zarobek przed meley

• Mam pytanie do ludzi co grają już jakiś czas, doszedłem do etapu ze drop z metków na mapach 105 jest mało dochodowy jeżeli chodzi o poprawe eq ale zbicie meley samodzielnie lub nawet na 2 swoje postacie jeszcze odpada, co robić ? jak zarabiac ? mam mentala 105 bodego 115 szamenke 100 lvl i konto z 5x ninja dager 1 ma 100 lvl reszta 4x 85 i nie wiem ... moge latac razadora na zmiane ale czy to sie w ogole oplaca przy cenach na Kirin, myśle o niebieskim smoku ale nigdzie nie moge znaleźć jasnej odpowiedzi ile razy można ten dung zrobić w ciągu dnia, nie wiem w jakim kierunku robić eq czy błyski, ogien czy lód

Pytanie mam też o te dungi PB o co to chodzi ? jakaś grota PB ? oplaca sie tam robic eq na te błyski i wchodzić ? nic nie moge znaleźć na forum o tym ani yt

• Niewiem o jaki dungeon z Niebieskim smokiem chodzi chyba że Beran to jego robi się 1 raz dziennie za free każde kolejne wejście to 70 wejść do świątyni smoka przy czym można max 7 razy dziennie robi się go co 1h. Może Nemerki skoro masz Szamana i jakąś Ninje robi się co 4h natomiast Razador mało opłacalny chyba że Real kasę na przepustki ładujesz bo jeśli kupujesz z bazaru to jedna koszt 10-15kk potrzeba 2 a z jednego Razador leci coś koło 40kk w szkatach więc teoretycznie tylko 10-15kk jest za 1 run:) Dungi PB to silniejsze wersje podstawowych nie opłaca się ich robić bo szkat i tak ludzie nie kupują bo nikt nie robi tych zbrojek i broni co lecą tam ulepy

• Dungi PB to silniejsze wersje podstawowych nie opłaca się ich robić bo szkat i tak ludzie nie kupują bo nikt nie robi tych zbrojek i broni co lecą tam ulepy

leci tam też Wyjątkowy Barwnik potrzebny do wytworzenia szaty aury (koszt jednego to z 20w)

giphy.gif?cid=ecf05e47h1zv3znuzhmhh95ra14kuydswao9it2tj3hz9100&rid=giphy.gif&ct=g

• Beran byłby spoko pierwszego robisz za kręte klucze i następne za te bilety ale można to delikatnie oszukać i za każdym razem z postacią bijąca wchodzi inna postać która doładowuje wejście za klucze a postać bijąca za bilety dzięki czemu 2x mniej biletów zużyjesz a to one są w tej zabawie najdroższe

• leci tam też Wyjątkowy Barwnik potrzebny do wytworzenia szaty aury (koszt jednego to z 20w)

Fajnie :) Tylko jakiś Thebill by to kupił w dobie kiedy Szata jest 2-3razy w miesiącu a koszt 600 SM to około 30w to nie te czasy kiedy Szatę dawali raz na ruski rok teraz dosłownie jest spam aukcjami/ofertami że strony GF stawiam że max w następnym tygodniu będzie szata w is xd

• Jestem na tym samym etapie tylko na Polsce wiec mam troche trudniej.

Jak nie zbijasz meley to berana też raczej nie zbijesz, choć na kirinie ma mniej hp wiec możesz próbować.

Na razadorze da sie zarobić wiadomo nie jest to zarobek jak na meley czy hydrze ale coś tam wpada. Na Polsce szkaty chodzą po 5.5kk z kazdego razadoram masz uśredniając 9 szkat czyli 49kk po odliczeniu podatku . Jak nie ładujesz w IS to kupujesz 2x kupon 50 SM ( na polsce 2x 2w) i kupujesz przepustki na promocji raz w miesiacu za 47 sm za 25 przepustek. 25 x 49kk daje 12,25w zarobku (jak kupujesz kupony to 8,25w zarobku) w porównaniu do metków uwazam że jest to lepszy zarobek (wiadomo, dla początkujących bo zaraz jakiś Yoharowiec powie ze tyle w godzine zarabia co ja przez 5 dni. Teraz z goblina lecą przepustki wiec razador jest za free.

Osobiscie robie nemere 1/2 razy dziennie jest to fajna odskocznia choć nie raz do szału doprowadza mnie 2 piętro. Z nemere szkaty są ciut droższe 7,5kk + 5x kd + odlamek energii+ kamyki (niby grosze ale zawsze cos)

razadora robie 4/5 razy dziennie

w przerwach miedzy dungami klepie sobie metki.

Jak są eventy typu króle czy okey to też fajnie dropią na tych dungach, z okeyek wpadlo 40 won.

Zarabiając w ten sposób mam jedną ninje gotową na meley, na drugiej ninji musze dobić poli na P, kupić morfa i drugi łuk zodiaku (wony leżą i czekają aż będzie coś na rynku bo ani gotowego łuku nie ma ani nic do kucia) i finito powinienem dać radę ubijać meley (bazuje na poradniku od ziomków z kanału NaPoli, ale najwyzej bede podciągać eq) no i do maksymalizacji zysków brakuje kilku słupów ale to nie problem.

• razadora to odrzucam od razu bez sensu dung z tymi przepustkami 8w na 25 dungów to smiech wole cory dropic ;/

• razadora to odrzucam od razu bez sensu dung z tymi przepustkami 8w na 25 dungów to smiech wole cory dropic ;/

sam napisałes ze możesz latać razadora to opisalem Ci jak to wygląda w praniu, do tej pory pory zarabiales na metkach na których nie zarobisz 30/35kk w 15/20 minut :)

• Jest jeszcze Jotun Thrym, ale wejście do niego wymaga pt złożonego pięciu postaci na poziomie 95+ oraz ukończenia dość żmudnej misji polegającej na ciągnięciu słupów po całym lesie.

Nie wiem, jak obecnie wygląda sytuacja ze szkatami – jaki jest ich koszt i czy dobrze schodzą na rynku – ale z Jotuna można ich zdobyć od 8 do 10 sztuk, a dodatkowo kolejne 9–11 sztuk z Bagjanamu. Warto też pamiętać, że przed zabiciem bossa dobrze jest założyć ekwipunek na yangi, co daje szansę na solidną bombę yang.

Kiedyś był to jeden z niewielu sensownych sposobów na zarobek przed melejką. Jak wygląda to teraz – trudno mi powiedzieć, bo nie śledzę aktualnego rynku. Alternatywnie można przygotować postać pod Świątynię Zodiaku i farmić Chenów w środy oraz niedziele. Wtedy da się wyciągnąć naprawdę sporo, ale to wymaga dostępności właśnie w te dwa dni.

• Jotun jest zajeebisty, jakby dali przepustki do IS to bym latał jak szalony. A tak to tylko czasem weekendowo skocze pare jotunow bo tyranie tych dlupow to tragedia

• Jotun jest zajeebisty, jakby dali przepustki do IS to bym latał jak szalony. A tak to tylko czasem weekendowo skocze pare jotunow bo tyranie tych dlupow to tragedia

Potwierdzam :) Tylko wtedy ceny szkat by spadly, bo bardzo duzo ludzi ma eq na wiatr i podobne spostrzeżenia :) z tych łatwiejszych dungów moim ulubionym jest Nemerka. Razadora nie chodze za czesto, bo mam tam takie lagi ze zero przyjemności z gry. Powinni zmniejszyc ilosc mobow, zwiekszajac im troche dmg. Jesli chodzi o dungi na szczelinie i PB to pod koniec zycia wala potezne hity, i trzeba na prawde dobre eq zeby tam ustać ninja (przynajmniej na Polsce). Noo i jeszcze dropek na blaski do v3/DT tez pomaga przetrwac do 10. :)

• Niestety innych możliwości jak wspomnieli poprzednicy nie ma. Jeszcze spoko opcja to wykorzystywać codzienne eventy. Nawet głupie dropiwnie corow. W ciągu 4h na 100lvlu na metkach 100lvl mozna Och wydropic około 100 więc jak przerobisz na alchemie to parę wonów wpadnie. Niby nic a jednak. Sporo osób tego w ogóle nie uczestniczy w tych eventach. 100 corow na 4h to nie jest taki zły wynik (20 postaci po 5 corow) mało kto tyle dropi.

Mógłbym sie podpytać czy warto sie wybierać do v3 na blaski? Jest szansa znalezc wolny spot? Sporo mniej ludzi gra. Wcześniej bylo to praktycznie niemożliwe. Jak jest teraz?

• Niestety innych możliwości jak wspomnieli poprzednicy nie ma. Jeszcze spoko opcja to wykorzystywać codzienne eventy. Nawet głupie dropiwnie corow. W ciągu 4h na 100lvlu na metkach 100lvl mozna Och wydropic około 100 więc jak przerobisz na alchemie to parę wonów wpadnie. Niby nic a jednak. Sporo osób tego w ogóle nie uczestniczy w tych eventach. 100 corow na 4h to nie jest taki zły wynik (20 postaci po 5 corow) mało kto tyle dropi.

Mógłbym sie podpytać czy warto sie wybierać do v3 na blaski? Jest szansa znalezc wolny spot? Sporo mniej ludzi gra. Wcześniej bylo to praktycznie niemożliwe. Jak jest teraz?

te cory z tego eventu jakoś lepiej lecą czy co? Bo jak masz eventowe itemy z metkow to one tak średnio lecą z tego co pamiętam

• te cory z tego eventu jakoś lepiej lecą czy co? Bo jak masz eventowe itemy z metkow to one tak średnio lecą z tego co pamiętam

Tak, eventowe srednio ale cory lepiej leca

• na kirin znalezienie spota w v3 bez blasków jest ciezkie a na blaskach tylko z postacią pvp

dropił ktos blaski w dt na 75 ? na metkach morderstwa ?

Edited once, last by SauBaar: Połączyłem posty. ().

• dropił ktos blaski w dt na 75 ? na metkach morderstwa ?

tam slabo leca, malo mobow z poziomem 4. duzo lepiej wypada pietro wyzej

• Jak blaski w dt to pietro przed riperem, nie wiem jak na kirinie ale na polsce bez postaci pvp tez nie wejdziesz o 20:00 lub chwile przed. Wszystkie metki obstawione przez postacie pvp z poziomem championa, tylko sie zalogujesz i juz cie składają skowytem

• na kirin znalezienie spota w v3 bez blasków jest ciezkie a na blaskach tylko z postacią pvp

dropił ktos blaski w dt na 75 ? na metkach morderstwa ?

Fajnie też leci na kamieniach Maat na Razadorze postacią 100-105lvl z dobrym EQ na Polsce jak kiedyś grałem potrafiłem wydropić około 1000 to na takim Kirin z ratami 100% i petem spokojnie z 2x tyle

+Nikt ci nie ksuje nie musisz się bić o metka na DT czy czekac na resp do tego nie używasz pelek bo moby agresywne

-Teoretycznie tylko 2.5h realnego dropu bo jest 30 min cooldown

• W Metinie prawdziwe jest powiedzenie "cierpliwy to i kamień ugotuje".

Nie każdy lata Meley i Hydrę, w ogóle, dla wielu progres to po prostu lata dorywczej gry. Trochę się pogra podczas eventu, trochę się podropi corów, czasem jakiś item wejdzie, taniej kup, drożej sprzedaj.

Metin ma też tą rzecz, że jak Ci nie zależy i rzadko grasz, to randomo Ci oddaje xD Chwila farta > setki godzin sumiennej gry. I tak to się kręci.

Dzisiaj tym błogosławieństwem 6/7 z misji wykręciłem 50 wartości w itemku. Także no xD świeży przykład.

A co do konkretów:

1. Razadora się nie robi dla szkat, a dla misji z ksiąg misji książe 3, bo jest najwygodniej i z nich dropi Cor Draconis, który daje antyczne i lege kamienie.

Za każdy razem jak ktoś narzeka na Razadora, to przewracam oczami. Dopóki nie biegacie Meley, a z metków nie lecą rady, to na tym 100+ naprawdę nie macie nic innego lepszego do roboty.

Dzisiaj zrobiłem 10 ksiąg misji 2 (ogry, ogg, lemury, hrabia, m.podłości i m.nienawiści też dają Cor Draconis) w 30 minut i wydropiłem Lege Diament (7w, twój serwer).

2. Farma corów. Znany temat. Na Ruby problematyczny temat, ale może masz jakieś konta w zapasie.

Jako ktoś, kto ostatnio zaczął sobie expić na instancji, więc taki powiedzmy średnio-zaawansowany gracz, to były dla mnie (wraz z eventami, handlem i okazjonalnym szczęściem) najbardziej przełomowe zarobasy.

• ja tworze na kirn konta .. na hh za 20 zł blik mam konto które po wyexpieniu 5x 50 i miesiacu klikania ze tak powiem wychodzi na 0 jeżeli chodzi o to otwarcie ... wiadomo zarobek przyjdzie z czasem no trudno skala bedzie robic won i tyle trzeba sie z tym pogodzić

• SauBaar

Closed the thread.