. GF nie opublikowało oficjalnego raportu za 2025, ale w poprzednich latach mieli obrót między 350-400mln zł rocznie, więc pewnie 2025 będzie na podobnym poziomie, to 10% z 350mln czyli 35mln zł kary to nie tak mało, ale i tak pewnie jak już by doszło do interwencji to skończy się na jakieś symbolicznej karze, której nie odczują.

W obecnej sytuacji gra jest trudna. Widać, że GF ma wywalone jajca. Zróbcie to co ja, zgłoście sprawę do UOKiK i ECK o nieuczciwe praktyki GF wobec uczciwych graczy. Im więcej zgłoszeń, tym większa szansa, że dowalą im karę za nie wywiązywanie się z podstawowych zasad korporacja-konsument. Wiadomo, że to tylko gra, lecz jeżeli ktoś po całym dniu w pracy, uluaniu dzieci chce chwilę pochillować w grze a boty to uniemożliwiają to znaczy, że jednak coś zawodzi w tym całym systemie.

Też zgłosiłem już jakiś czas temu. Im więcej osób zgłosi to większe szanse, że podejmą działania. Za to jak plują na uczciwych graczy, a wspierają boty to na takie 10% kary z obrotu osiągniętego w ciągu roku zasługują jak najbardziej.

Typ się nie kryje, że gra na bocie, ma już championa, a tu jak ktoś napiszę przekleństwo albo zwyzywa kogoś z administracji, że nic nie robią to od razu post usunięty. Kolejny post to już ostrzeżenie albo ban. Gdyby tak czyścili grę z botów jak tu posty kasują to może by gra była grywalna xD

#StopItemShopPL

ale i tak niestety znajdą się ludzie co zainwestują w Niemca i doładują SM

ja to w szoku jestem, że mimo zabocenia v1/v2/v3 jak i świątyni hwang i innych "dropowisk" to cena stacka blasków i tak nie jest kosmiczna i w niektórych momentach wciąż da się je kupić nawet i po 2.4w

No to czemu w szoku jesteś? Taki bot zabija pół mapy w kilka sekund to logiczne, że wydropi tych blasków z 5x więcej niż ktoś normalnie dropiąc na spocie "bez bota" Dodatkowo taki bociarz odpali z 20-30postaci i na każdej z nich będzie miał 5x więcej blasków niż ty co dropisz w v3 bez bota to sobie policz ile blasków wydropi. Kosmiczna cena względem obecnej to by była jak by botów nie było, a tak to zaniżają ceny wszystkiego bo mają ogromne ilości eventowych przedmiotów, a GF z Artem na czele oczywiście nic z botami nie robią. Mają w pośladach uczciwych graczy.

Zapomniałeś dodać że zablokowali możliwość handlowania odłamkami smoczego kamienia. Dla zwykłych graczy była to katastrofalna zmiana bo dużo osób na niższym poziomie dropiła odłamki w DT i katakumbach i na tym zarabiała

Z okeykami podobnie. Na początkowej edycji taliami do okeyek można było handlować. Później to zablokowali i znowu zwykły gracz dostał po dupie, bo jak event traktuje jako zarobek yang/won to musi rozgrywać talie i poświęcać więcej czasu, a bot ma skrypt, który za niego rozgrywa talie. :mkay: Każda zmiana wprowadzana przez gf uderza w "UCZCIWEGO GRACZA" , a bota nie rusza lub często nawet mu pomaga.

Art , Ingolf co się podziało ze szkłem handlu?!

Dlaczego mam informacje że nie spełniam wymogów do wykonania tego zakupu.

Za smocze znaki oczywiście.

W nocy popsuty IS, tym razem nie wywaliło serwerów no ale jak już coś naprawiają, to niech naprawią to dobrze.

Psuje się ten syf. Wszystko po kolei pada, a oni zamiast ogarnąć sytuację z botami, bo to przez nich głównie serwery są obciążone i chomiki nie dają rady, żeby to stabilnie działało to zajmują się postacią, żeby jej nogi inaczej wyglądały w sukni i pastwieniem się nad "uczciwymi graczami", a botom tylko większy zysk dają takimi aktualizacjami jak najnowsza :mkay:

Powiem krótko, nikt ci nic nie powie a już na pewno, ze jest cieżko bo istnieje cos takiego jak lojalka. Nawet jeśli nic takiego nie podpisali, to za mówienie źle o firmie w której pracujesz możesz dostać dyscyplinarkę. Dlatego nigdy nie będą stać po naszej stronie.

A tak z innej beczki wszyskie ch pełne.

zabrali pewnego cora z codziennych misji, to botów jeszcze więcej bo korzystają z zarobku na droższej alchemii i monopolu na odłamach, który mają na własność na mapach 1-90, a tak to chociaż mieli konkurencje w postaci osób co mieli "fabryki corów"

Zgłosił już ktoś to na support? Ja poszłam spać, wyłączyłam komputer bo nie było sensu się męczyć. Stracone godziny autołowów i rekawicy.

Jawne działanie na szkodę uczciwego gracza. Bociarze mają skrypt, który automatycznie im zaloguje konta jak serwer zacznie działać, a uczciwy gracz odpali sobie autołowy wieczorem i rano ma wylogowane konta. Odpał typu: Kostiumy, nazar, autołowy, rękawica, pd itp. wszystko zmarnowane. GF pluje w twarz uczciwemu, a wspiera ludzi używających nielegalne oprogramowanie.

No nie ma za bardzo sensu granie na globalu, zwłaszcza na Polsce. Większość aktualizacji jakie wprowadzają to te korzystne dla botów, a negatywne dla osób grających "legalnie" . Z botami nic nie robią i po słowach Arta można wnioskować, że nie mają zamiaru z nimi nic robić. Robienie dziennych misji na kilku set kontach to moim zdaniem był masochizm, ale przynajmniej boty miały konkurencję. Ta aktualizacja doprowadziła do tego, że boty mają czysty monopol na corach. Najpierw skuteczne pozbycie się botów, a dopiero później taka aktualizacja. Wtedy miało by to sens, ale GF oczywiście musi na odwrót wszystko robić.

jestem ciekawy ile ludzi doładowało na tym HH, ja nawet myślałem sobie coś wrzucić 100-200zł ,ale nie przyłożę ręki do tego co się wyprawia, po za tym i tak mało gram ostatnio,

Btw. poszedłem na rumuńskie serwery wbić 10lv i zobaczyć jak tam wygląda sytuacja i też są boty, co prawda nie tyle co na Polsce, bo to nie ta skala problemu, ale też są, jakbym miał porównać to mają tyle botów co było na Polsce tak z rok temu :)

Chyba mniej niż zwykle, bo kupony obecnie po 2.2w. Tak więc bardzo dobrze, że chociaż część osób przestała inwestować w grę o którą nikt nie dba. Problem z botami od wielu miesięcy, praktycznie od otwarcia serwera, a oni wciąż nic z tym nie zrobili. Najlepiej to jak by nikt co gra na Polsce nie inwestował w SM, bo ta firma nie zasługuje nawet na 1zł jeżeli tak olewa kwestie botów.

Było HH? Było. Gracze doładowali? Doładowali.
    Więc jeśli te dwie odpowiedzi są na tak, boty nie znikną.
    Serwer się wyludnia, wszyscy sprzedają co mają więc myślę jeszcze 3 miesiące i już będą tylko same boty.

Widać po kuponach sm na rynku, że mało osób doładowało SM, bo nie za dużo ich przybyło, a cena utrzymała się na wysokim poziomie.

Pozwolę sobie jedynie wtrącić drobny, ale ważny komentarz - zwiększenie kanałów nie jest rozwiązaniem, który pozwoli na uczynienie problemów z botami, bardziej znośnym. Tak samo jak zamknięcie rejestracji na serwerze Polska.

W grę wchodzi szereg, także technicznych obostrzeń i aspektów, na które po prostu społeczność nie ma i nie będzie miała wpływu. Na obecnym etapie, jest wysoce mało prawdopodobne, że takie zwiększenie kanałów (z tego powodu) w ogóle nastąpi.

Tak samo jest mało prawdopodobne, że cokolwiek zrobią z botami. Twórcy bota mają postawioną stronkę na kokosa rosnącego w Afryce i przyjmują płatności w za dostęp w krypto, wiec też się nie uda pewnie wejść na drogę prawną tak jak to miało miejsce z m2bobem. Tyle lat jest problem z botami i jedynie co było wprowadzone to jakiś automatyczny skrypt, który banował losowych graczy i po roku były unbany, bo większość blokad dostali normalni gracze. Błędem było otwieranie rejestracji bo i tak nie ma miejsca na mapach dla nowych graczy, a teraz nie ma kto tego błędu naprawić. Zamknięcie rejestracji i regularnie banowanie rozwiąże problem, ale dopiero po 2latach, chyba, że GF zacznie płacić GM`owi to pewnie problem będzie rozwiązany po 2-3miesiącach, ale to Niemcy więc oni wszystko lubią tanim kosztem robić to raczej praca GM nadal pozostanie charytatywna :P

Jeżeli typ spamuje już tyle czasu w m1, że ma wony na sprzedaż to pewnie trafiają się ofiary. Nie wiem jak teraz, ale jeszcze kilka miesięcy temu były afery na grupkach fb, że ludzie dostali bana za "czerpanie korzyści z bota" Okazało się, że kupili wony od handlarza, który kupił te wony za pół darmo od bociarza xD Oni mają po kilkaset kont ustawionych na spotach, na łowieniu ryb, na kopaniu rud, na robieniu corów, dropieniu odłamków, że nawet jak opchną te wony za pół ceny to i tak pewnie zarabiają miesięcznie więcej niż ART.

Art czemu nic nie jest robione z botami? I czemu eventy oraz raty expa/dropu odpalacie dla botów? Bo wszystkie spoty są zajęte przez boty, więc zwykły gracz nie skorzysta. Wszystkie channele FULL nawet w Nocy, bo botów więcej niż potworów na spotach. Kto nie wie jak na bugu się zalogować to nie może wejść do gry, bo boty blokują kanały.

Art Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że eventy, które udostępniacie nie są dla "uczciwych" graczy tylko dla botów? xD Zaloguj się do gry na Polsce i pojedź na mapy takie jak: światynia, v1,v2, pustynia, m1,m2 - Czyli mapy, które są najczęściej odwiedzanie przez graczy nowych oraz tych co chcą skorzystać z eventu. Botów jest więcej niż potworów i nawet często na wolnym zostawiają bota, który zabija nie tylko potwory, ale również graczy, którzy jadą przez mapę, albo próbują coś na niej zrobić: expić, dropić. Zapytaj GF: Po co te wszystkie eventy? Jeżeli zwykły gracz nie może z nich skorzystać, zresztą nawet jak skorzysta to i tak to jest nieopłacalne bo rynek jest tak zniszczony przez boty, że blaski, okeyki itp. są nic nie warte. To jest jawne wspieranie bociarzy przez GF, bo te eventy są tylko dla nich.