Porozmawiajmy o Metin2 - część I

• Art wklejasz posty co zostało naprawione, super i świetnie. A le czy naprawione zostały rzeczy ważne? JAk dla mnie 90% napraw to błahostki

Co firma robi w celu ulepszenia logowania się do gry? Bo w godzinach szczytu i po 20 minut się logujemy i to na dowolne CH. Nie piszę tu o handlowym.

Co firma robi z botami które zalewają lokacje, podnoszą drop, ksują na każdym kroku? Gdzie i co robią GMi? Zawsze pisaliście że jest Was mało itd. Teraz macie wszystko pod kontrolą na jednym serverze a boty zalewają wszystkie lokacje z ulepszaczami. Kiedyś pisząc do GMa na IRC uzyskałem odpowiedź, że nie ma czasu bo jest na innym serverze. Tak została potraktowana prośba o pomoc. Teraz coś jest robione z BOCIARSKIM procederem? Póki co śmiem wątpić!

Prosimy o ankietę czy jesteśmy zadowoleni z obecnej sytuacji i starań GFu względem graczy. Kasa się im na pewno zgadza ale uczciwość względem graczy stoi na kategorycznym poziomie. Wierzę, że wielu użytkowników chętnie wyraziłoby swoją opinię na temat komfortu gry jaki panuje obecnie w przygotowanej do tego ankiecie. Chyba, że boicie się swoich przełożonych ....

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

• Szanowni Gracze,

uprzejmie informujemy, że Bilety Podróżnika są obarczone ograniczeniami:

• nie obejmują graczy korzystających ze Steam
    • postać min. 30 poziom
    • postać musi mieć zakończone zadanie "Zęby Orka"

Dlaczego takie info jest 2 godziny po przerwie technicznej ? Żarty sobie robicie z nas?

721afe73340cc.jpg

Szkoda , że w mailu który dostałem 2 dni temu nie ma nic o zębach orka

[mod='Reverse']Połączyłem posty.[/mod]

GG: 59927677

Edited once, last by Reverse ().

• Dlaczego takie info jest 2 godziny po przerwie technicznej ? Żarty sobie robicie z nas?

Przecież to jest niepoważne co oni robią. No jak można coś takiego zrobić? Teraz się wszystko zgadza, moja buffka 97 lvl bez biologa nie może zmienić królestwa...

Czy wy potraficie poszanować gracza? [ciach]

[mod='Reverse']Usunąłem wulgarne zdanie.[/mod]

Streamy wrócą razem z powrotem zmiany CH (czyli możliwe, że nigdy)
    :w00t: A może stream z Tasmanii Jemioły Diumara Polski? :w00t:
    https://www.youtube.com/user/LuckeR174

Zazwyczaj odpalam w dni robocze okolice 12-14 godziny

Zapraszam!

:mkay:

Edited once, last by Reverse ().

• Przecież to jest niepoważne co oni robią. No jak można coś takiego zrobić? Teraz się wszystko zgadza, moja buffka 97 lvl bez biologa nie może zmienić królestwa...

Czy wy potraficie poszanować gracza? [ciach]

Dziwne, ja mogłem zmienić królestwo postaciami które nie miały biologa. Jeszcze restart trwa?

[mod='Reverse']Poprawiłem cytat.[/mod]

Aby zło zatriumfowało wystarczy , by dobrzy ludzie nic Nie robili...
    Me Gusta

Edited 2 times, last by Reverse ().

• Dlaczego takie info jest 2 godziny po przerwie technicznej ? Żarty sobie robicie z nas?

LOL kolejna afera w polskim teamie ! Najpierw źle tłumaczą jemiołę a teraz takie czary wychodzą. To tak jakby dali HH 35% a na drugi dzień 50. Kolejna afera GFu. Napluli graczom w twarz kolejny raz. Art weź się wypowiedz może? Który już raz poświęciłeś polskiego gracza dla dobra firmy?

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

• LOL kolejna afera w polskim teamie ! Najpierw źle tłumaczą jemiołę a teraz takie czary wychodzą. To tak jakby dali HH 35% a na drugi dzień 50. Kolejna afera GFu. Napluli graczom w twarz kolejny raz. Art weź się wypowiedz może? Który już raz poświęciłeś polskiego gracza dla dobra firmy?

Tutaj to nie wina Arta, tylko GF :D Na niemieckim forum dodali informację o 10:24, także no comment.

• Po pierwsze, nie panikujcie i nie mieszajcie sytuacji. Zmiana królestwa to nie to samo co transfer postaci.

Opublikowane wymagania dotyczą wyłącznie transferu postaci.

Wspomniane ograniczenie dotyczy możliwości zakupu, więc jeśli można było zakupić bilet, to zostanie on zrealizowany (to chyba oczywiste)

Community Manager

• Tutaj to nie wina Arta, tylko GF :D Na niemieckim forum dodali informację o 10:24, także no comment

Jeśli nie wiedział to ok ale coś mi się wydaje, że to wszystko jest szyte grubymi nićmi. Sytuacja wypisz wymaluj jak kiedyś ludzie dropili jajao mini kata dla wyższego bonusu berka (?) i kupowali szkaty na potęgę w is a 1 dzień po Art publikuje post że to był bug i go naprawią a ludzie pieniążki wydali na jaja. Pozwolono wszystkim kupić coś co wyłączyli 1 dzień po :D Tu pozwolili kupić bilet a teraz wychodzą z ograniczeniami

• Po pierwsze, nie panikujcie i nie mieszajcie sytuacji. Zmiana królestwa to nie to samo co transfer postaci.

Wspomniane ograniczenie dotyczy możliwości zakupu, więc jeśli można było zakupić bilet, to zostanie on zrealizowany (to chyba oczywiste)

Spanikowałem, pomyliłem, przeprosiłem. To teraz może info co ze zmianą królestwa?

Zapraszam!

a co z logowaniem bo jest tragedia po godz 16

• Niestety wciąż czekamy na rozwiązanie problemu :(

Więcej pytań po prostu nie mam. Ręce opadają. Nie wiem jak wam(wam - wydawcom, technikom, teamowi GF, teamowi polskiemu) się wydaje, ale jak dla mnie jest to błąd, który powinien mieć dopisek PRIORYTET, IMPORTAN, WAŻNE, ponieważ jest to błąd, który uniemożliwia rozgrywkę graczom, którzy z nim się spotkali. Tak mogę sobie kupić kupon SM i przenieść te konta, ale to chyba nie o to chodzi prawda?

Zapraszam!

• Witam, ja się przyłącze do zażaleń, ponieważ tworzyliśmy pewną gildię przez ładnych parenaście lat i co zrobili, lidera gildii przenieśli do innego królestwa, w zapytaniu odpisano, że nie może on być przeniesiony z powrotem, więc 24 poziom gildii jest nie istotny. Większość postaci została w tym królestwie , w którym mieliśmy gildię. I teraz będziemy musieli na nowo wykładać kasę i czas na to żeby dojść do tego co już mieliśmy. To się nazywa nie szanowanie ludzi i ich czasu. A wydaję mi się wręcz jestem pewien, że przeniesienie lidera gildii nie stanowiło by problemu.I tu nasuwa się pytanie kto komu robi pod górkę.

• Kolejny raz poinformuję o przeludnieniu zaawansowanych graczy, red las jest tak oblegany że nawet ciężko jest cokolwiek zdobyć a rękawicy 100% przecież nie ma w IS (dlaczego? przecież ludzie to kupią za smy), jak był event z tymi duchami tygrysa to byla dobra ilosc metinow na sam etolin a teraz mamy mało na dwa serwery i co tu zrobić... to nie jest połączenie rocznych serwerów tylko eq i postaci robionych kilkanaście lat, tu na red las przypada 40-50 dropów które zbijają metki w 1,5min i po 15min resp jest zbity i nie ma metkow przez 45min

deus vult!

• Miałem na diumarze gildie 19 i pół lvla, byłem liderem, po fuzji nie ma gildii, ktoś z etolina miał gildie z taką samą nazwą (6 lvl gildii). Jak myślicie, jest szansa na odzyskanie gildii ze zmianą nazwy? Szkoda expa :/

• Szanowni Gracze,

Drop aktów własności zostanie aktywowany po przerwie technicznej i będzie aktywny do 17 kwietnia.

Co ze starymi aktami, które nie zostały usunięte??? Art

• Serwery sa co 2 dzien off na pare godzin dziennie , potem sie dziwicie ze gracze odchodza , zastanowcie sie troche , caly czas nas prosicie o wyrozumialosc ale ile mozna ? ;)

• Witam, ja się przyłącze do zażaleń, ponieważ tworzyliśmy pewną gildię przez ładnych parenaście lat i co zrobili, lidera gildii przenieśli do innego królestwa, w zapytaniu odpisano, że nie może on być przeniesiony z powrotem, więc 24 poziom gildii jest nie istotny. Większość postaci została w tym królestwie , w którym mieliśmy gildię. I teraz będziemy musieli na nowo wykładać kasę i czas na to żeby dojść do tego co już mieliśmy. To się nazywa nie szanowanie ludzi i ich czasu. A wydaję mi się wręcz jestem pewien, że przeniesienie lidera gildii nie stanowiło by problemu.I tu nasuwa się pytanie kto komu robi pod górkę.

I jeszcze jedno, to można podciągnąć pod naciąganie, ponieważ po pierwsze gra daje możliwość wyboru królestwa na początku, to dlaczego bez mojej zgody zostaje przeniesiony do innego z gildią,której nie mogę przerzucić do docelowego królestwa po pierwszym wyborze na początku

A po drugie jeżeli tworzenie i wydawanie na gildię kuponów w danym królestwie, ma charakter tylko chwilowy jest to nadużycie ze strony producenta, który nie dotrzymuje umowy.

• Kiedy GF zacznie brać na poważnie graczy?

• wielogodzinne przerwy techniczne
    • brak możliwości zalogowania się do gry w godzinach szczytu 15-22 (tylko nie piszcie, że to przez koronowirusa bo padnę) czy jakiś technik sprawdzał to czy server pomieści tylu graczy? Na jakiej podstawie ktoś połączył 2 największe polskie servery w jeden i stworzył patologiczną sytuację podczas logowania? Rywalizacja i nowi znajomi okej jestem za ale żeby zalogować do gry po 10-20 minutach to zakrawa na kpinę i paranoję.
    • Ile razy już GF wymusił ze strony gracza MUS zapłacenia? Rękawiczka to już niemal że abonament do gry, bez niej nie zrobisz żywcem nic. Na każdym kroku tylko daj i daj i daj. Co dostajemy w zamian? Nic.

Art jakie jest oficjalne stanowisko GFu na temat tego stanu rzeczy jeśli chodzi o servery? Czy oni chcą żeby ci mniej cierpliwi się wykruszyli i problem rozwiąże się sam? Nie wierzę, że są aż tak skąpi żeby nie postawić porządnej maszyny lub ich nie stać na kogoś kto zoptymalizuje kod gry. To nie realne że nie da się z tym nic zrobić. Musi być jakaś furtka dla tej kury znoszącej złote jajka. Skoro da się wprowadzać nowe mapy itd to i pogrzebać się tam w kodzie gry da! Jeśli nie to po co była fuzja? Nikt tego nie sprawdził? Czyje to było widzi mi się? Nikt się tak naprawdę o fuzję nie prosił, spadła na nas. Na obu serverach jakoś życie płyneło.

To co się tu dzieje to Cyrk Zalewskich

• Podsumować dzisiejszą aktualizację można cytując posta Arta sprzed kilku dni. A po przeczytaniu wejść do tematu odnośnie zmian, jakie nam zaserwowali.

Mogę jedynie napisać, że sytuacja związana ze stabilnością szczególnie związana ze szkłem handlu czy obszarów handlowych jest znana i można oczekiwać jakichkolwiek działań w wersji 20.1. Szczegółów jeszcze niestety nie znam.

vCe0W6E.png