Posts by incognitoUNBAN

Skoro można wystawiać item za max 3000 won to nie można mieć itemów wartych 7tyś won proste. A jak już na tyle je cenisz to musisz ogarnąć 7x item warty 1k won i na zasadzie wymiany, ktoś kupuje 7x item o wartości 1k won za wony a później na handlu dokonujecie wymiany to bardzo proste i bezpieczne.

Chyba nie wiesz co się dzieje na serverze PL. Wiesz, że możesz dostać bana jak ktoś Ci na handlu da wony za item, za poty, za cokolwiek, jeśli te wony pochodzą z bota to jesteś z automatu posądzony o współpracę z botem i możesz dostać bana za powiązania. Więc jak chcę sprzedać item warty 7k won (a jedyny bezpieczny handel to bazar i wystawianie na bazarze) to biorąc od kogoś itemy i je potem odsprzedając możesz na handlu dostać wony pochodzące z bota, ktoś może lognąć i ma 1 topowy item a Ty 7 itemów wartych dużo mniej i w obecnych czasach nikt ich nie kupi bo wszystko stoi na sklepach po pół roku, nawet jak będzie ktoś chciał je odkupić i wystawisz mu na ch6 na bazarze a on powie że nie kupił bo ktośkupił weźmiesz odpowiedzialność za to ? Sprawdzisz czy on go odkupił czy nie on? Ja mam przynajmniej kilka itemow wartych dużo więcej jak 3k w. Nie ma itemów droższych? Wykuj wężówkę do 15 ja kupię za 3 od Ciebie skoro to max co może być warta.

Zmiany o które nikt nie pytał, a te o które gracze pytają pozostają bez odpowiedzi. Boty dalej robią co chcą. Rynek nie istnieje. Co dostaniemy z grupowego balatora? 400 gaya? w 2k26 nagroda bez wartości. Jestem z gildii, która gdy tylko chce robi top1 czas na grupowce meley i nagrody nie są na tyle atrakcyjne by się chciało. Tu pewnie będzie podobnie, bez sensu xd no chyba że nagroda będzie adekwatna do obecnych realiów. Oczywiście nie wiemy tego bo odkryjcie to sami - zero konkretów tylko mydlenie oczu pięknymi słowami z kopiuj wklej. A na Polsce dalej boty robią co chcą. Na co mi wielbłąd pobierający 10% od wszystkiego sprzedanego, czy ja na tym się dorobię w metinie chociaż 100kk ? marnotrawstwo pieniędzy bo komuś trzeba było za ten genialny pomysł zapłacić, może ten ktoś zrobi coś z botami i mu zapłaćcie po prostu a nie wielbłądy i e magazyny xD

U mnie też, przez pierwsze 2-3 dni tylko tak miałem, a teraz tylko 1 los. Sukcesywnie każdemu ograniczali.

to ile warte są twoje słowa że nic nie zmienią w tomboli po swoim błędzie na samym początku? To są informacje z kapelusza czy ktoś to wymyśla? Piszesz jedno na drugi dzień już to nie obowiązuje

Tak, przypadkowa. Spokojnie, w tej edycji niczego GF nie zmieni, bo wprowadziłoby to więcej zamieszania. CM przygotowuje komunikat. Jak będzie gotowy to go ogłosi. ;)

W tej edycji gf niczego nie zmieni po czym ZMIENIŁ wszystko. Dostaję 1 los na konto każde jedno i nie mogę na innych serverach odbierać bo ticket klikam 1x dziennie i nie mogę więcej. Czyli są to słowa bez jakiegokolwiek pokrycia bo gf miał nie wprowadzać zamieszania i właśnie to zrobił. To w co i komu można tu ufać? Na pewno nie informacji, że gf nic z tym nie zrobi bo zrobili dokładnie to czego mieli nie tykać to jest cringe xD piszesz zgłoszenie i zanim ktoś odpowie to już się przedawnia. To jest turbo chore

Ja mam pytanie również podobne:

Santonia  Ascoran jak ja jako gracz mając item warty około 6-7k won mam go sprzedać? Jak mam to zrobić żeby nie mieć z tyłu głowy, że ktoś mi da np 2 handle i ja na handlu dostanę wony pochodzące z bota? I potem dostanę bana za jakieś powiązania. I ja teraz muszę kombinować wystawiać chłopu potę o wartości 3k won potem drugą za 3 k won i potem item za 1 k won? Bo ja ich nie chcę na handlu dostać bo boję się że ktoś mi płaci trefnym fajansem. Jak mam to zrobić? Dlaczego w tej grze można mieć tak mało won ? Dlaczego jest opcja handlu z kimś jak za ten handel mogę dostać bana za powiązania? Dlaczego nie ma w teamie kogoś kto by był arbitrem w takich sprawach żeby nie było oszustwa? Przez brak narzędzi i pomocy są potem akcje jakie są. Złodziejstwo, bany z kapelusza. Gdzie jakieś wsparcie gdzie jakaś logistyka? Wystawianie hydry z 1 openingiem "na wnuczka" powinno być banowane bo to jest próba wyłudzenia, gracze korzystający ze szkła premium po 15x muszą sprawdzać co kupują bo system jest wadliwy. Należy go zmienić i ułatwić graczom handel i zmniejszyć ryzyko bycia oszukanym. Jak mam uczciwie za wony sprzedać item o wartości 7k won ?

ring + amulet żywiołów. To było ponad 3 lata temu, teraz z tamtego eq został tylko łuk xd (jest na sell na bazarze polecam) bez wkładu finansowego, sprzedaje tylko dlatego, że szukam czegoś większego, rodzinnego (jak to piszą w ogłoszeniach)

ps. eq z wartością nie działa na poli

Hydra na 2 ninje.
    Jedna na poli druga z buta, na poli wyborny rubin diax pod poli, atak z isu - w święta do dropienia na stacki z bałwanów, z gorszym eq czyli bez przebijania szycia fajnie mieć amulet żywiołów, minidala - postać logowana tylko i wyłącznie na głowy więc atak z isu spokojnie styka na 10-12 hyder

Ninja z buta ubrana pod dmg jeśli taliki +4 to fajnie jakby szycie miała powyżej 100. Wiadomo dłonie, może nawet rosy. Ale w tej kombinacji jest najtaniej i nie trzyma Cię odpał.

Hydra ninja + smok

Jak masz niski talik to wszedzie szycie, jak wężówka to pod 15 jak nie to dłonie, ataki, kryształy energii, rosy, minidale lub boczki nakładki 10 szycia, eq bossy rękawica o dziwo chyba lepsza z atakuj potwory, eq 50 wartości tam gdzie trzeba, może nawet niski ranking, zależy jak wysoko broń i jaka to broń czy zodiak czy wążówa, alcha to co trzeba wyborne - nie polecam bez wysokiego talika lub broni bo 6 dni robisz na odpał a 7go zamiast odpocząć to dopiero zarabiasz.

Zbiłem tysiące hyder to wiem, że najlepiej na 2 ninje jedna poli druga but bo i tak musisz wejść na 2 postki.

Najlepiej zrobiłem gdy ogarnąłem eq 5 mocy lodu przebiłem szycie, wydropiłem ring i zbijałem solo na ninje na poli a drugą ninję uwolniłem i poszedłem nią robić inne rzeczy XD wiadomo wszystko przyjdzie z czasem od czegoś trzeba zacząć, wszystko zależy od eq jakie masz, ale na start ninja but + druga na poli bufnięta przed wejściem to do momentu rozprochy logowana tylko na głowy ma ciągle bufa. Hydra zaczyna się od połowy trzeciej głowy jak coś

Polecam filmik w celach poglądowych jak budowałem ninje na biedaka bez eq 5 mocy lodu na samym początku

Plan eventowy na czerwiec też był uzgodniony jednak event górniczy się nie odbył. Tak samo jak nie odbyło się w porę powiadomienie graczy o goblinie od północy i dopiero po 10 godzinach było info jak już najatrakcyjniejsza część eventu się zakończyła bezpowrotnie. Kto miał wiedzieć ten wiedział - ja to tak odbieram. Są równi i równiejsi. 1x na przestrzeni lat event 50% expa trwał dłużej i 90% ludzi nie skorzystało bo boty są wszędzie i wszędzie nie ma mobów na expowiskach. Ale będzie to używane jako linia obrony? Dlaczego zawsze dajecie info o tym co w IS (bo jest to wcześniej wklepane i się włącza - rozumiem) to dlaczego nie zaplanowaliście powiadomienia dla goblina Ascoran. Coś dużo błędów ostatnio macie, gobliny, górniki (jestem fanem mam górnika na P) chciałem z Toba Santonia pokopać na lodowatym sohanie podczas tych upałów - cóż te błędy i niedopatrzenia pewnie wynikają z dynamiki metin2. Tyle się dzieje, że nie ogarnęliście ;)

Event górniczy nie odbył się z powodu mojego niedopatrzenia ale myślę, że brak eventu górniczego w ogłoszonym terminie nie doprowadził do sytuacji, która uzasadniałaby rekompensatę ;)
    Mam nadzieję, że wszyscy będziemy dobrze się bawić podczas tego eventu.
    Do zobaczenia jutro z kilofem na Sohan.

Doprowadził tylko do sytuacji, że pół servera czekało na sohanie bo w dobie botów z którymi sobie nie radzicie cena przetopów idzie tak do góry że nawet topki oglądają się na taki event ale to przecież nic takiego że pół servera czekało - nie podlega to rekompensacie. Poza tym niedziela a wtorek gdzie wiele osób pracuje w trybie 3 zmian i może tylko niedziele mają wolną. No ale jak uważasz, że nie należy się rekompensata to chyba wiesz lepiej ;)

Drodzy gracze, żeby Wam zrekompensować brak eventu górniczego, zostanie on aktywowany jutro, w takich godzinach w jakich odbyłby się w ostatnią niedzielę.

Będziemy mieli również na uwadze fakt, że wzbudza on u Was tak ogromne zainteresowanie i będziemy go częściej uwzględniać w planach eventowych.

Miłych wakacji!

I to jest rekompensata? Powinniście go dać + rekompensatę a nie że nam robicie łaskę, że go dajecie w ogóle. Dziwne macie definicje rekompensat XD Ale cringe xD Dzięki Marantha. Marantha jest the beściak i jej eventy też

Ja tam szanuje, Ascoran ogarnął płomienie dla nas. Co prawda nie skorzystałem bo mi to kolidowało z innymi planami ale i tak mega doceniam 😁 dobry ziomek

Nie ogarnął też informacji o goblinie przez co naraził wielu graczy na brak możliwości wydania swoich smów w rywalizacji o boosty do prób ulepszania. Dla mnie to jest nieakceptowalne. A co jeśli w teamie wiedzieli i wykorzystali to dla siebie i dla swoich znajomych? Ponoć na tym słynnym discordzie były informacje że będzie goblin, na forum brak. To po co trzymacie to forum? Zamknąć je i podziękować tym, którzy tutaj moderują i co ważniejsze stopują graczy, nie akceptują postów ludzi z shadow banem bo są dla nich nie wygodne chociaż prawdziwe

Ascoran przez Twój brak informacji naraziłeś wielu graczy na brak możliwości wzięcia udziału w wyścigu o bufy na drogie rzuty broni, czepców itd nie dałeś informacji na forum, a ponoć chociażby na discordzie i strimach graczy info było. Ten kto nie ogląda strimów i nie siedzi na waszym discordzie nie ma szans na równą i uczciwą rywalizację, dzięki Ascoran - szefie forum

Art obiecał, że postacie zostają po wygaśnięciu metin+. On to dał na papierze i wszyscy użytkownicy to widzieli.

Najnowsze bugi w grze:

• Na balathorze możesz kliknąć 100x w rybę i po 5 sekundach ich nie masz i nie działa informacja że dana ryba jest używana. Rosy działają, poty działają a stack ryb możesz wyklikać jedna po drugiej w 10 sec. Mało tego dmg nie jest doliczany z ryb jak klikniesz rybę padniesz dasz miasto wstaniesz i jak nie klikniesz znowu w rybę to nie będzie doliczana do dmg. A rosy nie klikniesz drugi raz. Na innych lokacjach ryby ok a na balathorze nie.
    • Brak płomieni dziś jako event cykliczny

gf zrekompensuje straty graczy? Wątpię. Kto zawinił? Kto nie poinformował? Wiadomo