Porozmawiajmy o Metin2 - część II

• Ja mam taki apel do graczy żeby zacząć myśleć , powiedzcie mi po co stawiacie 7 alchemików łez i 3 szamaragdu w Jinno zamiast postawić jakiegoś innego którego nie ma ?

• Wg. mnie?

Gdyby wraz z aktualizacją weszły cory po zębach orka/doładowaniu IS do wejścia na serwer za 5-10 zł z możliwością wykorzystania SM w grze w celu pozbycia się botów którym by się nie opłaciło kupować dostępu - była by bajka rynek wkońcu zacząłby się sam regulować.

Ale w tym przypadku boty nie mają "konkurencji" bo nawet farmy corów zawsze były alternatywą na możliwość zbierania corów bez bocenia więc każdy gracz (szczególnie na serwie POLSKA) mógł sb taką farme zrobić bezkosztowo tylko expiąc postacie na questy...

Problem pojawia się teraz taki że najwięcej na tym zarobią... BOTY.... Bo one nawet te questy zrobią bardzo szybko i bez straty czasu jak zwykły gracz bo robi się to z automatu... Więc farmy padną, boty zostaną i będą robić swoje a do tego po questach/przed questami na wszystkich mapach wylew botów na 5 corów od alchemika...

Brawo GF i Webzen... Ceny corów 400% do góry... proporcjonalnie do zmiany szans na cora z dziennego questa 100% na 25%...

A jak ceny do góry to i bociarz więcej WON przerobi na SMki lub na handelek po stronkach (edit: i oczywiście kaski GF z tego nie powącha)

[Ciach!]

Edited once, last by Dua: Usunąłem zbędny komentarz ().

• Jak u was z płynnością na Bazarze? Na pierwszy rzut oka lepiej. Postać postawiona na dłużej w miejscu nie laguje tak mocno i nie zatrzymuje się ekran, jak to miałem wcześniej. Jeszcze przed aktualizacją po kilku minutach ścinka ekranu, a dzisiaj wróciłem po ok. godzinie do kompa, bo zapomniałem lognąć z Bazaru i postać bez specjalnej zacinki normalnie śmiga.

SPRZEDAM na PL:

Alchemię Mityczną i Legendarną, Skrzynie Razadora, KU 9. skill dla Czempionów, Księgi Precyzji i Inspiracji

Moje sklepy stoją w bezpośrednim sąsiedztwie Alchemika ch1 ("CAŁOROCZNY SKLEP - FARANGA" (123, 126) ze szpuli kaszmiru, & FarangaSKLEP). Dziękuję za zakupy! <3

• Art jako omnibus metinowy powiedz na czym ma teraz zarabiać świeżak w tej grze? Zabraliście im cory, mini farmy i perspektywe zarobku po miesiącach systematycznego oddawania corów, nie zabraliście botów. Gdzie te nowe osoby mają grać? Plujecie ludziom w twarz, nic dla graczy nie robicie. Botom to nic nie zmieni, będzie ich więcej.

Ps. Bugi

-brak odliczania czasu na jajkach balathora - wiem bo sprawdziłem po 10s dalej wywala

-jak wywala to włącza się cut scenka która freezuje całe pt - trzeba naciskać esc żeby to zlikwidować na każdym słupie

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

• A propo botów, gdzie się podziały? Przecież nie stwierdziły że dzisiaj nie gramy xd ?

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• Przed chwilą rejestrowałem Meley za ptk gildii, są tylko pozmieniane komunikaty, ale rejestracja przeszła. Za 3h zobaczymy czy dalej można zbijać dwie pod rząd. czy trzeba było zachęcić graczy do zakupu przepustek :)

Gryzu i jak z meley? Można robić dwie pod rząd? Jest sens wracać do tej gry, czy nawet to zepsuli? 😅

• Ja mam taki apel do graczy żeby zacząć myśleć , powiedzcie mi po co stawiacie 7 alchemików łez i 3 szamaragdu w Jinno zamiast postawić jakiegoś innego którego nie ma ?

Mozliwe, ze stawiają po to, by opanować rynek przetopów. Podniosą cene przetapiania albo zablokują mozliwosć przetapiania dla graczy spoza gildii i pyk.

A na odpowiedź z supportu czekam od 06.06 od godz 2.00 - zaraz mina 3 doby

Edited once, last by aszley ().

• Art Może tak botami sie zajmiecie a nie tym czy suknia dobrze leży podczas tańca ?

Już latają gdzie mogą + bazarek :))) zniszczyli zarobek platform pod cory gdzie jedyną opcją by z nimi jakoś rywalizować były właśnie te platformy,szkoda czasu na tą gre [ciach]

Edited once, last by Ascoran: Usunąłem niedozwolone treści. ().

• Cześć Art, upraszam się o przekazanie do GF poniższej wiadomości, wyciąłem wulgaryzmy żeby oszczędzić wam roboty, z góry dzięki.

"Gram w Metina od 2007 roku z przerwami, często kończyłem grę i eq leciało na glebę więc siłą rzeczy ja, jak i również wielu graczy zaczynałem od nowa.

Przeżyliśmy yang bugi w 2012, które spowodowały hiper inflacje, przeżyliśmy również mityczną alchemie, przez którą wielu znajomych opuściło ten projekt. Zostałem okradziony kilka razy na przestrzeni lat w tym na 500w, które zbierałem cały rok. Gram z sentymentu bo topki nie dogonisz wrzucając symboliczne 100 zl na rok. Nie oszukuje się dla niemieckiej firmy to są pieniądze nie warte splunięcia, więc nie dziwię się że maja mnie gdzieś.

Od 7 lat jestem na etapie lvl 115, jak wszyscy pewnie wiecie 90% czasu spedzam w zakletym lesie. Dotychczas zarabiałem na dropach eventowych typu płomienie + metki lasu pod pele oraz moja skromna farma cor w ilości 48 postaci.

Ucieszyłem się że nowy update pozwoli oddawać expa do gildii bez konieczności odchodzenia.. nie mniej jednak w swojej pazerności ustawił ponad 2w opłaty za oddanie całego expa z lvl 115 (dla przykładu powiem że takie 2w to są 4-5h bicia metinow lasu, z których wpadnie koło 15% expa.. staram się wyjść z lasu bo psycha mi siada. Wole odejść z gildii i oddać expa tylko że teraz zamiast czekać 3 dni trzeba 7... tfu!

moja farma cor 48 postaci, na ogół miałem 25-28 cor na dzień, dziś w 1 dzień po zmianach uwaga... werble... 2!! Kolejny zarobek w piach, dziękuję GF

Ok ostatni zarobek eventowy typu płomienie, zielone fasole itp - ciężko stwierdzić przed fuzja i botami szło wyciągnąć z 15-18 płomieni na 4h dropu, teraz jako że dopuścilicie boty na KAŻDEJ mapie poza zaklętym lasem, WSZYSCY upychamy się na 6ch na zaklepym lesie KILKASET GRACZY - więc płomieni w 4h wyciągam 7-8.

Podsumowujac przed waszymi zmianami jako UCZCIWY gracz nie ładujący dużo w IS, wyciągałem około 70-80w grając sumiennie i cisnąć na każdym evencie + codzienne misje. Aktualnie szacuje zarobek na 17-18w NA MIESIĄC. Żeby zmienić mój Gameplay i iść na yohare, muszę oszczędzić koło 2000w. Kalkulację zostawiam Wam.

Zmiana na ogromny minus, wszystko co dobre to pasujecie a co złe zostawiacie.

Czasem mam wrażenie że wasza jedyna robotą jest gnębienie uczciwego gracza.

Jedyne co zrobiliście tymi zmianami to fakt że ostatki graczy pójdą na privy a statystyki logowania będą wam robiły boty.

Życzę wam żebyście odnotowali braki wplat i rychłego upadku oraz bezrobocia lub pracy na zmywaku w kebsie bo tylko tam się nadajecie."

• Musisz zrozumieć, że gra ma już ponad 20 lat i żeby się jakoś rozwijać musisz wejść na yohare. Stary kontynent jest już nie ważny i każda aktualizacja będzie ciosem dla graczy low lvl żeby wyszli z m1.
    Koniec corow, koniec meley, drogie oddawanie expa to tylko kolejny powodów aby wyjść ze starego kontynentu. Niestety tak to wygląda i każda kolejna aktualizacja będzie zabierała kolejne możliwości zarobku na starym kontynencie. Ich nie interesuje to że na yohare musisz wydawać 5k won żeby wejść.

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• Musisz zrozumieć, że gra ma już ponad 20 lat i żeby się jakoś rozwijać musisz wejść na yohare. Stary kontynent jest już nie ważny i każda aktualizacja będzie ciosem dla graczy low lvl żeby wyszli z m1.
    Koniec corow, koniec meley, drogie oddawanie expa to tylko kolejny powodów aby wyjść ze starego kontynentu. Niestety tak to wygląda i każda kolejna aktualizacja będzie zabierała kolejne możliwości zarobku na starym kontynencie. Ich nie interesuje to że na yohare musisz wydawać 5k won żeby wejść.

Dziś przeklikałem 100 postaci i 5 corów :) a czemu meley straciła bo nie w temacie jestem..

• Dziękuję GF, nikt tak bardzo nie jest w stanie zachęcić nikogo do opuszczenia tego projektu jak sam GF.

Ja od dzisiaj przestaję grać w tę gierkę, najgorzej być chyba tym ostatnim gaszącym światło, będąc graczem który jeszcze trochę ma w tej gierce uznałem, że bez sensu jest czekać aż wszystko do czego człowiek doszedł w tej przygodzie zwanej metinem poszło do śmietnika po kolejnej aktualizacji wersji gry.

To nie chodzi o to czy ktoś klika cory, czy robi hydre/meley czy inne rzeczy osobiście parałem się chyba wszystkimi tymi zarobkami w różnym czasie, chodzi najzwyczajniej w świecie o jakąś względną przewidywalność.

Ludzie inwestowali kupę czasu i pieniędzy w tę grę a okazuje się, że Metin2.pl aktualnie jest mniej przewidywalny niż priv.

Z ciekawości pewnie zrobię jeszcze pożegnalny post, żeby z ciekawości zobaczyć ile ludzi także podjęło decyzję o opuszczeniu tego tonącego statku.

• slusznie przyjacielu ide twoja droga