Posts by CrynTheDoorPL

Nie wiem jak wy, ale ja odnoszę wrażenie, że Tasmania obecnie przeżywa swoją drugą młodość i rozważam wraz z małżonką nad powrotem na ten serwer. Sporo sklepików ostatnio się pojawiło. Dobry pomysł? Czy może lepiej czekać na fuzję?
    PS. Dla mnie to była totalna żenada i mam nadzieję, że tym dzieciaczkom z takimi "pomysłami" wkrótce przypomni się wrzesień i nastanie spokój.

A czemu niby na najnowszym serwerze mają być wszystkie kanały pełne. Ja grałem w rosyjskiego metina i tam były kiedyś 3 serwery, potem była fuzja i został 1 i jakiś czas temu stworzyli nowy serwer na którym nikt nie gra i jest low/low/low/low ( wszyscy zostali na tym starym)
    Nikt nie idzie na nowy serwer bo po co tracic swoje postacie i eq,a metin w Rosji jest za mało popularny by przyciągnąć nowych graczy.
    Z kolei z jawą jest inna sprawa, bo metin w Polsce jest w miarę popularny, więc nowi gracze kierują się na najnowszy serwer. Ponadto są serwery wymarłe ( tortuga) albo umierające ( tasmania) więc ludzie z tych serwerów emigrują, a obecnie najlepszym kierunkiem zdaje się Jawa, więc obecny stan ludności busy/low/low/low jak dla mnie jest zadowalący.

mi się świetnie gra, czuć klimat starego metina, jest rywalizacja o spoty przez zmniejszenie liczby CH, można też ksuć innym i wyzywać się.