Porozmawiajmy o Metin2 - część II

• ktos cos wiecej wie na temat mechaniki dzialania tych systemów? na metin2 alerts widzialem rozpiske nowych cen, ze przepustka ma byc po 39 sm na balatora

Instancje gildii z rankingiem

Dla gildii dodawane są po dwa nowe bilety instancji i bilety wstępu. Dzięki nim gildie mogą dodatkowo wchodzić do instancji Schronienie Meley i Krypta Balathora za pośrednictwem Strażnika Smoków Dolnarra. Wejścia do instancji przy użyciu tych biletów są traktowane przez system jako osobne wejścia. Dzięki temu kilka grup z jednej gildii może jednocześnie zmierzyć się z tymi przeciwnikami.

W tych instancjach działa cotygodniowy ranking z odpowiednimi nagrodami, w tym ekskluzywnymi tytułami.

• powiem wam że jest tragedia jeśli chodzi o rynek, bawię się w handel (nie na ogromną skalę jak typowi handlorze) od 2010r, ale to co się dzieje przez boty... dużo ludzi kończy gre, nikt się nie zbroi bo po co, od 10 dni mój zarobek to 10kk xD tak tragicznie to nigdy nie było pomimo zaniżania ciągle cen. Może się okazać że jak szanowny gf zamknie serwer i wybanuje chociaż część botów to nikt już tu nie będzie chciał grać...

Nawet jak zamkną serwer to potrzeba 2 lata chociaż zanim wybanują wszystkie boty. Musieli by od zaraz wprowadzić dostęp za 20,30zlł dla każdej postaci na serwerze również dla tych co już mają konta założone a nie tylko dla nowych graczy. Problem jest dużo większy niż nam sie wydaje. Graczy coraz mniej serwer już wyludniony mimo iż nawet isamu coś tam zaczął nagrywać i pare osób wróciło to i tak jest nic. Czeka nas FUZJA za niedługo bo oprócz rumuńskich serwerów i ruby to wszędzie już sa pustki. Ludzie nawet już sie nie ubierają na cokolwiek bo nie ma żadnego sensu. Bot skacze z mapy na mape tu bazarek tu kliknie alchemie tu do świątyni Ochao się wybierze i korzysta sobie na sokojnie z eventu a to wygląda tak jakby komuś na tym zależało by tak było. Już nawet rudy sabal ma racje co do tego serwera a wystarczy ogarnąć boty,zrobić dobrą reklame i dodać dung na mały lv żeby nowy gracz miał jakąkolwiek szanse się wybić jeszcze tutaj ale nie bo po co..czempion pójdzie wpłaci i gf zadowolony ale do czasu bo każde imperium kiedyś upadnie ;)

• Jak myślicie będzie HH bo mam za dużo kasy??

przecież jest 35%

Tylko wstyd im ogłosić HH, też by mi było 😅

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• 2min temu bot w m1 :)) Ulepszałem sobie itemy wyrzucajac ulepy na druga postac bot mi zebral ulepy xd i to w m1 xd najs ch1 m1 kolo TP :) super GF <3

• #Nie dla zamknięcia serwera!
    Jest to jedyny polski serwer otwarty darmowy, każdy gracz może pograć, gdzie ludzie mają iść jak zamkną serwer polski?

• Sęk w tym, że nowy gracz to nie ma jak tu pograć. Na każdej mapie i każdym CH chmara botów. Niektórzy są na tyle bezczelni, że stawiają boty będące w gildiach. Lagi niesamowite - oczywiście w pobliżu botów. Jak bot robi TP do miasta czy gdzieś tam to nagle nie trzeba czekać kilku sekund na podniesienie kupki yang bo serwer wreszcie wyrabia. Misji nie da się zrobić praktycznie żadnych, które polegają na tłuczeniu mobów. Boty i tak je zabijają z drugiego końca mapy.

Ogólnie antycheaty raczej tu nie pomogą, tu trzeba łatać grę bo wg. mnie boty wykorzystują luki umożliwiające korzystanie z opcji dostępnych ogólnie w grze, tyle że z innym przeznaczeniem i bez wymaganych itemków. Najlepsze to jest jak ubicie ich jest możliwe tylko cięciem z siodła.

Już mniej upierdliwe by było chyba wpisywanie kodu captcha przy każdym logowaniu niż męczenie się z botami, albo nie wiem, potwierdzenie kodem wysyłanym na maila, wszystko byleby nie dało się automatycznie stawiać setek botów na serwerze.

• #Nie dla zamknięcia serwera!
    Jest to jedyny polski serwer otwarty darmowy, każdy gracz może pograć, gdzie ludzie mają iść jak zamkną serwer polski?

gdzie "ludzie mają" expić jak już zaczną grać na tym "jedynym polskim serwerze"? Wszystkie mapy 1-95 są pełne botów bez mobów i zlagowane.

• jestem ciekawy ile ludzi doładowało na tym HH, ja nawet myślałem sobie coś wrzucić 100-200zł ,ale nie przyłożę ręki do tego co się wyprawia, po za tym i tak mało gram ostatnio,

Btw. poszedłem na rumuńskie serwery wbić 10lv i zobaczyć jak tam wygląda sytuacja i też są boty, co prawda nie tyle co na Polsce, bo to nie ta skala problemu, ale też są, jakbym miał porównać to mają tyle botów co było na Polsce tak z rok temu :)

• jestem ciekawy ile ludzi doładowało na tym HH, ja nawet myślałem sobie coś wrzucić 100-200zł ,ale nie przyłożę ręki do tego co się wyprawia, po za tym i tak mało gram ostatnio,

Btw. poszedłem na rumuńskie serwery wbić 10lv i zobaczyć jak tam wygląda sytuacja i też są boty, co prawda nie tyle co na Polsce, bo to nie ta skala problemu, ale też są, jakbym miał porównać to mają tyle botów co było na Polsce tak z rok temu :)

Chyba mniej niż zwykle, bo kupony obecnie po 2.2w. Tak więc bardzo dobrze, że chociaż część osób przestała inwestować w grę o którą nikt nie dba. Problem z botami od wielu miesięcy, praktycznie od otwarcia serwera, a oni wciąż nic z tym nie zrobili. Najlepiej to jak by nikt co gra na Polsce nie inwestował w SM, bo ta firma nie zasługuje nawet na 1zł jeżeli tak olewa kwestie botów.

• Rozmowy o botach part #163819

#NudniJesteście

:thumbsup: HANDEL ZE MNĄ POLECA :thumbsup:
    1. Naksen <3
    2. Shast <3
    3. Sherrie <3
    4. DRINKERSLIVE <3
    5. Antymagik <3
    6. p0grom/Smarki <3
    7. xFajnieJest <3

Chciałam doładować za ogromna kwotę 50 zika ale na ,,szczęście,, nawet platforma nie chce mi się odpalić,

Na 2 lapkach mam ,,trwa lądowanie interfejsu,, .

Pal licho z tym ale 2 zwierzaki mam dziś do nakarmienia to jest problem.

• Platforma nie działa, odinstalowałam klienta, teraz nie mogę zainstalować. Wczesniej nie mogłam odpalic drugiego konta, bo zamiast okienka gf miałam niebieski prostokąt. Widać dziś zaczęli aktualizację

• Platforma nie działa, odinstalowałam klienta, teraz nie mogę zainstalować. Wczesniej nie mogłam odpalic drugiego konta, bo zamiast okienka gf miałam niebieski prostokąt. Widać dziś zaczęli aktualizację

No właśnie dokładnie to samo mam niebieski trójkącik he he .:w00t:

No właśnie dokładnie to samo mam niebieski trójkącik he he . :w00t:

A środa jeszcze przed nami :D Nakarmcie pety, przedłużcie stroje, opłaćcie gildie itd.

Czasem wracam :]

1295VRp.gif

:gonipies:

• generalnie to jak chcecie walczyć z tymi botami, to nie kupujcie rzeczy od razu bezpośrednio na bazarze np. alchemii tylko piszcie na czacie ,że kupicie antyki jakieś tam, jak nie będzie im to schodziło to też może ograniczą trochę handelek (nie wiem, takie mam może głupie przemyślenie)

• generalnie to jak chcecie walczyć z tymi botami, to nie kupujcie rzeczy od razu bezpośrednio na bazarze np. alchemii tylko piszcie na czacie ,że kupicie antyki jakieś tam, jak nie będzie im to schodziło to też może ograniczą trochę handelek (nie wiem, takie mam może głupie przemyślenie)

Takie coś nie wypali nigdy, i to nie to, że to metin2, tylko zawsze gdy istnieje zarobek na czymś to zawsze będzie chciał ktoś z tego skorzystać (np. kupić taniej/sprzedać drożej).
    Nie neguje, że takie coś występuje, bo chęć zarobku to normalna rzecz, tylko no nie jest to możliwe do wykonania, tak jak napisałeś.

Czasem wracam :]

1295VRp.gif

:gonipies:

• Mnie się udało po kilkukrotnym odinstalowaniu i instalowaniu klienta i napisaniu na support- jak tylko wysłałam zgłoszenie nagle cud i platforma sie załadowała.

I tak do środy jeszcze cały dzień i w środę moze tez być różnie, pety trzeba nakarmić

4 godziny rękawicy i łowów stracone, a nadal logowanie sie na ch trwa kilkadziesiat sekund i trzeba dwukrotnie to robic bo za pierwszym razem pojawia się komunikat, ze nie mozna odpalic klienta gry.

• Mnie się udało po kilkukrotnym odinstalowaniu i instalowaniu klienta i napisaniu na support- jak tylko wysłałam zgłoszenie nagle cud i platforma sie załadowała.

I tak do środy jeszcze cały dzień i w środę moze tez być różnie, pety trzeba nakarmić

4 godziny rękawicy i łowów stracone, a nadal logowanie sie na ch trwa kilkadziesiat sekund i trzeba dwukrotnie to robic bo za pierwszym razem pojawia się komunikat, ze nie mozna odpalic klienta gry.

Jaki masz system 10 czy 11 Windows?

Próbowałem wziąć udział w evencie z metinami wielkanocnymi na mapach początkowych. Tragedia. Metiny tylko istnieją w M1 ale masa ludzi, wszyscy stlamsili się na tej mapce bo reszta jest czyszczona przez boty. W M2 metiny zbijane przez chmarę botów, inne mapy to samo. Zwykły las, Red las lagi takie że masakra, na wężowym boty dropia Piaski kwarcowe i metiny też obrywają. Na gigantach jakieś koxy latają i się biją o każdego Metina jakby od tego czy go zbiją zależalo ich życie (SuraPL 81lvl pozdrawiam xD). Abstrahując od tego, że szansa na magiczne jajko jest tragiczna a jak już go zdobędziesz to dostaniesz 3x yangi. Ogólnie to ja uciekam, mam dość. Życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt bez Metina.

Nie przejmuj się na gigantach już tez boty są a nie było wiec nic nie tracisz.

Edited once, last by Dua: Połączyłem posty ().

• Najwiekszym problemem jest to ze boty maja zbyt na wony. Gdyby ludzie czy bardziej prawdopodobne handlarze ich nie kupowali na resel to idea bocenia nie mialaby sensu. Nie oszukujmy sie nikt normalny nie kupi niczego od turasa, wiec taki handlarzyna co kryje bota posrednio daje racje bytu takim botom. :)