Porozmawiajmy o Metin2 - część I

• Dlatego napisałam w nawiasie, że o ile to nie jest sklep, to w rankingu się znajdzie. Oczywiście, że może się zdarzyć sytuacja, że ktoś wcześniej wybrał dla swojego sklepu, czy tam dropa ten sam nick, ale nie oszukujmy się - to wyjątki i wystarczyło dać ustawienie, że wyższy lvl zostaje przy swoim nicku, a niższy musi wymyślić nowy

A może wystarczyłoby być sprytniejszym cwańszym i szybszym. W momencie ogłoszenia fuzji wszyscy oraz każdy z osobna miał możliwość zalogowania się na Diumar czy też Etolin i wklepać na postać 1 lvl swój nick w celu zabezpieczenia przed jego zawłaszczeniem. A jeśli tego nie zrobiłaś/zrobiłeś możesz w tej chwili mieć tylko do siebie o to pretensje. I skończcie już lamentować na ten temat bo to się już nudne robi. Da wam coś pisanie w kółko o tym samym ? Stało się i się nie odstanie.

Mówiłem, że jestem biczem bożym, i gdybyście nie byli wielkimi grzesznikami, Allach nie pozwoliłby, aby mój gniew spadł na wasze głowy.

– Czyngis chan

• @Yoovive a z poziomu jakiego królestwa to robisz?
    Czy jeśli jesteś przypisana do królestwa Shinsoo to próbujesz dokonać zmiany właśnie będąc na ziemi czerwonych?

"Careful... I bite."

Astarion (Neil Newbon)

❤️ „Baldur's Gate III” ❤️

❤️

• A może wystarczyłoby być sprytniejszym cwańszym i szybszym. W momencie ogłoszenia fuzji wszyscy oraz każdy z osobna miał możliwość zalogowania się na Diumar czy też Etolin i wklepać na postać 1 lvl swój nick w celu zabezpieczenia przed jego zawłaszczeniem. A jeśli tego nie zrobiłaś/zrobiłeś możesz w tej chwili mieć tylko do siebie o to pretensje. I skończcie już lamentować na ten temat bo to się już nudne robi. Da wam coś pisanie w kółko o tym samym ? Stało się i się nie odstanie.

Szczerze to wiekszosc nazw byla zajeta od dawna, jestem ciekawa czy moja by byla wolna przed fuzja, bo postacie na kazdym z serwerow mialam od kilku miesiecy xD Takze to nie jest wina osob, ktore nie zajely przed fuzja, zreszta info otrzymalismy 4 dni przed.

:???:

• Błędy fuzji, które ja zauważyłam (ciekawi mnie ile jest ich w sumie):

-brak możliwości zachowania gildii przy zmianie królestwa przez lidera( w sytuacji gdy został przydzielony do błędnego królestwa),

- zrównanie wszystkich rosek do najsłabszej w moim przypadku,

- zrównanie wszystkich kryształów energii do najsłabszych w moim przypadku,

- zrównanie autopot no najmniejszej wartości na konto w moim przypadku,

- likwidacja gildii, albo dziwna zmiana lidera gildii,

- wyzerowanie biletów podróżnika (opis limit został wyczerpany).

• @Art Co z skrzyniami ucznia na moich postaciach które expie na meley od paru miesięcy na zmianki, mają już 79lvl i przez fuzje mam nie mieć zmianek na postaciach?

• W FAQ wszystko jest opisane. Wystarczy poświecić pięć minut na przeczytanie i nie było by tylu pytań. Niektóre pytania są słusznie postawione, ponieważ nie ma jednoznacznych odpowiedzi na podane przypadki. Dlatego najlepiej przeczytać FAQ i później zadać pytanie jak nie ma odpowiedzi w nim na twoje pytanie.

Czy znowu to manersko się wpycha i banuje?” (Bez urazy <3 )
    Masz pytanie lub uwagę zapraszam na pw (nie zagryzę)
    Posty nie są spam/offtop i proszę je zostawić
    Pozdrawiam serdecznie

• @Yoovive a z poziomu jakiego królestwa to robisz?
    Czy jeśli jesteś przypisana do królestwa Shinsoo to próbujesz dokonać zmiany właśnie będąc na ziemi czerwonych?

Jestem u niebieskich chce iść do żółtych. Próbowałam zarówno u nieb, jak i u żółtych... Nie da się nadal :X

• Jestem u niebieskich chce iść do żółtych. Próbowałam zarówno u nieb, jak i u żółtych... Nie da się nadal :X

Wszystkie postacie masz w jinno czy tylko ta ninja?

Czy znowu to manersko się wpycha i banuje?” (Bez urazy <3 )
    Masz pytanie lub uwagę zapraszam na pw (nie zagryzę)
    Posty nie są spam/offtop i proszę je zostawić
    Pozdrawiam serdecznie

• Jak dlugo będzie tam skrzynia ucznia? Czy zniknie po jakimś czasie?

ShadowKayn 50 Body Etolin ON
    KaynBlade 75 Smok Etolin ON

Simlas2137 105 Body Samos OFF w (chyba) dobrych rękach
    Buffiacia 102 Smok Samos OFF w (chyba) dobrych rękach
    SimlasDrop 54 Body Samos Dropek OFF w (chyba) dobrych rękach

• Witam, Przenioslo mi postac z gildia do innego krolestwa. Co teraz zrobic zeby powrocic do swojego krolestwa bez kasowania gildi?

Prosimy o kontakt poprzez Support.

Pierscien lidera nic nie da bo gildia zostanie w krolestwie w ktorym nie powstala....chodzi o to aby przenisc postac i zachowac gildie na niej....

Inni gracze twierdzą, że pierścień lidera przenosi też gildię.

Wiadomo coś jeszcze o tym nowym serverze czy 100% wiedzy jest w ogłoszeniach?

Informacje pojawią się jutro.

Mam postke, która jest liderem gildi i która została przeniesiona do Jino. Nie mogę zmienić królestwa bo jest w gildi, a tej nie moge usunąć bo na koncie gildi jest wpłacona kasa... Szkoda, że niebylo żadnej informacji , ze lider gildi nie może zmienic krolestwa.

Prosimy o kontakt z Supportem. Możemy ew. zdjąć złoto z gildii (przy kolejnym restarcie) aby można ją było usunąć.

Nuggety tam nie leciały, poza tym nie przepisałem żadnych petów/wierzchów do kont. Zwłaszcza na konto sklepowe.

Kolejną rzecza jaką zaważyłem, to strata 31 sukn z jednej postaci. Na jednej miałem 19, na drugiej 31. Dostałem tylko 19. Osobiście nie widzę w tym żadnej straty, no ale podobnych itemów może być wiecej...

Analizowałem już kilka przypadków, gdzie gracz twierdzi, że coś miał i tego nie ma. Za każdym razem okazywało się, że przedmiot trafił z Magazynu na inną postać, bądź przedmiotu w ogóle nie miał przed fuzją.

Nie mogę zmienić królestwa :X Mam komunikat ''proszę troszkę poczekać zmiana królestwa musi zostać zapisana''

Prosimy o zgłoszenie poprzez Support.

Community Manager

• Chcę pogratulować społeczności metin2, za dobrnięcie chyba już do ostatniej fazy gry metin2.PL bo chyba nic poza tym łączeniem nie czeka tej spoleczności, wnioskuje to po 10 latach grania. Miłej zabawy

• Dlaczego lider gildii po zmianie nicku na liście gildyjnej widnieje nadal jako ciąg cyfr?

Dołączam się do pytania.
    Dlaczego lider gildii po przymusowej zmianie nicku nie ma uprawnień przyjmowania do gildii, korzystania z banku zrobienia naboru do gildii etc?