ROZBIÓR servera POLSKA

• Chciałbym aby w tym temacie wypowiedział się przede wszystkim Art i całe kierownictwo teamu, którzy mają jakąkolwiek wiedzę a nie są tylko pionami jak również gracze ze swoją opinią. Może na samym końcu przeprowadzimy jakąś ankietę. Temat podsunął mi znajomy gracz który nie jest polskojęzyczny, ale wymieniliśmy spostrzeżenia i podjąłem się opisania tego tutaj.

Oczywiście sprawa dotyczy procederu braku przepustek na server Polska. Wszędzie indziej można wędrować, do nas nie. Kiedyś server polyphemos był zamknięty ale biletem można było podróżować mimo wszystko. Teraz na Polskę nie da się przenieść znikąd.

Aktualnie odbywa się rozkradanie servera Polska przez wszystkie społeczności naszego klastra. Rumuni, Węgrzy, Czesi i cały Polyphemos wynoszą z naszego servera wszystkie dobre itemy które pojawiają się na markecie, na naszym serverze nie ma topowych itemów bo wszystko jest transportowane na servery gdzie działają bilety. Nasz marketplace to kilka itemów na krzyż. Brak itemów powoduje sytuację, że nasz server się w ogóle nie rozwija, stoimy w miejscu i jesteśmy rozkradani. Kto pozwolił na taki proceder? Jak do tego doszło, że nie można nic na Polskę przenieść? Historia pokazuje, że ostatnio jak Poly było zamknięte to bilety działały mimo wszystko. Czemu teraz tak nie działa to na serverze Polska? To jedyne miejsce gdzie nie da się nic wnieść, wszyscy inni mogą wszystko i wszędzie przenosić. A na Polskę nie. Dlaczego tak się dzieje? Art proszę o konstruktywną odpowiedź dlaczego tych biletów nie ma i kiedy będą? Jesteśmy tu [ciach!] na potęgę a kto jak nie COMA będzie miał na ten temat wiedzę?

Moderator Dua:
    Usunąłem niepotrzebne epitety

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

Edited once, last by Dua ().

• Dua

Approved the thread.
  • Generalnie jeśli już są dodawane bilety podróżnika to MUSZĄ być dodawane w dwie strony. Sytuacja, która ma miejsce obecnie jest patologią i prowadzi do wyniszczenia już i tak bardzo mocno zniszczonego rynku na serwerze Polska.

Art jeśli nie chcecie dawać biletów z innych serwerów na Polskę - pilnie usuńcie bilety z Polski. Ogarnij to jeszcze dziś, dzięki

• Art jeśli nie chcecie dawać biletów z innych serwerów na Polskę - pilnie usuńcie bilety z Polski.

Zgadzam się, albo z możliwością przenoszenia na Polskę albo wcale. Sam osobiście byłem na etapie odkładania kaski na kilka ciekawszych przedmiotów dla wilka - na spokojnie - będąc świadomy, że na Polsce nie będzie nimi dużego zainteresowania. Według mojej wiedzy zostały one podkupione przez handlarzy i wyniesione na rynek Rumuński. Nie byłoby problemu, gdybym w zamian mógł sobie coś przenieść z innych serwerów w ramach klastra - a że serwer Polska nie ma takiej możliwości w przeciwieństwie do innych serwerów to czuję się trochę tak, jakby mi coś zabrano.

Jak wygląda rynek na serwerze Polska każdy widzi, jak wygląda grywalność tej gry - szczególnie w ostatnim czasie i jak wygląda podejście do społeczności - również nie trudno zauważyć i wyciągnąć własne wnioski - dlatego aktualnie zrobiłem sobie dłuższą przerwę od metina i tylko dokładam potek do autołowów (co daje może 30minut dziennie aktywnej gry) czekając na jakikolwiek sensowny update, który przekona mnie, że jest sens pchać ten wózek dalej

• Moze GF zauwazyl spadek zakupow takich itemkow jak zmianki 6/7 i innych potrzebnych ulepszaczy, i doszedl ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wywiezienie eq na inne serwery. Bilety nie sa najtansze wiec tu kolejne eurogąbki im wpadną. My stracimy gotowce ktorych zawsze bylo za duzo i nie oplacalo nam sie nic robic samemu… Ja tu widze same zyski, i juz czuje te emocje z bonowania 6/7 za plny 😍

• Jako ze naszego pożal się boże CoM'a wywołujecie (i słusznie) w każdym temacie to ja się powtarzać nie będę. Natomiast chciałbym się dowiedzieć kim w tym całym Teamie jest Santonia i w jaki sposób niby sprawuje nadzór nad projektem? Dla mnie człowiek duch, niby jest ale tak jakby nie było.

Santonia skoro Art nie chce nic powiedzieć społeczności to może Ty odpowiesz na te wszystkie nurtujące nas pytania?

A może jeszcze Smoczyca by coś ciekawego nam powiedziała? Czekamy z niecierpliwością ;>

• Zaraz napiszą, że to nie ich sprawa tylko GF i oni nie mają wiedzy na ten temat czemu tak jest a nie inaczej. Standardowa odpowiedź na wszystkie nurtujące nas pytania :evilgrin:

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• To kara za to ze stawiacie swoje boty na kazdym klastrze :)

:thumbsup: HANDEL ZE MNĄ POLECA :thumbsup:
    1. Naksen <3
    2. Shast <3
    3. Sherrie <3
    4. DRINKERSLIVE <3
    5. Antymagik <3
    6. p0grom/Smarki <3
    7. xFajnieJest <3

• 4 miesiące minęły i polski support nadal nic nie mówi - jedynie "nie mamy żadnych informacji, tak zadecydował GF. Jeśli to prawda, jak to możliwe? Od 4 miesięcy Gameforge nie chce podzielić się informacjami z polskim teamem? Nie ma komunikacji między tymi dwiema stronami? Kto jest odpowiedzialny za bilety? Nadszedł czas, żeby się pokazał i w końcu do nas przemówił

IhKKSq3.jpeg

• 4 miesiące minęły i polski support nadal nic nie mówi - jedynie "nie mamy żadnych informacji, tak zadecydował GF. Jeśli to prawda, jak to możliwe? Od 4 miesięcy Gameforge nie chce podzielić się informacjami z polskim teamem? Nie ma komunikacji między tymi dwiema stronami? Kto jest odpowiedzialny za bilety? Nadszedł czas, żeby się pokazał i w końcu do nas przemówił

Ja się właśnie od dłuższego czasu zastanawiam czy tylko Polski support nigdy nic o niczym nie wie czy każdy klaster tak ma 🤔

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• To jest właśnie mentalność polaków - cebulaków. Najpierw płaczecie, żeby serwer zamykać bo bociarnia co drugi post to ankiety o zamknięcie polski i zakończenie patologii botów... doszliśmy do momentu kiedy znowu są wylewane żale na forum, bo rynek stoi itemów nie ma serwer się wyludnił, Rumuni zabrali fanty do siebie, handel stoi etc.

Tak jak pisałem wcześniej - zamknięcie serwera nic nie da a wręcz pogorszy sytuację już beznadziejną. Konsekwencją zamknięcia całkowitego polski jest śmierć naturalna tego serwera i żadne bileciki w tym nie pomogą. A boty jak były tak są nadal ;)

Problemem nie tylko jest nasz team ale i cała bezmózga społeczność :lol:

Mówiłem, że jestem biczem bożym, i gdybyście nie byli wielkimi grzesznikami, Allach nie pozwoliłby, aby mój gniew spadł na wasze głowy.

– Czyngis chan

• To jest właśnie mentalność polaków - cebulaków. Najpierw płaczecie, żeby serwer zamykać bo bociarnia co drugi post to ankiety o zamknięcie polski i zakończenie patologii botów... doszliśmy do momentu kiedy znowu są wylewane żale na forum, bo rynek stoi itemów nie ma serwer się wyludnił, Rumuni zabrali fanty do siebie, handel stoi etc.

Tak jak pisałem wcześniej - zamknięcie serwera nic nie da a wręcz pogorszy sytuację już beznadziejną. Konsekwencją zamknięcia całkowitego polski jest śmierć naturalna tego serwera i żadne bileciki w tym nie pomogą. A boty jak były tak są nadal ;)

Problemem nie tylko jest nasz team ale i cała bezmózga społeczność :lol:

Nie wyciągnąłeś nic o czym jest napisane w temacie, może warto wrócić do podstawówki na lekcje czytania ze zrozumieniem? Każdy inny serwer (gdzie tu przykładem był Poly) mimo wcześniejszego zamknięcia miał dostępne bilety w obie strony. Tylko Polska jest na tyle wyjątkowa, że gdy jest zamknięta nie ma biletów na Polske za to z Polski już można wszystko wynieść.

• A potem bedzie placz ze z serwera eventowego mozna sie przenosic na normalny serwer gdzie wszystko mozna bylo zrobic o wiele taniej, 2heady xD

:thumbsup: HANDEL ZE MNĄ POLECA :thumbsup:
    1. Naksen <3
    2. Shast <3
    3. Sherrie <3
    4. DRINKERSLIVE <3
    5. Antymagik <3
    6. p0grom/Smarki <3
    7. xFajnieJest <3

• A potem bedzie placz ze z serwera eventowego mozna sie przenosic na normalny serwer gdzie wszystko mozna bylo zrobic o wiele taniej, 2heady xD

To są tytani intelektu i rekiny biznesu, zarzucający innym problem czytania ze zrozumieniem a sami maja problem z logicznym myśleniem :pillepalle:

Mówiłem, że jestem biczem bożym, i gdybyście nie byli wielkimi grzesznikami, Allach nie pozwoliłby, aby mój gniew spadł na wasze głowy.

– Czyngis chan

• Temat był wielokrotnie przez nas podnoszony.

Zobaczę czy może na okres wakacyjny udało by się dla tej "rozkradanej Polski" coś zorganizować :)

Community Manager

Zobaczę czy może na okres wakacyjny udało by się dla tej "rozkradanej Polski" coś zorganizować :)

i co nam zorganizujesz? HH15% i 5% znizki na mixowanie 6/7? Kilkanascie lat kulismy eq sami i jak sie rynek przesycil i spadly zyski z IS bo bardziej oplaca sie kupic gotowe EQ, to nagle takie cyrki sie dzieja. Chodzi o to ze Polacy jako bogaty kraj naszego klastra ma teraz bonowac dla wszystkich?

Edit: jesli wielokrotnie byl podnoszony przez was ten temat to jakie wnioski wyciagnales z odpowiedzi? To nie jest czas na podśmiechujki tylko na odpowiedzi, ktore znasz skoro temat wielokrotnie z kims omawiales Art.

"Wy ludziom nie musicie dawać.

Wystarczy, że nie będziecie ludziom zabierać

A ludzie sami sobie poradzą"

~A.Lepper

ps. To nie rozkradanie a pełnowymiarowy rozbiór z którym nic nie zrobiliście póki co

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

Chodzi o to, że nie "może zobaczysz" tylko masz to załatwić ! Chyba że plan jest taki aby zredukować liczbę graczy do stopnia, pozwalającego na przeprowadzenie fuzji.

Kto silny ten walczy, kto chory ten zdycha
    Mocnym pomaga się, słabych się spycha
    Tak być powinno !!!

• A czy czasami temat nie ma drugiego dna bo mam wrażenie że część ludzi boli że na takich serwerach eventowych ulepy z alastora do kucia bronii są tańsze a jak wiemy powoli większą część ludzi przechodzi z broni zodiakowych na wężowe ;) A jak wiemy na Polsce są one drogie i nie idzie ich ściągać z innych serwisów przez brak przepustki i pozostaje kupować za ceny które wymyśli topka na serwerze Polska ;) Bo w innym wypadku raczej rządalibyscie usunięcia biletów na Polskę A nie dodania nowych skoro takie krzyki byly jak serwer był dostępny do rejestracji

Edited once, last by robsok19 ().

• A czy czasami temat nie ma drugiego dna bo mam wrażenie że część ludzi boli że na takich serwerach eventowych ulepy z alastora do kucia bronii są tańsze a jak wiemy powoli większą część ludzi przechodzi z broni zodiakowych na wężowe ;) A jak wiemy na Polsce są one drogie i nie idzie ich ściągać z innych serwisów przez brak przepustki i pozostaje kupować za ceny które wymyśli topka na serwerze Polska ;) Bo w innym wypadku raczej rządalibyscie usunięcia biletów na Polskę A nie dodania nowych skoro takie krzyki byly jak serwer był dostępny do rejestracji

zrozum ze my nie chcemy dodania biletow pozwalających przeniesc sie na polske. My chcemy zeby wyłączyli mozliwosc uciekania z polski z naszym dobrem narodowym! Mamy swoj serwer i coraz mniej swoich itemkow na nim. Nie wiem jak mozna ci to wytlumaczyc zebys zrozumial.

• zrozum ze my nie chcemy dodania biletow pozwalających przeniesc sie na polske. My chcemy zeby wyłączyli mozliwosc uciekania z polski z naszym dobrem narodowym! Mamy swoj serwer i coraz mniej swoich itemkow na nim. Nie wiem jak mozna ci to wytlumaczyc zebys zrozumial.

Powiem tak z tego co czytam w pierwszym poscie to jest napisane że powodem posta jest brak przepustek na polske. Co sugeruje że coś gracze z Polski chcieli by sciagac do siebie xD a nie że powinno sie zabrac przepustki zeby, itemy z jakze bogatej polski nie uciekaly od was. Osobiscie nie widze żeby na polyphemos pojawily sie jakies wybitne itemy z Polski, cena alchemii tez jest duzo wyzsza tutaj i jest jej mało. Kolejna sprawa że graczy tez tu nie jest zbyt wielu więc kto niby miałby to kupować? I zaznaczam wypowiadam się tylko w kontekście serwera polyphemos, bo tu gram co do rumuńskich, czeskich serwerów nie mam wiedzy :)

Edited once, last by robsok19 ().

• Poly to serwer demo. My rozmawiamy o prawdziwych serwerach, a nie jakis zabawkach eventowych. Ci ludzie chca przepustki na polske zeby wam z poly zabierac itemki. Ja tego nie chce. Te transfery sa bez sensu.

• Poly to serwer demo. My rozmawiamy o prawdziwych serwerach, a nie jakis zabawkach eventowych. Ci ludzie chca przepustki na polske zeby wam z poly zabierac itemki. Ja tego nie chce. Te transfery sa bez sensu.

Zgodze sie z Toba ze polyphemos to server zabawka :)

jako że bossy są tu słabsze 25% więcej ludzi lata alastory i ulepy są tańsze. Nie dziwię się ludzia ze ich trochę piecze jak na Polsce zbije tego bossa raptem kilku graczy, którzy trzymają za przysłowiowy tylek cały server i to oni dyktują ceny:p nowego kontentu z mapa pod te ulep nie widać a coraz więcej ludzi zaczyna zabawę z wężowymi :) bo nie sądzę żeby ludzie z polyphemos nagle zaczęli sciagac alchemie która jest dobre 20% droższa od tego co na Polsce xD talizmany też są u was tańsze jedynie ulepy nie xd