20k won i możesz szamanem wymiatać
moze nie starczyc xD
20k won i możesz szamanem wymiatać
moze nie starczyc xD
co to za przewaga smoka w pvp przy pełnych założeniach?😀 możesz coś więcej opowiedzieć o alastorze, kluczach i serpencie?
full magia w 6/7 to nie problem, SM są niemal nieograniczone, gorzej z wężowym wachlarzem i szarfa, ale to raczej kwestia czasu 😀
po prostu chodzi o zwykle blogo. Jak nie masz rozpro nad glowa, a masz full inta w eq pvp (jako dodatek niezbedny). To majac te 55-60 blogo niepamietam ile byl max, dostajesz 50% bonusu na siebie. Czyli w pvp dostajesz takiego w cholere mega mocnego boosta do stania pod wzgledem fizycznym hitow. Dzieki temu mozesz sie skupic na full dmg i wiekszym podzialem absu miedzy Um a blok. Czyli po prostu na tyle Ci zmienia to dodatkowe % z blogo. Ze czujesz moc. A ze szaman w 90% przypadkach to skille i hity gdzie przy oponentach jednak hity bola bardziej. To mimo wszystko smok dzieki blogo dostaje wiekszy wachlarz mozliwosci i latwiej mu rozdysponowac ewentualnymi profitami. (skladnia dzis wypowiedzi u mnie lezy taki dzien meh).
Przywolanie blyskawic to najcudowniejszy skill ze wszystkich jesli chodzi o animacje. Po prostu najmniej sie buguje ze wszystkich i przy okazji z tego co kojarze jest najmocniejszy albo najmocniejszy obok 9tego BM. Jak jestes end game to masz na skilla dwa kluczowe bossy. Wiec po prostu cyk nie ma bossa. Cyk mega wygodnym skillem.
Co do serpentu to przy odpowiednim eq (a mowisz ze masz budzet bez hamowania sie) mozna go robic bez obron atakow odpalow i wgl. Ja swoim ninja na serpencie jak biegam to mega cenie sobie skille. Po prostu te skille lepiej dzialaja niz hity ktore sie buguja w wezowo zbugowane blokujace sie moby. I taka moja zasadzka i 9ty mega mega mega mi zmieniaja kulture biegania serpentu. Wiec takim Healerem po prostu mozesz blyskiem i chyba piorunem(jednym z tych dwoch co lancuchem bije, zawsze mi sie myla). "obejdziesz" takie bugowanie sie animacji mobow. A na serpencie masz 3 rzeczy.
-moby to tu easy healer skillami glownie. Metki, to cyk na lwa/deske i kazda postac ma tu z dobrym eq luz (end game) i bossa, ktorego tez latwo pewnie skillami idzie zbic (boss w sumie najlatwiejszy w calym serpencie w moim mniemaniu). Tylko tak jak mowie end game + dobor eq to po prostu cos co sprawia ze wyzwalasz pelen potencja postaci i mozesz sobie wszystko zbijac lajtem.
Healer wiekszy dmg ze skilli
Healer lepsza animacje ze skilla
Healer lepiej wypada na alastorze, kluczach
Healer lepiej wypada finalnie na serpencie
Smok lepiej wypada w pvp(przy pewnych zalozeniach), smok wypada lepiej na autolowach a poza nimi calosc w pvm nalezy do healera xd.
Uwzgledniajac
- wachlarz +15, szarfa +15, talik +200 (albo b. wysoko). i full dps magicznej.
nizej smoczek moze byc lepszy ale end game to healerek zmiata konkurencje.
Nie klikaj skopiuj I daj w nowe okno tej samej przeglądarki gdzie masz odpaloną stronę z kontem
oczywiscie ze jade, mowie jak gra wyglada <ciach>
Pet do klatki i jak jedziesz na 30d+ za jedną klatkę masz nieśmiertelność na dniach aż go z niej nie wyjmiesz.
Mega wyjesz że gra zmieniła nacisk z free to play do p2w. A jest wręcz odwrotnie możesz jak sam wspomniałeś no-lajfic i jesteś w top. A kiedyś mogłeś pomarzyć wtedy topka za hajs. Jedyna różnica kiedyś a teraz. Ludzie zaczęli ogarniać +- grę, a gra zmienila się na tyle że wszystko zrobisz w grze jak wystarczająco dobrze ruszysz głową. Kiedyś co drugi gracz był niedzielnym graczem albo dzieciakiem który dał się nabrać na "daj passy gm da Ci eq+9". Mam wujka gm, won zajente bo ban i wiele innych kultowych dziś śmiesznych kwestii. Śmiesznych bo każdy wie że głupoty. Ale jednak kiedyś poziom graczy i ilość dzieci w tej grze był tak olbrzymi że po prostu "kiedyś nie trzeba było p2w" odnosi się tylko do najniższej drabinki graczy których było najwięcej xd. Teraz jak się z kimś nie dzielisz wiedzą którą sam zdobyłeś wytestowales to jest wycie jak Twoje na forum
Bez odbioru bo nie będzie chciało mi się z Tobą licytować. Pozdrawiam ninja z yohary;)
Znak perf będzie lepszy
Pisz tutaj, tez z checia sie dowiem
Osoba która wyśmiewała że się nie znam na talizmanie +200 posiadając go oraz kilka innych przytyków i mam tak o nieprzyjemnej osobie uczyć gry? Zwykłego laika poinstruuje I spr. Pomoc bo mnie nic to nie kosztuje ale rzygać mi się chce na podejście niektórych ludzi
Już zrobiłem
Straciłem jedynie SM, a zrobiłem 2 zadania i wykorzystałem 2 metki
Na następny raz jakoś się przygotuje bo... BĘDĘ WIEDZIAŁ JAK SIĘ TO ROBI
Podsumowując
Mógłbym go farmić gdyby jeden z jego skilli nie ściagał postaci na strzała. Ewentualnie strzelać z łuku żeby móc na czas uniknąć skilla
Podbij na PW to Ci wytłumaczę. Banalny jest jak umiesz
Onyks blok unik + ewentualnie kryt(preferowalbym) lub szycie ( co tańsze możesz wybrać z tych 2 ).
Jadeit do pz odzysk i HP( zwykle a nie procentowe). Idzie dorwać w cenie mixa
Granat do PE bo lepiej mieć jak nie mieć a cena jak mix
Szafir to jeśli grasz na otwartych mapkach to 3x silny lub Odp. Na te klasy w cenie jak najbliższej miksa.
Diament jak się nie spieszysz to x2um i też tanio blisko mixa idzie złapać
Więc ogólnie kwestia czy nie spieszysz się specjalnie. I wtedy względnie budżetowo fajnie możesz dobrać eq
Uwzględnij o czym mówisz Poli czy z buta
widocznie sam tak robisz żeby innych denerwować. uważam że nie powinno być widać itemu jak sklep jest zarządzany. troche denerwuje jak chcesz kupić coś z 15 strony i nagle musisz jeszcze raz przewalać...
Jak narazie widać kto ma kija xD
Dobra a jak chcesz wystawic na sklepik item o wartosci 1.5k w, 4kw, 5kw lub wyzej i chcesz zeby w grze go widzieli? Daj jakies sugestie. Czekam.
Rozumiem powyzszy bol odnosnie w przygotowaniu przy zakupach, ale obroc to w druga strone jak masz sklepik w przygotowaniu za np 999w i w yangach cene nw. 5.5000 (co jest kt 5.5kw).
i widac po tym ze nie jest to event o stalym czasie (czas DO wielkanocy) wiec rownie dobrze moze byc odpalony w sobote za tydzien
pokazuje CI logike i logicznie wyjasnia ze odstep czasowy miedzy (ilosc dni xDD) eventem a wielkanoca a Ty dalej swoje bla bla bla. Wiec nie rozumiem po cholere sie czepiasz.
Display MoreRzeczywiście głupie pytania
Zważywszy na:
Wielkanoc 2022 (17.04) --> event od 31.03
Wielkanoc 2021 (04.04) --> event od 11.03
Wielkanoc 2020 (12.04) --> event od 26.03
[.....]
jak sie event konczy aktualny to najczesciej z pupy od razu daja info o kolejnym albo dzien pozniej (w przypadku tych wiekszych swiat albo bardziej "stalych")
Malpa nie ma sensu bo ma 2 skille, czyli np. jak chcesz wlozyc klasowke pod pvp
Berek + woj + szycie badz blok to malpa ma max miejsce na dwa pierwsze, gdzie razador ma 3 skille(czyt. moze miec i taki tylko warty uzywania).
1. zakup zbroi i rekawicy
2. uzupelnienie wita z statusow lv.
3. priorytetowanie Wit(byle nie z bizu i git) sila > odp > int , na bossie Wit sila > int > odp
Likan ma gdzieś 2x wolniejszą animację to raz. Jest większy, więc ciężej wejść w dobre miejsce przy hydrze. No i to tyle. To ciężka postać do bicia hydry chyba, że w wężówkach +15 albo wysoko podbitym taliku.
Ninją jakoś nie chce mi się wierzyć, że przy 21-22k robi hydrę.
Na polyphemosie. Na którym hydra jest dużo dużo dużo łatwiejsza
tyle botow nie widzialem w calym miescie, oj zobacz!
banowanie raczej nic nie da, co z tego ze taki GM zbanuje bota z m2 który wbija 20 lvl w 5 minut, jak za 5 minut znowu kolejny bot tam będzie w tym samym miejscu. wyobraź sobie ze banujesz przez cały dzień BOTY w m2 po czym one wracają jak bumerang. po pewnym czasie odechciewa się nawet GM'om ich banować. najlepszym wyjściem jest zamknięcie rejestracji nowym kont albo poprostu wyjście z m2 bo z dnia na dzień płacz płacz i płacz.
masz sporo okazjonalnych misji w m2 pustynia m1 plus caly system kart i kilka innych dupereli, wiec jednak te boty to jest spore utrudnienie. Szukanie pewnych mobow graniczy z "jak nie ma bota to znajde" xD
Cyk hydra bez alchy i odpalu xd
Średniej klasy postać zrobi baronową bliżej 90 niż poniżej 75 lv więc pomysł słaby.
karty potwora sie robi przez baronowke przeciez i krolowe sa do jadu na baronowa.... wiec tymbardziej