EDIT:
Film już dostępny!
QuoteJest to długo oczekiwany film, który przedstawia całą historię gry Metin/Metin2 od pomysłu na grę, przez powstanie pierwszej części, aż po dzień dzisiejszy. Jest to zarys historyczny gry widziany oczami gracza, który gra w tą grę od jej początków, oczami pierwszego, jak i aktualnego Teamu oraz oczami graczy, z którymi było mi do tej pory dane grać. Nagranie przedstawia wszystkie zmiany, jakie zachodziły w grze Metin2.pl, jak i pokazuje zarys rozwoju całej gry od roku 1999 aż po rok 2015! Wierzę, że spodoba Wam on się i że pozwoli Wam się dowiedzieć czegoś nowego o tej grze :). A tym czasem ja zapraszam Was do oglądania i komentowania! Miłego oglądania :)!
[video]ew4aMb6EVxE[/video]
-------
EDIT:
Sorki za posta pod postem :D.
Zgodnie z zapowiedziami filmik, który zapowiadałem już jakiś czas temu jako uzupełnienie filmu o historii Metin2 :). Mówicie ostatnio, że CoMa mało mówi, nie widać go, dlatego stwierdziłem, że najlepsze uzupełnienie do historii Metina przedstawi nam osoba, która jest związana najbliżej z tym projektem i najdłużej, bo od samego początku - czyli Art. Poniżej wywiad z Artem dotyczący jego osoby, historii związanych z życiem, z rozwojem gry, z samą grą, z kilkoma mitami funkcjonującymi w otoczeniu :).
Jeżeli nagranie się spodoba i przyjęłaby się taka forma, to istnieje możliwość powstania przyszłych materiałów stricte związanych np. z przyszłymi zmianami w grze, podsumowaniem zmian, itd. (bo dużo osób mówiło, że takich informacji nie ma) :).
QuoteDzisiejszy film jest w pełni poświęcony osobie znanej z bardzo wielu gier firmy Gameforge, Arturowi Grudzińskiemu, znanemu również jako Art, czyli Community Managerowi polskich edycji gier prowadzonych przez Gameforge. W tym filmie postanowiłem przeprowadzić wywiad odsłaniający kilka tajemnic z życia Arta oraz mówiący o przyszłych losach projektu Metin2.pl. Rozmówca odpowiada nie tylko na pytania związane z grą, ale i ze swoją osobą, związane z pracą - nie tylko dla Gameforge, studiami, a nawet miłością. Odpowiada również na pogłoski mówiące o planach zamknięcia projektu Metin przez firmę Gameforge, czy są przesłanki ku temu, jaką pozycję aktualnie ma ta gra w wachlarzu gier Gameforge oraz czy istnieją szanse na jej dalszy rozwój, czy może czas się już pakować?! Zapraszam do oglądania!
[video]cvscW5ZUdiI[/video]
--------------
EDIT:
Filmik przedstawia mały event zorganizowany w ramach nagrywania zakończenia do filmu "Metin2 - Historia prawdziwa 1999-2015 [FILM DOKUMENTALNY]". Nagrania odbyły się na naszych ziemiach gildijnych oraz później przeniosły się do M1 Shinsoo na S51 Samos :). To pierwsze takie wydarzenie na Metin2.pl od lat i chyba pierwsze publiczne wystąpienie Arta od 2007 roku! Na końcu nagrania również mały bonus z zakońconej już rundy wewnątrzserwerowej turnieju King of Metin2.pl :).
[video]c8WclJEzDvM[/video]
-----------
Witam wszystkich, którzy trafili na ten temat, część odwiedzających to forum osób pewnie mnie pamięta z długich opisów w PoM w temacie o zmianach, z informaowania o nowościach i opisie ich jak dokładnie działają, a część (acz pewnie mała) pewnie pamięta mnie z filmików, które tworzę na YouTube. I tutaj właśnie przechodząc do sedna sprawy, będzie ona dotyczyła właśnie prośby do Was związanej z nowym, pełnym filmem, który będę tworzył o Metin2.pl.
Gram w Metin2.pl od pierwszych dni jego istnienia, dlatego chciałem stworzyć film przedstawiający szczątkowo historię zmian, historię tego, jak wyglądał Metin2.pl w poszczególnych latach swojego istnienia, będę opisywał w nim wszystkie istotne zmiany, jaki miały wpływ na rozgrywkę i samą grę, co się przez lata zmieniało, jak to kiedyś wyglądało, no i oczywiście opowiem też o wcześnejszych wersjach Metin2 - skąd w ogóle się wzięła ta gra, itd. Oczywiście w 99% film będzie się głównie zajmował sprawą naszej wersji Metina, czyli Metin2.pl. I tutaj mam właśnie prośbę do Was! Do graczy Metin2.pl!
Ponieważ historia to są ludzie, a Metin2.pl, to są głównie gracze, chciałbym przedstawić ją również z Waszego punktu widzenia! Nie ukrywam również, że ze starszych lat (2007-2008 ) nie zachowało się u mnie za wiele screenów i nagrań (w tamtym okresie po prostu nie gromadziłem takich rzeczy), a mówienie do pustego tła czy jednego screena nie jest zbyt ciekawe. Dlatego prosiłbym Was - graczy, o przesyłanie tutaj lub mi na PW swoich prywatnych screenów (głównie ze starszych lat), ze wszystkich serwerów oraz nagrań ze starych dobrych czasów (jeżeli chcecie takie udostępnić mi do wykrozystania w filmie), których bym mógł użyć do stworzenia tej produkcji!
Warunki:
- Screeny/nagrania nie mogą obrażać innych osób
- Muszą być zgodne z regulaminem forum
- Mają pokazywać grę i jej historię, a nie to, kogo w niej bijecie
- Muszą pochodzić z serwerów Metin2.pl!
- Najlepiej, aby screeny przedstawiały zmiany w grze, liczebność osób grających, atmosferę, itd.
- Im więcej screenów, tym lepiej, byle w całości
- Wrzucając screeny piszcie z którego roku jest dany screen!
- Screeny i nagrania muszą być WASZE!
Proszę również Team o przesyłanie swoich screenów tak, jak już omwaiałem z kilkoma osobami screeny można przesyłać ze swojego prywatnego konta - nie koniecznie Teamowego np. mi na PW lub tutaj w temacie (ewentualnie można mi podrzucić na IRCu, wolałbym jednak tutaj, bo nie mam ZNC).
W planach jest, że film pojawi się na moim kanale YouTube za miesiąc licząc od dnia dzisiejszego, jednak data ta może się zmienić zależnie od tego, jak dużo materiałów spłynie - może być wcześniej a może być później, jeżeli nie będzie materiałów.
Trochę to będzie wymagało czasu, bo trzeba zebrać materiały, trzeba napisać scenariusz, poukładać wszystkie istotniejsze wydarzenia i zmiany w grze datami, przypomnieć sobie jakie były ich następstwa, nagrać - tym razem dłuższy materiał i wszystko poskładać.
Tak więc mam nadzieję, że się Wam ten pomysł spodoba i czekam na Wasze materiały! Też jesteście częścią historii Metin2.pl :)!
I pamiętajcie, kto nie wyśle - Sheyna patrzy!
Zgodnie z umową proszę o podpięcie tematu :).