Porozmawiajmy o Metin2 - część II

• Czyzby kolejny restart? Czy tylko mnie wywaliło? Znowu to co wczoraj. # channele wywalone

I takie pytanie mi sie nasuwa- co z autołowami i rękawica z is? Bo tu godzinka, tu 4 i robi sie cały dzionek w plecy

Edited once, last by aszley ().

• Parzyste zdechły 2,4,6. 1,3,5 wywaliło tez ,ale moim zdaniem powróciło . Zbiłam na tych cha metki 2 razy przed czasem i i już miałam wylogować patrzę a tu następny wiec 2 raz. Co tu się odwala to ludzkie pojęcie przechodzi. 1,3,5 wywaliło ale boty śmigają .

• Zgłosił już ktoś to na support? Ja poszłam spać, wyłączyłam komputer bo nie było sensu się męczyć. Stracone godziny autołowów i rekawicy.

Jawne działanie na szkodę uczciwego gracza. Bociarze mają skrypt, który automatycznie im zaloguje konta jak serwer zacznie działać, a uczciwy gracz odpali sobie autołowy wieczorem i rano ma wylogowane konta. Odpał typu: Kostiumy, nazar, autołowy, rękawica, pd itp. wszystko zmarnowane. GF pluje w twarz uczciwemu, a wspiera ludzi używających nielegalne oprogramowanie.

• Zgłosił już ktoś to na support? Ja poszłam spać, wyłączyłam komputer bo nie było sensu się męczyć. Stracone godziny autołowów i rekawicy.

Równie dobrze można napisać do dyrekcji dzwonków tranwajowych,:w00t:

• Dobrze że już nawet nie wchodzę na grę.. czy to zwykle czytanie skilli, czy biolog.. po prostu nie da się na ikonę Metin2 patrzeć.

Cholernie ciężko czyta się forum - zaglądam z nadzieją na jakiś przełom.

GF pluje w twarz graczom i wygląda na to że próbuje zniechęcić ludzi do gry. Może chcą zamknąć server? Mieć jakąś wymówkę że inaczej się nie da i usunąć Polskę pozostawiając płatne servery tylko do dyspozycji? Nie wiem, ale tak to wygląda. Najlepiej żeby sami ludzie odeszli z braku sił żeby czasem nikt się nie upomniał że wydał pieniądze, a gra jest niedostępna.

W każdy weekend jakiś cyrk, w tygodniu nie lepiej, channele padają, misje na klucze zdechły, a oni poprawiają animacje sukni ślubnej bo wystają nóżki xDDD

• Równie dobrze można napisać do dyrekcji dzwonków tranwajowych,:w00t:

No to ja wiem, bo na odpowiedź już czekam za 3-4 dni a moze i do tygodnia dojdzie. Zgłosiłam poprzedni błąd z logowaniem do platformy oraz błąd z proszkiem spektralnym i zero odpowiedzi

Dobrze że już nawet nie wchodzę na grę.. czy to zwykle czytanie skilli, czy biolog.. po prostu nie da się na ikonę Metin2 patrzeć.

Cholernie ciężko czyta się forum - zaglądam z nadzieją na jakiś przełom.

GF pluje w twarz graczom i wygląda na to że próbuje zniechęcić ludzi do gry. Może chcą zamknąć server? Mieć jakąś wymówkę że inaczej się nie da i usunąć Polskę pozostawiając płatne servery tylko do dyspozycji? Nie wiem, ale tak to wygląda. Najlepiej żeby sami ludzie odeszli z braku sił żeby czasem nikt się nie upomniał że wydał pieniądze, a gra jest niedostępna.

W każdy weekend jakiś cyrk, w tygodniu nie lepiej, channele padają, misje na klucze zdechły, a oni poprawiają animacje sukni ślubnej bo wystają nóżki xDDD

Niedoczekanie- mogą mnie przenieśc na płatny, wszystkie konta, bezpłatnie, ale sama nie przejdę, za duzo kasy i czasu zainwestowałam, zeby sie poddac bez walki.

Edited once, last by Dua: Połączyłem posty ().

• Na forum wypowiada się garstka a sporo ludzi i tak mimo lagów, pomimo botów dalej co miesiąc ładuje w IS i sobie gra dalej jakby nic się nie działo więc jak ma się coś zmienić ??

• Na forum wypowiada się garstka a sporo ludzi i tak mimo lagów, pomimo botów dalej co miesiąc ładuje w IS i sobie gra dalej jakby nic się nie działo więc jak ma się coś zmienić ??

No przez takich ludzi niestety, ale się nic nie zmieni.

• Ładują, ale jest spora liczba osób które inwestuje max 100/200/300zł na utrzymanie podstawy np na bieganie hydry lub żeby po prostu jakoś w miare normalnie grać. Ale ta liczba graczy jest coraz mniejsza, przez boty, bo się nie da grać na mapach, ludzie kończą lub przenoszą się na inne servery. I jak hajsy z Polanda spadają tak na tych płatnych rosną. Może to moje czarnowidztwo ale ja się spodziewam fuzji w najbliższym roku. Pewnie będzie tak że rumunia będzie dalej oddzielnym serverem a reszte połączą w jeden. To jest patologia naszej administracji. Śledzę DC, forum i jakoś nie widzę żadnej aktywności z ich strony. Jak temat zejdzie z botów na jakiś inny lżejszy to czasem coś napiszą, Art na DC nawet jakimś żartem sypnie. Ale jak tylko podnoszą się głosy o botach, nagle magicznie wszyscy są na 2tyg urlopie i cisza.

• Dlatego trzeba się zacząć ulatniać z globala na rzecz innych ciekawych projektów.

Stary wyga z S11

Gram 4fun, gdy mam czas.

• Dlatego trzeba się zacząć ulatniać z globala na rzecz innych ciekawych projektów.

I pewnie masz racje, ja akurat lubie metina, ale bardzo nie lubie sytuacji jaka panuje. Pykam sobie hydry na absolutnie minimalnym odpale (150zł na utrzymanie 2 ninji na miesiąc), te szkaty jeszcze w miare cene trzymają, cory przestałem odbierać z 2 miechy temu bo już mi się znudziły. Zachciało mi się zrobić sure żeby sobie normalnie pograć a nie tylko hydry hydry. Na surze wsadziłem całe wyb perf koło, wyexpiłem do 5+czempa, ubrałem ją, aktualnie jestem na etapie połowy notatek, chciałbym ją stawiać na utołowy. Ale nie stawiam bo stabilność serverów mi to skutecznie uniemożliwia. I taką sura to w sumie robie cory na szczelinie. I to jest patologia gdzie mam fajnie zrobioną postać, mógłbym mieć autołowy, trochę więcej w isa zainwestować, ale w sumie po co? Gdy nawet militara nią nie zrobie bo nie przejdę etapu misji konia w m2 🤣

• I pewnie masz racje, ja akurat lubie metina, ale bardzo nie lubie sytuacji jaka panuje. Pykam sobie hydry na absolutnie minimalnym odpale (150zł na utrzymanie 2 ninji na miesiąc), te szkaty jeszcze w miare cene trzymają, cory przestałem odbierać z 2 miechy temu bo już mi się znudziły. Zachciało mi się zrobić sure żeby sobie normalnie pograć a nie tylko hydry hydry. Na surze wsadziłem całe wyb perf koło, wyexpiłem do 5+czempa, ubrałem ją, aktualnie jestem na etapie połowy notatek, chciałbym ją stawiać na utołowy. Ale nie stawiam bo stabilność serverów mi to skutecznie uniemożliwia. I taką sura to w sumie robie cory na szczelinie. I to jest patologia gdzie mam fajnie zrobioną postać, mógłbym mieć autołowy, trochę więcej w isa zainwestować, ale w sumie po co? Gdy nawet militara nią nie zrobie bo nie przejdę etapu misji konia w m2 🤣

Prędzej wprowadzą misje konne do ISa niż coś z tym zrobią, Art ma w sobie tyle zapału, że skoro pół roku czekamy na tutorial śledzenia swojego internetu - bo tak stwierdził, że to problem graczy absolutnie nie GFu - to na nic więcej nie możemy liczyć. Ja od COMA wymagam tylko jednego. Napieprzania głową w mur w interesie polskiego gracza i spamowanie cały czas. On wysyła raporty. TIA.

Rejestracje na meley znikają w nieznanych okolicznościach.

I meley i balathory. O północy restarty ch 1 3 5 o 4tej 2 4 6, masz auto łowy? To nie one wywalają, po prostu restartują servery, cofają je, w okolicach północy dajcie sobie spokój z ulepszaniem i dangeonami. Chcecie czekać z rejestracją meley do północy? Poczekajcie do 4tej bo to są dwa niezależne restarty servera każdej nocy. To jest chore.

Może to trzeba pisać wyżej, jakiś Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu, może do Hagi za zbrodnie przeciwko graczom ale fakt faktem GF sra na nas z góry na dół, polski support nie istnieje, oni nawet już nie rozpatrują spraw, to czym się oni zajmują? Na pewno nie banowaniem botów

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

• Prędzej wprowadzą misje konne do ISa niż coś z tym zrobią, Art ma w sobie tyle zapału, że skoro pół roku czekamy na tutorial śledzenia swojego internetu - bo tak stwierdził, że to problem graczy absolutnie nie GFu - to na nic więcej nie możemy liczyć. Ja od COMA wymagam tylko jednego. Napieprzania głową w mur w interesie polskiego gracza i spamowanie cały czas. On wysyła raporty. TIA.

Wiesz i ja bym z tej opcji misji z isa skorzystał. Jesteśmy traktowani my jako gracze jak szambo. Nie mamy żadnych informacji, już w tym momencie nawet żadnych zapewnień nie mamy. W moim świecie my jesteśmy klientami, i serio mało ważne czy wydajesz 50zł czy 5000zł miesięcznie, jesteśmy ich klientami, to dzięki nam GF ma na wypłaty, na utrzymanie serverów i na wszystko inne związane z ich działalnością. Tak, i rozumumue że Art nie może lub nie musi nam pokazywać wysyłanych raportów. Lecz ten sam Art jako most komunikacyjny pomiędzy gracz-wydawca wydawca-gracz chyba ma w obowiązku informować nas czy coś się dzieje w sprawie botów. A jak się nie dzieje to też powinien nas informować o tym nawet co tydzień w stylu "słuchajcie jest ciężko, GF ma nas w głębokiej dziurze" lub "słuchajcie sytuacja wygląda tak, że ja raportuje ale nie mam z ich strony odzewu". I mam prawo wymagać, i wszyscy mamy prawo wymagać żeby Art mimo wszystko stał po naszej stronie (a nie żeby tylko kasował posty lub rozwadniał tematy poruszający problem botów. Ale niestety on sam nas zlewa ciepłym moczem.

• Rejestracje na meley znikają w nieznanych okolicznościach.

Masz na myśli to, że zarejestrowałeś przed północą, a wstając rano jej nie ma? Serwery padły. W takiej sytuacji rejestracja znika.

„Prawdziwe piękno nie musi się narzucać, prawda — krzyczeć,
    mądrość — wywyższać się.”

• Wiesz i ja bym z tej opcji misji z isa skorzystał. Jesteśmy traktowani my jako gracze jak szambo. Nie mamy żadnych informacji, już w tym momencie nawet żadnych zapewnień nie mamy. W moim świecie my jesteśmy klientami, i serio mało ważne czy wydajesz 50zł czy 5000zł miesięcznie, jesteśmy ich klientami, to dzięki nam GF ma na wypłaty, na utrzymanie serverów i na wszystko inne związane z ich działalnością. Tak, i rozumumue że Art nie może lub nie musi nam pokazywać wysyłanych raportów. Lecz ten sam Art jako most komunikacyjny pomiędzy gracz-wydawca wydawca-gracz chyba ma w obowiązku informować nas czy coś się dzieje w sprawie botów. A jak się nie dzieje to też powinien nas informować o tym nawet co tydzień w stylu "słuchajcie jest ciężko, GF ma nas w głębokiej dziurze" lub "słuchajcie sytuacja wygląda tak, że ja raportuje ale nie mam z ich strony odzewu". I mam prawo wymagać, i wszyscy mamy prawo wymagać żeby Art mimo wszystko stał po naszej stronie (a nie żeby tylko kasował posty lub rozwadniał tematy poruszający problem botów. Ale niestety on sam nas zlewa ciepłym moczem.

Powiem krótko, nikt ci nic nie powie a już na pewno, ze jest cieżko bo istnieje cos takiego jak lojalka. Nawet jeśli nic takiego nie podpisali, to za mówienie źle o firmie w której pracujesz możesz dostać dyscyplinarkę. Dlatego nigdy nie będą stać po naszej stronie.

A tak z innej beczki wszyskie ch pełne.

• Powiem krótko, nikt ci nic nie powie a już na pewno, ze jest cieżko bo istnieje cos takiego jak lojalka. Nawet jeśli nic takiego nie podpisali, to za mówienie źle o firmie w której pracujesz możesz dostać dyscyplinarkę. Dlatego nigdy nie będą stać po naszej stronie.

A tak z innej beczki wszyskie ch pełne.

zabrali pewnego cora z codziennych misji, to botów jeszcze więcej bo korzystają z zarobku na droższej alchemii i monopolu na odłamach, który mają na własność na mapach 1-90, a tak to chociaż mieli konkurencje w postaci osób co mieli "fabryki corów"

• Zabierają się za metina od dupy strony po prostu. Nic dla graczy a wszystko dla siebie bo są nienażarci na pieniądze, to jest wręcz obrzydliwe, że tkwimy w takim getcie. Graczowi utrudnili a bota nie ruszyli xD

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

• Chyba za bardzo narzekaliśmy to dostaliśmy po dupie znowu xD boty grzeczne, statystyki robią, nie plumkają na forum to mają xD dramat

• Od kiedy wprowadzili tą durną aktualizację gdzie zmienili misje dzienne, robiłem codziennie wszystkie misje na 1 postaci (5 misji). Zgadnijcie ile razy poleciał cor... ANI RAZU. To jest żart aby jechać zabić 300 potworów/metków/ulepszyć przedmiot i dostać śmieszne 5.000 yang. Jeszcze 0,03% expa... ujdzie ale ja dostaje 3/4 razy dziennie 5.000 yang i skrzynie z miksturą

Nie handluje przez fb, czy inne media społecznościowe.

• Nie wiem czy ktoś tutaj zajmował się dodawaniem żywiołów szerzej, ale czy zauważyliście spadek pomyślnych dodań?

Teraz, żeby wbić w ogóle +3, jakikolwiek % żywiołu idzie mi około 30-40 zwojów, kiedyś wbijało mi po dosłownie 5-10, próbowałem wbić ostatnio 18% i skończyło się na 12%, bo już mi medali zabrakło, a zaczynałem z około 50k medali.

Nie wiem czy to taki pech czy coś pogmerali już, ale widzę spadek, a zajmowałem się tym zarobkowo, więc mam porównanie jak to wyglądało, gdzie wbijałem 16% 18% 20%...

• Zabierają się za metina od dupy strony po prostu. Nic dla graczy a wszystko dla siebie bo są nienażarci na pieniądze, to jest wręcz obrzydliwe, że tkwimy w takim getcie. Graczowi utrudnili a bota nie ruszyli xD

Mnie to najbardziej bawi twoja hipokryzja. Całkiem śmiesznie czyta się twoje pierdy. Nawet poprawiasz mi humor, ale zdaje sobie sprawę, że ty tą grą żyjesz. Jakby metin upadł nie miałbyś co robić w życiu. Ciągle narzekasz, a grasz 24/7 sądząc, że co jakiś czas shortsy dodajesz na yt. i reklamujesz tą "zniszczoną" grę. Przykładasz większe zaangażowanie od 99% ludzi na forum co jest całkiem zabawne, bo na forum niby największy hejter tej gry/administacji i wszystkiego co jest związane z tą grę.