https://play.metin2.gameforge.com/twitchdrops
na Arta nie ma co liczyć
na Arta nie ma co liczyć
na Arta nie ma co liczyć
Czyli z opisu co lepsze to na te nowe serwery, nas w jak zawsze.
ale boty metków nie biją
Ziomutku, masz info z tamtego roku xD w tym boty nie tylko biją metki, czyszczą całą mapę moobów, unikaja skilli (jedynie cięcie z konia jest w stanie je zabić) po czym wstają po 8-9sek to jeszcze jest ich tyle że zabijają się nawzajem i każdego co podejdzie na wolnym używając limitera (kilkadziesiąt hitów na sekundę) xD ogólnie grać w tą grę da się jedynie na zaklętym lesie przez to że strażnik jest lotny i nikt JESZCZE nie zaprogramował bota pod szukanie strażnika xD tam jest cały serwer od 95 do 30 lvl championa ( tak championy nawet 30+ latają na metki wielkanocne 105 i 120 xD) więc dla graczy jak ja 115 lvl pozostają ochłapy i stanie w m1. Kupa a nie wielkanocny event xD
widzę, że moderacja forum bierze przykład z elektrody - całkiem "poważne", zadane przeze mnie pytanie w wątku w sprawie autołowów zostało zgruzowane z treścią "kolejny temat w sprawie botów" 🤡
na litość boską, to nie było pytanie o moby z których dropią zęby orka, czy jaki ulepszacz potrzebny na ulepszenie pajęczej włóczni na +7, że faktycznie można to zamknąć w cholerę, bo temat był wałkowany tysiąc razy, a nieco humorystyczne poruszenie bardzo poważnego problemu, z którym polandia boryka się od długich miesięcy.
wiem, ameryki nie odkrywam, ale to jest jeden wielki cyrk - no przecież łatwiej ubić post, cytuję: "szarego gracza", niż biegającego tygodniami tego samego bota xD
od dawna nie jestem aktywnym graczem, czasem coś tam z nostalgii sobie kliknę, na forum pisałem różne pierdy (no offence), ale dokładniej się przyglądając temu, co się w tej grze odjaniepawla, a w szczególności na forum, trochę mi się znudziło pajacowanie - przykre jest to, jak traktujecie tę garstkę osób, która tu została. Szczerze kibicuję, żeby to w końcu pierdyknęło. xD
widzę, że moderacja forum bierze przykład z elektrody - całkiem "poważne", zadane przeze mnie pytanie w wątku w sprawie autołowów zostało zgruzowane z treścią "kolejny temat w sprawie botów" 🤡
na litość boską, to nie było pytanie o moby z których dropią zęby orka, czy jaki ulepszacz potrzebny na ulepszenie pajęczej włóczni na +7, że faktycznie można to zamknąć w cholerę, bo temat był wałkowany tysiąc razy, a nieco humorystyczne poruszenie bardzo poważnego problemu, z którym polandia boryka się od długich miesięcy.
wiem, ameryki nie odkrywam, ale to jest jeden wielki cyrk - no przecież łatwiej ubić post, cytuję: "szarego gracza", niż biegającego tygodniami tego samego bota xD
od dawna nie jestem aktywnym graczem, czasem coś tam z nostalgii sobie kliknę, na forum pisałem różne pierdy (no offence), ale dokładniej się przyglądając temu, co się w tej grze odjaniepawla, a w szczególności na forum, trochę mi się znudziło pajacowanie - przykre jest to, jak traktujecie tę garstkę osób, która tu została. Szczerze kibicuję, żeby to w końcu pierdyknęło. xD
roczny trolling się skończył jak ruszyłeś z m1 (bo stanie w m1 nie przeszkadzało parodiować poważnych spraw) lepiej późno niż wcale. W tej grze nawet Art 'kowi się nie chce na prima aprillis napisać że boty zostały zwalczone to o czym my tu mówimy, on bierze kasę za absolutne minimum, które od niego wymagają, to jest dla mnie obrzydliwe jak można być takim teamowcem za pieniądze. Od jakiegoś czasu nie załadowałem ani zylka w tą grę i mam nadzieję, że jest więcej takich osób, tym nowym serverem GF nie szanują nas nie robiąc nic z problemem, który sprawia, że oni jako firma są klaunami bo z kolei boty latają pół roku nic z tym nie zrobili, po inne lata Art się odgrażał, że makro bez obecności gracza przy kompie jest nielegalne (retrospekcja) a tu na drugiej szali wagi sprawiedliwości są miliony botów, które robią co chcą. Zwykłego gracza będzie pouczał a na problem rozwiązania nie ma żadnego. Snucie bajek i legend o internecie szwankującym to też był hit, byle by tylko nie powiedzieć, że GF jest BEEE. Ja to już nie wierze w żadne słowo polskiego temu, są dla mnie bezwartościowym niepotrzebnym dodatkiem, nic nie wnoszą do rozgrywki, równie dobrze mogło by ich nie być. W końcu i tak Niemcy odpowiadają na zgłoszenia, to po co trzymać ich ? No clue
Szkoda bo teraz święta, ludzi na metku będzie od zaje… ale jak zobaczą co tam się odwala to więcej razy nie zagrają xD
roczny trolling się skończył jak ruszyłeś z m1 (bo stanie w m1 nie przeszkadzało parodiować poważnych spraw) lepiej późno niż wcale.
kiedyś trzeba było przekroczyć wrota portalu do m2 😎
Dla jasności: nadal uważam, że jeśli gra przestaje być grywalna z różnych przyczyn - czy to boty, lagi, bugi itd. - a na horyzoncie nie widać nadchodzącej poprawy, to trzeba odłożyć ją w diabły i zająć się czymś innym. To głównie wylewałem przez swoją pajacerkę. xD
Z drugiej strony wiadomo - ktoś inwestuje masę czasu, często duże pieniądze, to może być po prostu szkoda to zostawić. Można też zwyczajnie nie chcieć odłożyć tej gierki z każdej innej przyczyny i próbować walczyć o swoje. Okej, można to zrozumieć.
Ale podejście tej grupki ludzi, która w szeregach firmy nic nie znaczy, a wśród graczy ma mniemanie o sobie porównywalne z bogiem, to lekka przesada i to mi zaczęło dokuczać.
troche niestablinosci serwera , troche cofania , obciazone , dobrze ze odpoczywacie
Ale podejście tej grupki ludzi, która w szeregach firmy nic nie znaczy, a wśród graczy ma mniemanie o sobie porównywalne z bogiem, to lekka przesada i to mi zaczęło dokuczać.
Tu powinno się non stop "pushować" informacje co się odwala na serwerach.
Polska nie jest sama z tym problemem, ale są też Iberia, Europa, fajnie jakby rola odpowiedzialna za kontakt gracz-firma (czyt. CM) jako grupa ludzi spróbowała zawalczyć o może nie likwidację problemu, ale o pomoc w działaniu, bo co ma zrobić taki GM obecnie, to pewnie grajki z Kirin'a, bo wszyscy Polacy, tam botów nie mają, to zalogują pobanują i w sumie tyle (nie jest to docinka, ani że coś złego), bo co mogą więcej? W sensie ich akcje nie dadzą jakiegokolwiek efektu.
Ja to nadal będę powtarzał, że firma, jaką jest Gameforge nie jest do końca poważna z trzymaniem serwerów otwartych przy takim poziomie problemu i serio chciałbym znać odpowiedź na ciągle powtarzane przeze mnie pytanie "dlaczego?" tyle i aż tyle.
Ja nie wymagam wewnętrznego info statystyk, nie wymagam emaili czy IP botterów, czegokolwiek, tylko zwykłej odpowiedzi na to, dlaczego nie zdecydowali się jeszcze na zamknięcie rejestracji u nas, a skoro nasz team i zagraniczny dawał znać do pracodawcy, że to się dzieje na taką skalę, to na bank jakąś odpowiedź dostali, a jeśli tak to dlaczego my jej nie poznaliśmy? Wbrew pozorom to my gracze jako ogół, bo jedni więcej, drudzy mniej utrzymują tą grę ładując różne kwoty w item shop.
To już przekroczyło taki poziom, że jest zwyczajnie śmieszne, bo jakąkolwiek mapę byś nie miał na myśli, która jest poniżej zaklętego lasu, to na 100% jest tam horda botów, dosłownie.
Wczoraj sobie tak z nudów jeździłem to boty są na:
- m1
- m2
- dolina orków
- świątynia hwang
- pustynia
- sohan
- ognista
- kraina gigantów
- v1
- v2
- v3
- zwykly las
- red las
- grota v1
- grota v2
- świątynia ohao (póki co mało)
Jedyną ostoją jest ten, którego każdy wyzywa - Strażnik En-Tai, bo dzięki temu, że jest on lotny nie mamy (jeszcze) botów w zaklętym lesie.
Śledząc temat botów można łatwo zauważyć, że ich głównym źródłem dochodu i po co botują jest alchemia. Widząc w grocie podczas expienia Likanem levele 103, 106, nawet 109 widziałem można śmiało stwierdzić, że expione są do ekspansji na szczelinę czasu by dodatkowo zwiększyć swój asortyment o ametysty.
Do tego jest też odmiana botów (w grocie) Ninja na bengalach, które lataja teleportami z komnaty do komnaty co jakiś czas lądując na ich środku i wywalając syf (zawsze jest to ta "płytka" na środku komnaty) expione pewnie by spamować hydrę.
W przeszłości takie ninje pokazywały już jak szybko da radę zrobić hydrę i jasne, ja wiem jest ranking i można to monitorować, ale to na serwerach zamkniętych, tutaj pokuszę się o stwierdzenie, że nie będzie można nadążyć.
I ok spoko tanie szkaty, magiki itd. super, ale co mają powiedzieć osoby, które na swoje Ninje, te prawdziwe wydały setki, jak nie tysiące won aby móc to farmić i na tym zarabiać, gdzie tu jest sprawiedliwość dla nas jako graczy.
I tutaj na końcu wypowiedzi zataczamy znowu koło i lądujemy przy pytaniu do GF "dlaczego nie chcą zamknąć serwerów?"
Smutne.
Display MoreTu powinno się non stop "pushować" informacje co się odwala na serwerach.
Polska nie jest sama z tym problemem, ale są też Iberia, Europa, fajnie jakby rola odpowiedzialna za kontakt gracz-firma (czyt. CM) jako grupa ludzi spróbowała zawalczyć o może nie likwidację problemu, ale o pomoc w działaniu, bo co ma zrobić taki GM obecnie, to pewnie grajki z Kirin'a, bo wszyscy Polacy, tam botów nie mają, to zalogują pobanują i w sumie tyle (nie jest to docinka, ani że coś złego), bo co mogą więcej? W sensie ich akcje nie dadzą jakiegokolwiek efektu.
Ja to nadal będę powtarzał, że firma, jaką jest Gameforge nie jest do końca poważna z trzymaniem serwerów otwartych przy takim poziomie problemu i serio chciałbym znać odpowiedź na ciągle powtarzane przeze mnie pytanie "dlaczego?" tyle i aż tyle.
Ja nie wymagam wewnętrznego info statystyk, nie wymagam emaili czy IP botterów, czegokolwiek, tylko zwykłej odpowiedzi na to, dlaczego nie zdecydowali się jeszcze na zamknięcie rejestracji u nas, a skoro nasz team i zagraniczny dawał znać do pracodawcy, że to się dzieje na taką skalę, to na bank jakąś odpowiedź dostali, a jeśli tak to dlaczego my jej nie poznaliśmy? Wbrew pozorom to my gracze jako ogół, bo jedni więcej, drudzy mniej utrzymują tą grę ładując różne kwoty w item shop.
To już przekroczyło taki poziom, że jest zwyczajnie śmieszne, bo jakąkolwiek mapę byś nie miał na myśli, która jest poniżej zaklętego lasu, to na 100% jest tam horda botów, dosłownie.
- m1
- m2- dolina orków
- świątynia hwang
- pustynia
- sohan
- ognista- kraina gigantów
- v1
- v2
- v3
- zwykly las
- red las
- grota v1
- grota v2- świątynia ohao (póki co mało)
Jedyną ostoją jest ten, którego każdy wyzywa - Strażnik En-Tai, bo dzięki temu, że jest on lotny nie mamy (jeszcze) botów w zaklętym lesie.
Śledząc temat botów można łatwo zauważyć, że ich głównym źródłem dochodu i po co botują jest alchemia. Widząc w grocie podczas expienia Likanem levele 103, 106, nawet 109 widziałem można śmiało stwierdzić, że expione są do ekspansji na szczelinę czasu by dodatkowo zwiększyć swój asortyment o ametysty.
Do tego jest też odmiana botów (w grocie) Ninja na bengalach, które lataja teleportami z komnaty do komnaty co jakiś czas lądując na ich środku i wywalając syf (zawsze jest to ta "płytka" na środku komnaty) expione pewnie by spamować hydrę.
W przeszłości takie ninje pokazywały już jak szybko da radę zrobić hydrę i jasne, ja wiem jest ranking i można to monitorować, ale to na serwerach zamkniętych, tutaj pokuszę się o stwierdzenie, że nie będzie można nadążyć.
I ok spoko tanie szkaty, magiki itd. super, ale co mają powiedzieć osoby, które na swoje Ninje, te prawdziwe wydały setki, jak nie tysiące won aby móc to farmić i na tym zarabiać, gdzie tu jest sprawiedliwość dla nas jako graczy.
I tutaj na końcu wypowiedzi zataczamy znowu koło i lądujemy przy pytaniu do GF "dlaczego nie chcą zamknąć serwerów?"
Smutne.
Nic nie możemy zrobić, to nie my decydujemy, zgłosiliśmy problem, czekamy na rozwój wydarzeń.
Prosze bardzo, oto gotowa odpowiedź od administracji na każde nurtujące Cię pytanie.
Nic nie możemy zrobić, to nie my decydujemy, zgłosiliśmy problem, czekamy na rozwój wydarzeń.
Prosze bardzo, oto gotowa odpowiedź od administracji na każde nurtujące Cię pytanie.
Mi chodziło o odpowiedź Gameforge, bo tak jak ok jeszcze można zrozumieć, że system typu anti-cheat musi być wprowadzony do samej gry przez Webzen (GF tylko dzierżawi), tak decyzja o otwarciu lub zamknięciu serwerów (czy nawet otwieraniu nowych) należy do nich.
Ogólnie to tak sobie rozkminiłem, że sytuacja z botami jest bez wyjścia.
Webzen nie ma zamiaru inwestować w metina gdyż to tylko kilka procent ich przychodów.
Poprostu dopóki gra przynosi zysk niskim kosztem to nic nie zrobią.
Dopóki gameforge płaci za licencję od webzen znaczy że wszystko działa.
Dla webzenu raport od gf że na serwerze jest kilka tysięcy online (90% boty) wygląda lepiej niż 1000 graczy (sami ludzie).
Dla webzenu jakiś tam serwer Polska w Europie (nie skupują się rozwoju swoich produktów w Europie) to jak dla Jeffa Bezosa pan Mirek na hali Amazon w Sosnowcu.
Dlatego dopóki kasa płynie, niezależnie kto ją generuje czy boty czy ludzie to nic się nie zmieni . Koniec kropka.
skrzynie klasow na promce w dzien nowego serwa cóż za pzypadek xD
wystarczy że cały serwer upchany jest na zaklętym lesie bo to aktualnie jedyna mapa bez botów 😂 tam wszyscy prowadzą wycinkę drzew żeby boty miały monopol na resztę gry
Nie mów tego głosno , bo uznaja to za dobry pomysł xDDDD
Display MoreExpie sobie Likana w Grocie i no nie będę już tu mówił, że boty, bo to sytuacja znana, ale te boty już czasami przebiegają na 101 lvl i teraz pytanie jaki jest ich kolejny krok
, bo ani nie zbierają broni, ani żelaznych szkatek, więc jakiś "plan" mają chyba.
Tak wiem, widywane są w Ohao, ale czy dojdą na Yoharę?
Myślę tutaj z "technicznego" punktu widzenia, bo skoro posiadają skrypt na wchodzenie do lokacji zamkniętych (na przepustki jak v2/v3 i grota), to czy też powchodzą i zrobią hydrę.
A nawet jeśli nie, to lokacja na żywioły wydaje się fajnym kąskiem.
Już z dnia na dzień coraz mniej się człowiek irytuje, bardziej ciekawi fakt, jaki jest kolejny krok i pomysły botterów vs brak działania ze strony GF'u.
Z perspektywy gracza, dla którego nie GM, nie Team tylko firma ma wywalone w to co się dzieje trzymam kciuki, niech te ilości wbiją na Yoharę, bo ciekaw jestem czy nagły brak zainteresowania graczy z endgame w końcu da do myślenia dla Gameforge.
Taki drobiazg informacyjny dorzucę xD
boty mało,że sa na Yoharze , to również w instancji tańczą na poziomach grubego chempiona xDD

Podoba mi się jak GF "walczy" z botami xDDDD
Może i nie zablokują botów, ale za to będziemy mogli klikać cory tak szybko jak one ![]()
Może i nie zablokują botów, ale za to będziemy mogli klikać cory tak szybko jak one
Patrząc na to i zestawiając z ich niedołężnością w walce z botami wcale bym się nie zdziwił, jakby wprowadzili aktualizację autołowów do poziomu równego z nielegalnym wspomagaczem. 😎
Display MoreTu powinno się non stop "pushować" informacje co się odwala na serwerach.
- m1
- m2- dolina orków
- świątynia hwang
- pustynia
- sohan
- ognista- kraina gigantów
- v1
- v2
- v3
- zwykly las
- red las
- grota v1
- grota v2- świątynia ohao (póki co mało)
Smutne.
Swoją drogą Twój "list otwarty" to dopiero został koncertowo zgruzowany - gość się naprodukował na dwa posty, a Arcio myk: "było, zamykam" i szybciutko do niszczarki. xD
Czy naprawdę ci ludzie nie mają przełożonych, czy ich przełożeni są tacy sami? Żadna szanująca się firma nie pozwoli sobie na takie traktowanie klienta. No ale tu jest eldorado.
7 dni czekania po opuszczeniu lub usunięciu gildii, katastrofa
- Teraz po opuszczeniu gildii musicie odczekać 7 dni, zanim będziecie mogli dołączyć do nowej gildii lub też założyć swoją własną gildię.
7 dni czekania po opuszczeniu lub usunięciu gildii, katastrofa
Ale nie musisz już opuszczać gildii, aby oddać ekspa. Nowy przycisk Ci to umożliwi.
A wystarczyło umieścić w aktualizacji, ze od teraz dropienie odłamków możliwe po ukończeniu misji biologa zeby orka, i wszyscy zadowoleni. Aktualizacja dla botow. Brawo.
osobiscie pisze kolejne zgłoszenie do uokiku, pisałem juz w sprawie braku możliwości wykorzystania oferowanych usług. Tym razem zgłaszam oszustwo, z racji braku naliczenia dodatkowych korzyści o których informują podczas dokonywania zakupu. Biedronka dostała kare za brak voucherów po spełnieniu warunków, voucher był dodatkową korzyścią, taką samą dodatkową korzyscią są SZ.
polecam wszystkim którzy kupowali rękawice lub inne losowe przedmioty i nie otrzymali SZ o zgłoszenie tego do uokiku.
a jak interpretować to : "
Odblokuj poziom transferu II
Ooooooooo zmiana jak najbardziej na + w końcu przeklikam all cory w którym czasie xd