Nuda na serwerze

• Siema, czy nasza administracja może coś zdziałać żeby na serwerze działo się cokolwiek?

Nic się tutaj nie dzieje, żadnych normalnych eventów, żadnych wydarzeń no nic kompletnie..

Event ramadan w 2024 roku to jakiś żart chyba.
    Za to codziennie mamy te nieszczęsne skrzynki z IS w których przedmioty do zdobycia to jeszcze większy żart. Pudło szarfy, skrzynia tajemnic, pudło chaosu SungMa, Cudowna skrzynia Mamuta??? Serio?
    Art  Ingolf  Ascoran

Tak trudno jest zorganizować jakiś sensowny event? Może trudno, może się nie znam ale chociaż chciałbym wiedzieć dlaczego nic się tu nie dzieje 🫣

Już sami gracze próbują organizować bitki w mieście albo pod dt żeby jakoś umilić grę i wprowadzić trochę emocji.
    Czasami mam wrażenie że my gracze jesteśmy traktowani jak takie dojne krowy..

Wiadomo że trzeba zarabiać na utrzymanie tego wszystkiego ale nie można tylko brać, trzeba też dać coś od siebie ..

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• Tak jak kiedyś ktoś już napisał Polska to nie jest Server eventowy że będziesz miał codziennie jakiś event bo później bedzie płacz że rynek jest kiepski i np Aura zamiast 18kk będzie kosztować 5kk

• Tak jak kiedyś ktoś już napisał Polska to nie jest Server eventowy że będziesz miał codziennie jakiś event bo później bedzie płacz że rynek jest kiepski i np Aura zamiast 18kk będzie kosztować 5kk

To nie chodzi żeby event był codziennie. Niech będzie jeden event w miesiącu albo jeden na dwa miesiące który trwa kilkanaście dni i żeby nagrody z tego eventu były adekwatne do postępu gry. Event płatków śniegu, event goblina coś wniósł do gry a cała reszta to jest żart. Mając 20 level czempiona i zdobywając z eventu skrzynkę w której jest 50k yang czy inne skrzynki w których są petardy albo coś to daje 10% expa więcej na 10 min to takie nagrody były fajne w 2004 roku a nie 20 lat później

• kiedys były blaski 2 razy w roku i zou raz w roku i było git teraz jest event za ewentem przez cały rok i każdy trwa zazwyczaj aż miesiąc

To nie chodzi żeby event był codziennie. Niech będzie jeden event w miesiącu albo jeden na dwa miesiące który trwa kilkanaście dni i żeby nagrody z tego eventu były adekwatne do postępu gry. Event płatków śniegu, event goblina coś wniósł do gry a cała reszta to jest żart. Mając 20 level czempiona i zdobywając z eventu skrzynkę w której jest 50k yang czy inne skrzynki w których są petardy albo coś to daje 10% expa więcej na 10 min to takie nagrody były fajne w 2004 roku a nie 20 lat później

Przypominam że grasz w globalnego metina który jest hardem , jak masz płakać że nie masz co miesiąc ewentu z którego można przytulić 1kw tylko 3-4 w roku to idz se na prywatny serwer .

:chunjo: S:23(Kronos)

• kiedys były blaski 2 razy w roku i zou raz w roku i było git teraz jest event za ewentem przez cały rok i każdy trwa zazwyczaj aż miesiąc

Przypominam że grasz w globalnego metina który jest hardem , jak masz płakać że nie masz co miesiąc ewentu z którego można przytulić 1kw tylko 3-4 w roku to idz se na prywatny serwer .

Ty widziałeś kiedyś 1kw? xd jeszcze z eventu 😂

Przeczytaj jeszcze raz post zanim coś napiszesz xd

Poza tym co Ty porównujesz kiedyś a dziś 😁

Kiedyś fms +9 to był szczyt marzeń a dzisiaj jak nie ma średnich 40+ to się go glebę rzuca. Kiedyś 50kk to miałeś grę na pół roku a dzisiaj więcej na poty wydajesz.
    Typowy Janusz „kiedyś to było” 😅

Wiec skoro ceny poszły mega do góry, są nowe rzeczy nowe mapy to nagrody za eventy też powinni iść z duchem czasu a zatrzymały się między 2004-2010

Edited once, last by Pattrickk ().

• Przestań grać na polandii i nie płacz xD

:thumbsup: HANDEL ZE MNĄ POLECA :thumbsup:
    1. Naksen <3
    2. Shast <3
    3. Sherrie <3
    4. DRINKERSLIVE <3
    5. Antymagik <3
    6. p0grom/Smarki <3
    7. xFajnieJest <3

• Przestań grać na polandii i nie płacz xD

O jest i on naczelny hejter, nabijacz postów, wiecznie oburzony z syndromem sztokholmskim random xd

• O jest i on naczelny hejter, nabijacz postów, wiecznie oburzony z syndromem sztokholmskim random xd

nie wiem kto tu ma większy syndrom, ja na nic nie narzekam. Ty płaczesz, że grasz na zwykłym serwerze i eventów nie ma xD. Przygodę można zacząć na nowym serwerze xD

1. Naksen <3
    2. Shast <3
    3. Sherrie <3
    4. DRINKERSLIVE <3
    5. Antymagik <3
    6. p0grom/Smarki <3
    7. xFajnieJest <3

• Ale co się ma dziać? OX?,Wspinaczka z GM?, Wydobywanie Rud z GM? Bo zbytnio nie rozumiem:D jest Event taki jaki na każdym klastrze nagrody zawsze takie były (typowo event pod IS choć i tak nie warto nawet SM na te Talerze XD). Piszesz tak jakbyś dziś się zbudził z głebokiego snu zimowego jak Niedzwiedz który nie wie co się dzieje/działo od xx czasu xd. Metin2 to już oddawna gra PvM i nikogo zadymki ,bitki już nie interesują gra czysto pod zarobek by sprzedać Woniacze na Alledrogo czy innych stronach,ewentualnie ludzie grają dla odstresowania po Pracy:D

• Ty widziałeś kiedyś 1kw? xd jeszcze z eventu 😂

Przeczytaj jeszcze raz post zanim coś napiszesz xd

Poza tym co Ty porównujesz kiedyś a dziś 😁

Kiedyś fms +9 to był szczyt marzeń a dzisiaj jak nie ma średnich 40+ to się go glebę rzuca. Kiedyś 50kk to miałeś grę na pół roku a dzisiaj więcej na poty wydajesz.
    Typowy Janusz „kiedyś to było” 😅

Wiec skoro ceny poszły mega do góry, są nowe rzeczy nowe mapy to nagrody za eventy też powinni iść z duchem czasu a zatrzymały się między 2004-2010

okejki z magikami przytuliłem 1200w okejki z lizakami przytuliłem 700w za pół ewentu z proroków w tydzień 300w bo akurat w ostatni tydzień sie wbiłem tylko, odpał z yutnori/szkaty nie wspominam. Typowy Janusz to ty zbijając hydre na maxymalnym możliwym odpale w grze i jeszcze twierdzisz że ci się to opłaca xD

• okejki z magikami przytuliłem 1200w okejki z lizakami przytuliłem 700w za pół ewentu z proroków w tydzień 300w bo akurat w ostatni tydzień sie wbiłem tylko, odpał z yutnori/szkaty nie wspominam. Typowy Janusz to ty zbijając hydre na maxymalnym możliwym odpale w grze i jeszcze twierdzisz że ci się to opłaca xD

Mam lepsze sposoby na spędzenie wolnego czasu niż farmienie okejek 24/7 xd

Hydre robię już praktycznie na zielonej potce i dłoni szycia xd

A Ty jesteś NoLife i metin to dla Ciebie całe życie xd

• Przypominam że grasz w globalnego metina który jest hardem , jak masz płakać że nie masz co miesiąc ewentu z którego można przytulić 1kw tylko 3-4 w roku to idz se na prywatny serwer .

Ototo, tu się podpisuje obiema rękami.

Jeszcze dla potomnych, jak to wyglądało w zeszłym roku:

20.02-7.03 - Króle

22.05-9.06 - Proroki

15.06-18.07 - Okey

12.10-31.10 - Yutnori

1.12-24.12 - Okey

Praktycznie 3 miesiące eventów panelowych. Szaleństwo.

W kwietniu Wielkanoc, w listopadzie Goblin, w grudniu Płatki.

No właśnie tutaj jest sprzeczność. A właściwie błąd logiczny, taki sam jaki siedzi w głowie pracowników niebieskiej firmy.

Są nowe rzeczy, są nowe mapy, a dalej opłaca się wychodzić z high-end map, żeby brać udział w evencie i to nawet nie swoją postacią, a n00bcharem.

Eventy w metinie to jest dramat, rozgrywkę redefiniują (opłaca się każdemu//opłaca się bardziej niż standardowy zarobek), ale w żaden sposób się nie skalują (peak opłacalności zostaje na małym lvl'u).

Blaski lepiej mi wydropić w V3, Okeyki/Proroki/Króle pewnie dobrze polecą w lesie, na wielkanoc 10lvl da ten sam drop jak 120lvl, płatki śniegu sobie ogarnę 61 lvl'em. I tak to się kręci.

• No właśnie tutaj jest sprzeczność. A właściwie błąd logiczny, taki sam jaki siedzi w głowie pracowników niebieskiej firmy.

Są nowe rzeczy, są nowe mapy, a dalej opłaca się wychodzić z high-end map, żeby brać udział w evencie i to nawet nie swoją postacią, a n00bcharem.

Eventy w metinie to jest dramat, rozgrywkę redefiniują (opłaca się każdemu//opłaca się bardziej niż standardowy zarobek), ale w żaden sposób się nie skalują (peak opłacalności zostaje na małym lvl'u).

Blaski lepiej mi wydropić w V3, Okeyki/Proroki/Króle pewnie dobrze polecą w lesie, na wielkanoc 10lvl da ten sam drop jak 120lvl, płatki śniegu sobie ogarnę 61 lvl'em. I tak to się kręci.

Tak tylko tutaj wszyscy piszą ile to nie zarabiają i jak chcesz więcej to idź na priva xd

Osobiście o zarabianie się nie boję bo jest wiele sposobów a post dotyczy „Nudy na serwerze”

Wiadomo, wchodzisz, farmisz cos ulepszasz kupujesz sprzedajesz itd :p

Ale jakiś event który zmobilizuje graczy do gry napewno by nie zaszkodził, zawsze to jakaś odskocznia 😉

• Jak to się mówi, kto nie zna celu nie znajdzie drogi i będzie się wiecznie nudził :D

Kto silny ten walczy, kto chory ten zdycha
    Mocnym pomaga się, słabych się spycha
    Tak być powinno !!!

• Wniosek prosty, nie można wyjątkowo rozpieszczać graczy eventami i dawać im palca, bo się przyzwyczają i będą chcieli całą rękę. I tak było tych eventów za dużo, jak na klasyczny serwer.
    Chcecie codziennie event? Droga na polyphemos jest otwarta

:!:CzarneAnioły ZŁODZIEJE:!:

Płaczki serwera Polska (tzw banda Maciukabry/wyrzutki gildyjne): TeamPL(NoobPL), BractwoPLS03 (Buractwo), Szwadron/SiewcyChaosu(Bigosu)/YakuzaTop, Shire, WrongOfSide, Ziomale, ENAMENT, Titanium, ZAPLATANIv11, BDSM:

Qiserax, Rapoman77,Zavaba(zakała raczej)

Kalwarion,Narcos4Yu,

UtraconyNick, ElAmigaMan, Seymian, Lenofi, Wendeska

CityUnivers, MijiaDziunia, Dinkley, Milene97, Rolniqs, YuaMai

(Sra)AgentoS007,Sisixxd

• Mam lepsze sposoby na spędzenie wolnego czasu niż farmienie okejek 24/7 xd Sa autołowy w dzisiejszych czasach wiesz :P

Hydre robię już praktycznie na zielonej potce i dłoni szycia xd No i fajnie gdyby to był tylko twój progres oparty na wiedzy jak zarabiać w grze.

A Ty jesteś NoLife i metin to dla Ciebie całe życie xd Odezwał się bananowiec który bez eq za gruszki siedziałby dalej w v3

• Tyś widział gruszki 😅

Chyba na wierzbie 😂

Nie każdy działa tak jak Ty, niektórzy sami zarabiają wony a później inwestują je w swoją postać 👍

Nie mierz wszystkich swoją miarą 😎

I wyślij smsa do swojego mózgu żeby wrócił bo bazy bo za daleko odleciał, ewidentnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i wszystko u ciebie kręci się wokół wonów 😂

A czy widzisz gdzieś zdanie w poście w którym pisze o zarabianiu xd

Ty jak typowy handlarz PRL żeby tylko nic nie zmieniać bo koryto do zarabiania PLN z pod gęby zabiorą 😅 dobrze jest jak jest „nie cza zmieniać” 😂😂😂

• Przecież od kilku lat masz cały czas jakiś event, nie mówiąc o regularnych blaskach czy dropie z metków, i to nawet na klasycznej polandii.

Co byś jeszcze chciał? Wspinaczka z gm? Nieopłacalne. Zuo? Ze trzech graczy by poszło, w tym jakiś Paweł i Maciek, którzy akurat przejeżdżali przez mapę i Brad Pitt żeby wydropić żywice.

Po drugie, ta gra dla większości nie jest już rozrywką i wolą robić coś lukratywnego.

• Wniosek prosty, nie można wyjątkowo rozpieszczać graczy eventami i dawać im palca, bo się przyzwyczają i będą chcieli całą rękę. I tak było tych eventów za dużo, jak na klasyczny serwer.
    Chcecie codziennie event? Droga na polyphemos jest otwarta

A kiedy ostatni raz była wojna królestw czy obrona kamieni metin itp ?

• nie wiem kto tu ma większy syndrom, ja na nic nie narzekam. Ty płaczesz, że grasz na zwykłym serwerze i eventów nie ma xD. Przygodę można zacząć na nowym serwerze xD

„Wygugluj” sobie co oznacza syndrom sztokholmski. Gdy już nabędziesz tej podstawowej wiedzy, wróć 😅

Można Ci napluć w twarz a Ty powiesz, że deszcz pada 💦🌧️

Przecież od kilku lat masz cały czas jakiś event, nie mówiąc o regularnych blaskach czy dropie z metków, i to nawet na klasycznej polandii.

Co byś jeszcze chciał? Wspinaczka z gm? Nieopłacalne. Zuo? Ze trzech graczy by poszło, w tym jakiś Paweł i Maciek, którzy akurat przejeżdżali przez mapę i Brad Pitt żeby wydropić żywice.

Po drugie, ta gra dla większości nie jest już rozrywką i wolą robić coś lukratywnego.

Co ja bym chciał? Wszystkie te eventy które wymieniłeś i kilka innych wyrzucić w kosz a zrobić nowy, uczciwy, zachęcający do wzięcia udziału, obdarowany nagrodami godnymi 2024r.

[mod='Moira']połączyłam posty [/mod]

Edited once, last by Moira ().

• Co ja bym chciał? Wszystkie te eventy które wymieniłeś i kilka innych wyrzucić w kosz a zrobić nowy, uczciwy, zachęcający do wzięcia udziału, obdarowany nagrodami godnymi 2024r.

A ja bym chciał pokój na świecie.

• A ja bym chciał pokój na świecie.

Doskonałe porównanie. Metin2 vs. Pokój na świecie 🤦🏻

• Brad Pitt  MakumbaSztos macie nowego kolegę na waszym poziomie 😂😂😂

1. Naksen <3
    2. Shast <3
    3. Sherrie <3
    4. DRINKERSLIVE <3
    5. Antymagik <3