Cześć Wszystkim, próbowałem znaleźć informacje ile trzeba mieć precyzji, żeby nie missowalo hitów lecz niestety nigdzie takiej informacji nie ma/ nie znalazłem. Wiem, że im więcej precyzji tym większa szansa na pomyślne uderzenie. Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć ile precyzji potrzeba na pierwsze moby na dongan aby mieć 100% na uderzenie? Czy do 100% nigdy się nie dociągnie? Jest gdzieś jakąś ściąga ile trzeba mieć precyzji na daną mapę?
Ilosc recyzji vs 100% hit
-
- Gra
- Ogólne zagadnienie
- Gracjan94
-
-
Precyzja chyba nie gwarantuje 100% szans na trafne uderzenie bo mając 140+ precki pojawiają się missy
-
Precyzja chyba nie gwarantuje 100% szans na trafne uderzenie bo mając 140+ precki pojawiają się missy
masz 140precyzji i masz missy. Na ktorej mapie? Zdarza sie ze na dongan (tej pierwszej mapie z posterunkami) tez wystepuja?
-
To na dongan trzeba mieć jakąkolwiek precyzje? Przy precyzji na P (czyli tylko 20 pkt) nigdy tam missa nie miałem, pewnie na m1 też nie bo bym zauważył, co innego endgejmowe mapy czy inwazja, no ale tam to wiadomo że trzeba mieć też tą z eq
-
masz 140precyzji i masz missy. Na ktorej mapie? Zdarza sie ze na dongan (tej pierwszej mapie z posterunkami) tez wystepuja?
no tak to nie latam ale na wąwozie czy rozpadlinie bądź więzy.
-
To na dongan trzeba mieć jakąkolwiek precyzje? Przy precyzji na P (czyli tylko 20 pkt) nigdy tam missa nie miałem, pewnie na m1 też nie bo bym zauważył, co innego endgejmowe mapy czy inwazja, no ale tam to wiadomo że trzeba mieć też tą z eq
Trzeba, jedynie na twierdzy nie musisz miec precyznji. Na dongan czy jakos tak, tam gdzie sa posterunki i wszystkie NPC przy 0 precyzji 70-80% to missy. Dlatego pytam :p myślałem, że jest jakaś strona, statystyki które to potwierdzają. Czyli przy 140precyzji na rozpadlinie i tak wchodzą missy.
Czy jest różnica w missowaniu w potwory a boosy na rozpadlinie? W boosa misy wchodzą częściej czy bez różnicy?
-
Każdy mob na yohara ma jakąś tam ukrytą wartość(czy jak to tam nazwać) na poziom Precyzji gracza powiedzmy przykład moby na Dongan jeśli gracz ma poniżej 10 pkt to wchodzą missy np masz 7 pkt to masz 30% missów jak masz 11 pkt to masz 100% trafionych i ta ilość potrzebnej precyzji z każdą mapa chyba się zwiększa na wiki pisze tak "Każdy potwór na mapach Nowego Kontynentu ma ukrytą wartość precyzji. Próbując go trafić, postać zacznie chybiać uderzenia (pojawi się MISS). Wróg może zniwelować każdy atak, zarówno w zwarciu, dystansie (strzała) oraz w umiejętnościach. Im większa precyzja gracza, tym większa szansa na trafienie potwora."
Z tego wynika że dla każdej mapy jest ten próg większy a być może są i mapy/moby gdzie nawet max precyzji nie gwarantuje 100% trafionych podobnie jak z NNO to że je masz nie znaczy że na 100% nie dostaniesz omdlenia