Porozmawiajmy o Metin2 - część II

• nie trzeba robić wszystkich, tylko zostały przemieszane...

tzn. ,że nie ma już gwarantowanego cora za zdemontowanie u alchemika tylko będzie losowo przydzielany za którąś z misji, przecież teraz te misje też się mieszały, nie miałeś zodziennie "zdemontuj..." tylko było np "wzmocnij przedmiot" itd.

W skrócie zamiast mieć 50% szansy na cora z misji codziennej, te [ciach!] wprowadzili, że masz 25% szans, zarobek (z którego i tak były psie pieniądze przez boty w ostatnim czasie, które sprzedawały jak najtaniej, żeby tylko szybko spieniężyć wony) zniszczyli doszczętnie.

Żadnej zmiany przeciwko botom, tj. Analiza Biologa (Zęby Orka) wymagane do misji moc smoczego oka tak jak do tomboli.

Rozumiecie to oni wprowadzili zmiany przeciwko normalnym ludziom robiącym misje a nie wprowadzili nic przeciwko botom, przecież to już nawet nie jest strzał w kolano XD

Tylko wycelowanie sobie prosto w mordę lufą z shotguna i odpalenie spustu.

Niech mi tylko ktoś powie, że tą grą nie kierują jacyś sabotażyści, to po prostu pęknę ze śmiechu.

Właśnie zrobiliście zmianę dzięki której duża część graczy właśnie szuka sobie bardziej stabilnych privów niż ten oficjal XD

Edited once, last by Dua: Usunąłem pseudocenzure ().

• miejmy nadzieję, ze tak to będzie wygladało, ze jak juz raz dostaniesz yangi to za kolejna misję już tej nagrody nie losujesz

• Włączyli serwery?

• ja w 2 miechy 400 posatci :D ZROBILEM I PO CO? ;D

Ja się teraz zastanawiam co ja zrobię z taką platforma pod cory. Lekko ponad 40 kont przeniosłem na Kirin - wydatek niecałych 400 zł (część won wymieniłem na smy) żeby za jakiś czas taki update zrobili XD

GG:54784178

• i tak i nie moim zdaniem,

bo do tej pory było tak ,że codziennie właśnie tak jak napisałeś było 50% szans na misje z corem, teraz nawet jak nie będziesz miał misji z wzmocnij, zdemontuj, to jest szansa ,że za sprzedanie u handlary lub kupienie potek od handlarki dostaniesz cora, jest to po prostu utrudnienie w codziennym klikaniu, bo zmuszają do robienia więcej ilości misji codziennych co wydłuża czas, za co koniec końców może dostaniesz cora, a może nie xD

Ja już długo nie klikam codziennych cor'ów, ale przetestuje to czy jest trudniej i ile corów będzie za tydzień

• Nie mam farmy corów ale nie wiem czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby wprowadzenie ciągu prostych misji które trzeba wykonać aby móc dropic cory.

1. Zabij 50 psów

2. Udaj się do handlarki

3. Udaj się do dezorcy

4. Zniszcz kamień Metin

5. Zabij 100 potwór w m2

6. Zabij best. specjalistę

Od teraz możesz dropic cory.

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• To byłby dobry pomysł, sam też tak pomyślałam.

Nie mniej jednak farma corow dla tych co robili przestała być opłacalna, chyba że z 4 misji będzie szansa nawet na 4 cory to będzie jeszcze bardziej opłacalna xd

• zadajmy sobie podstawowe pytanie, po co wprowadzili te zmiane?

giphy.gif?cid=ecf05e47h1zv3znuzhmhh95ra14kuydswao9it2tj3hz9100&rid=giphy.gif&ct=g

• zadajmy sobie podstawowe pytanie, po co wprowadzili te zmiane?

Krok 1:
    Ograniczenie ilości corów na serwerze.
    Krok 2:
    Wprowadzamy nową alchemię.
    Krok 3:
    Dajemy promocje na cory w IS, albo lepiej koło corów żeby można było przepalić jak najwięcej SM.

• codziennie była misja na cora jakie 50%? albo bylo wzmocij przedmiot albo zdemontuj przedmiot albo wytworz przetop albo ulepsz cora...

Ulepsz smoczy kamień robiłeś tylko na postaci, na której je ulepszasz a ulepsz kamień się nie robiło bo szkoda czasu biegać do alchemika gildyjnego, jak robiłeś to na 15 postaci to spoko mogłeś sobie klikać, ale jak robiłeś to na 100/200/300 to już nie miało to sensu.

Stąd miałeś 4 misje a z nich 2 które się robiło, więc 50% szansy na cora na postać po prostu.

• Jak dla mnie na + przynajmniej z tego co można wyczytać, bo jeśli szansa będzie tylko na jednego cora a trzeba będzie zrobić nawet 4 misje to dla botów to utrudnienie.
    Gdybym miał farmę pewnie bym się wku…. 😁

• Jak dla mnie na + przynajmniej z tego co można wyczytać, bo jeśli szansa będzie tylko na jednego cora a trzeba będzie zrobić nawet 4 misje to dla botów to utrudnienie.

Ale boty klikaja misje? Myslałam, ze tylko dropia cory

botom to utrudnia w duzo mniejszym stopniu niz graczom. Boty z automatu zaliczają zabij 300 potworów, uzyj teleportu zbij metiny i nie wiem jakie tam sa jeszcze misje, poza tym jesli cory faktycznie robily te misje z ulepszaniem czy demontowaniem to nie bedzie problemem dodac im skrypt zeby wykonywały te inne misje. boty zablokuje jedynie czasochłonnosć w postaci 10-15 dni oddawania zębów. Daje to bufor 2 tygodni na wybanowanie danego bota.

• Ale boty klikaja misje? Myslałam, ze tylko dropia cory

Jeszcze może nie robią albo już robią.
    Jeśli nie to tylko kwestia tygodnia aż zaczną 💪

• botom to utrudnia w duzo mniejszym stopniu niz graczom. Boty z automatu zaliczają zabij 300 potworów, uzyj teleportu zbij metiny i nie wiem jakie tam sa jeszcze misje, poza tym jesli cory faktycznie robily te misje z ulepszaniem czy demontowaniem to nie bedzie problemem dodac im skrypt zeby wykonywały te inne misje. boty zablokuje jedynie czasochłonnosć w postaci 10-15 dni oddawania zębów. Daje to bufor 2 tygodni na wybanowanie danego bota.

Tak, dlatego aby dropic cory powinien byc ciąg przynajmniej 6 misji ale każda z misji jest losowa z pośród 10 różnych. Czyli dla przykładu taki bot musiałby być zrobiony tak aby czytać jaką misję spośród 60 różnych którą może wylosować musi zrobić.
    Dla przykładu misja dialogowa gdzie w czasie rzeczywistym musisz odpowiedzieć u dozorcy na kilka pytań.
    1. Na jakiej mapie jest dużo piasku

2. Pytanie z pamięcią wsteczną (co powiedział Kowal ) i 3 mozliwe odpowiedzi.
    itd ..

Proste a jednak dla bota często nie do spełnienia

• Nie klikam corów ale iks de.

Art zrobiliście to dla dobra społeczności?

Niezła logika. Nie dajemy rady z botami to zróbmy tak, żeby ludzie się prosili o boty bo alchemia będzie tańsza. Teraz cena poszybuje w górę a K.O. będzie wprowadzenie nowej alchemii. A może to i dobrze człowiek przestanie w to grać bo trzymał tylko sentyment. To jest firma, którą się należy brzydzić bo jedyne co robią to uczciwym graczom pod górkę. Kiedyś Andrzej Lepper powiedział słowa, które zapamiętałem, jeszcze wtedy raczkując w interesowaniu się polityką.

„Wy ludziom nie musicie dawać. Wystarczy, że przestaniecie im zabierać, a ludzie sami sobie poradzą”.

GF to obrzydliwa firma, plująca na graczy na każdym możliwym kroku

Wyssać z ludzi czas i pieniądze a potem zmienić trendy, już to przerabialiśmy na przestrzeni lat od tych złodziei

Ps. Dla zwykłego gracza pod górkę ale bot jak bot, zmieni się mu programowanie i będzie dalej to robił z tym, że za cięższy hajs bo alchemia będzie coś warta i bez konkurencji w postaci graczy. Założę się, że GF ma powiązania z botami i będą mieli większy hajs jeszcze. Nic mnie nie zdziwi jeśli chodzi o pazerność Gfu na pieniądze nie dając nic w zamian.

To jak z Trumpem, powiedział do syna zainwestuj w złoto bo dzięki moim ruchom jego wartość wzrośnie, młody zainwestował miliony na wieczór by rano obudzić się z miliardami. To tak samo GF myśli, zmienimy mechanizmy a nasze boty dalej będą farmić wony i to bez konkurencji

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

Jest wyraźnie napisane:

Zmieniono system nagród: zamiast stałych nagród za konkretne misje codzienne, nagroda każdej misji codziennej jest teraz losowana z jednej z poniższych opcji:

• Punkty doświadczenia
    • 1x Skrzynia Mikstur
    • 1x Cor Draconis (zwyczajne)
    • 5000 Yang

Czyli każda misja codzienna daje szanse na wylosowanie Cora, czyli dla botów będzie to kilka szans, o ile nie zmienią treści tych misji.
    Bot będzie mógł sobie przy okazji dropienia corów zbić potwory/metiny/bossy, jedynie ( raczej ) nie zaprogramują ich tak, by w strefie walki biły graczy.
    Misje z kategorii Przedmioty i konsumpcja: użycie teleportera - żaden problem, stworzenie przedmiotu, nawet mikstury z jakiejś pozbieranej z ziemi rośliny - żaden problem, sprzedanie przedmiotu u handlary - już to robią, kupno 100 czerwonych mikstur - to samo żaden problem, aby to oskryptować, jedynie nie będą zapewne używać animosfer.
    Zbieranie i czas wolny: karmienie konia/grillowanie ryby/kopanie rudy/ łowienie ryb/ karmienie zwierzaka - tu pewnie nie będzie im się chciało w to bawić.

Na 5 misji 2 są odnośnie bicia potworów + strefa walki, 1 przedmioty i konsumpcja, 1 zbieranie i czas wolny, 1 tworzenie i uszlachetnienie.
    Czyli realnie dla botów przeważnie do wykonania będą i potencjalnie przeważnie 4 z tych 5 misji, jeśli bociarzom będzie na tym zależało, więc zakładając, że szansa na każdą z nagród za misje będzie równa - czyli na Cora jest 25%, to statystycznie powinna im wychodzić podobna ilość corów w danym czasie co przed aktualizacją, jeśli tylko autorom oprogramowania będzie na tym zależało.

• Zmojej perspektywy wygląda to tak. Mam postki na lvlach; 120, 110, 95, 90, 71, 70 i kilka innych- to sury, ninje obu profesji, oczywiscie bufy i dotychczas wchodząc na nie klikałam misję na cory, bo nie mam czasu na nich codziennie dropić odłamków. Teraz będę musiała zrezygnować z braku czasu na misje z potworami, meetinami, łowieniem czy górnikiem. No chyba ze będę miała szczęście

• To jak z Trumpem, powiedział do syna zainwestuj w złoto bo dzięki moim ruchom jego wartość wzrośnie, młody zainwestował miliony na wieczór by rano obudzić się z miliardami. To tak samo GF myśli, zmienimy mechanizmy a nasze boty dalej będą farmić wony i to bez konkurencji

To te boty to GF są ? Po co ? By tylko lagowały serwery? Przecież oni mają nieograniczoną ilość wonów bez tworzenia botów.