Porozmawiajmy o Metin2 - część II

• Z 10 lat temu Wp był dużo słabszy od Bodego i bardziej Likan miał porównywalną siłe Ataku a i tak WP jest bestią nie przez Ostrze tylko przez Strach i Czarowaną Zbrojke jakbys odebrał mu choć jeden z tych skilli to więcej osób grało by Mentalem :D Ogólnie Body porównywalnie ubrany jak WP i tak będzie siekał więcej chocby na fakt że Aura lepiej skaluje się z Siłą niż Ostrze z Intem do tego z Szarfy masz 1.8x natomiast WP bodajże 1.4x. Nie jest WP aż tak poteżny musi mieć sporo na % obrażeń będzie dodanych do PE ze względu na to że Ostrze zabiera właśnie PE np. Stawiasz postać na auto wkładasz potki i jak braknie tych niebieskich to już robi się nie wesoło ponieważ jak WP skończą się Skille to jest papierowy:D

• Z 10 lat temu Wp był dużo słabszy od Bodego i bardziej Likan miał porównywalną siłe Ataku a i tak WP jest bestią nie przez Ostrze tylko przez Strach i Czarowaną Zbrojke jakbys odebrał mu choć jeden z tych skilli to więcej osób grało by Mentalem :D

Nie no, z 12 lat temu na konkurencyjnych tworach bez licencji typu hard, a'la global, WP już cieszył się uznaniem.

Mi się wydaje, że miał złą sławę przez sam fakt czasów jakie były i niedoświadczenia graczy. Silne na m1 już dawało sporo deffa, podobnie jak aura ataku. A taki surak z ostrzem na m1, jeszcze bez odzysku, ze zbrojką jako drugim skillem, wcale szału nie robił. Na tamte czasy i możliwości, to był po prostu przykry kompromis, bo mało kto tą postać dobrze rozwinął.

A co do drugiej sprawy, to ze strachem byłby problem, ale zbrojkę można brać xD

Fundamentalnie, to właśnie ostrze robi robotę. Ostrze to nie jest biedacki bon "% na % pż", którego czasami nawet nie czuć, tylko 12% powrotu hp co każdy jeden hit.

Grałem innymi klasami na dobrym dps, odzyskiem i właśnie dużą ilością tego %, ale to się nie umywa do odzysku, który ma surak z ostrza.

A mit/mat granat +0 (się zagapiłem xD) wystarcza na odpowiedni % pe, żeby to uciągnąć.

• Gram ninją 54% do PŻ i stoi jak czołg nawet hp nie ubywa.
    Do momentu jak omdlenie siądzie xD

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• Gram ninją 54% do PŻ i stoi jak czołg nawet hp nie ubywa.

To ja przeszedłem z 52% pż (bransa,kostium,znak jad, zbroja) u ninjy, prosto na WPka z 12% złodziej.

Dla mnie różnica jak noc, a dzień. Jak wcześniej traktowałem ten bon jako "podtrzymanie życia", tak to co ma Wupek to jest po prostu autopota.

W jednym wariancie masz gwarant 12% (+jakiś damage), w drugim wariancie masz te 50% na 50% zwrotu. Drugi wariant brzmi naprawdę spoko, ale z punktu widzenia prawdopodobieństwa, a nie statystyki. Z punktu widzenia prawdopodobieństwa, powinieneś mieć odzysk co 2 hit, a statystycznie to można bić parę sekund bez żadnego zwrotu.

Jak rzucanie monetą. Możesz 5 razy rzucić i 5 razy mieć reszkę.

No i przede wszystkim, bon do pż bierze się na mapy, które już się ogarnia. Na mapki, gdzie wiesz, że masz na tyle silny hit, że jak wyprowadzisz 5 ataków i tylko 1 będzie ze zwrotem, to i tak się utrzymasz.

A czarowane na odwrót. Pozwala WPkowi stać tam, gdzie w takim samym ekwipunku, inna klasa nie miałaby prawa bytu.

Bon do pż w itemsach to też kwestia rzeka. Jak rynek był na wymarciu, to nieźle się musiałem upocić i przepłacić, żeby znaleźć itemy z sensownymi bonusami i jeszcze % do pż. Teraz to już pewnie nie jest taki problem, ale niesmak pozostał xD Cieszę się, że nie muszę się nad tym bonem spuszczać.

Dalej fajnie go mieć, ale nie ma takiej desperacji jaka była na ninjy, że własciwie musiał być.

• Wiadomo, że sura do pve jest kozak aczkolwiek dla mnie to nudna postać.
    Tanio idzie go ubrać żeby stał wszędzie ale jakoś mnie nie przekonuje 😁

Gdybym teraz zaczynał grę od nowa napewno nie grał bym surą ani ninją jak teraz ale już za dużo wonixow poszło w ninje :D

Im mniej wiesz tym lepiej śpisz :?::!:

Nick w grze: shepers :evil:

• Ninja na szczelinie. Jak żyć? Metin2 POLSKA - YouTube

Nagrałem filmik z EQ jakie aktualnie mam. Odpuściłem próby bicia tego F2P i w końcu jakoś to zaczyna wyglądać :P Filmik jest beznadziejnie zmontowany, ale w sumie najważniejsze rzeczy widać :P Póki co muszę radzić sobie bez peta, bo jedną z głownych misji jest wyexpienie go.

• Wiadomo, że sura do pve jest kozak aczkolwiek dla mnie to nudna postać.

Pewnie też by mnie znudził, ale 2 lata grałem archerem na luzie i motywowany nostalgią.

Jak ludzie dropili smocze płomienie z metków albo robili dungi, to ja biegałem na marmurze po v2 albo kopałem rudę w świątyni hwang czy łowiłem raki xD

Jak po dwóch latkach rozgrywkę potraktowałem trochę poważniej, to zaczął mi ciążyć ten ninja. Fajnie se utrudnić w V2 dla idei, ale trudności na szczelinie i yoharze to już tak mnie nie bawiły xD A dojść do mitycznej hydry, nie robiąc melejki, na starym serwerze, to też niezły czelendż.

Po pewnym czasie człowiek dochodzi do wniosku, że jednak porobiłby coś innego. Albo, że chociaż to co robi, mógłby robić wygodniej. Jak mam WPka to mi nawet po głowie chodzi farma cor daemonis (i to nawet nie stricte zarobkowo), a ninją mi się nie chciało tego robić na dwie postacie.

Gdybym teraz zaczynał grę od nowa napewno nie grał bym surą ani ninją jak teraz ale już za dużo wonixow poszło w ninje :D

No jak surę stworzyłem, żeby nim grać, to finalnie postać rok stała, bo żal było wszystkiego. W międzyczasie jeszcze próbowałem klasę zmieniać, żeby może ninję uratować.

Kamyki i szata zostały na ninjy, EQ poszło za kopiejki w stosunku do tego, za ile było kupowane w czasie pustek serwerowych. A kamyki przecież wkładałem po grudniu 2024, bo była fuzja, to sobie pomyśl jak sam sobie życie utrudniam xD

Ale jak zwykle buldupię o takie rzeczy, to tak mi leży wygoda wupeka, że zero żalu. Jeszcze mnie kusi zwykłymi cęgami znakomite kamienie rwać xD

• Cześć, czy są tu chętni na bijatykę ludzie? Np w piątek 19/20?

JI 100%

• Cześć, czy są tu chętni na bijatykę ludzie? Np w piątek 19/20?

nagrajcie!

Mikropłatności 2k19 #STOPexternalToolBan ! #BeFAIR ! 2k20

Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.

Gracz nie powinien używać tylu kont. 2k20 / FALA BANÓW I UNBANÓW RODEM Z ARCHIWUM X BEZ WYJAŚNIEŃ 08.12.2020

DOSTAĆ REKOMPENSATĘ ZA NIESŁUSZNE BANY W POSTACI TYGODNIOWYCH EVENTÓW , A PO NIECH DOPIERO UNBANA XD ~ART 2K21

USUNIĘCIE DLA DOBRA SPOŁECZNOŚCI PRZEPUSTEK BOJOWYCH (NAJLEPSZEGO EVENTU EVER) ~Art 2K24

• restart chyba wszedł za mocno bo małe błogo się nie włączyły o 20

• Nagraj jak art ci daje rekompensatę (10 małży)

W 2k10 małże to było coś ;p W sumie po to się łowiło ryby, albo żeby je sellać albo żeby otwierać dla małży :D

RybiaKosc - Polska :chunjo:

-----------------------

RybiaKosc / Rybi4Kosc - Willow :chunjo:

• W 2k10 małże to było coś ;p W sumie po to się łowiło ryby, albo żeby je sellać albo żeby otwierać dla małży :D

a otwieranie małży dla białych pereł było szalonym hazardem!

• a otwieranie małży dla białych pereł było szalonym hazardem!

Ja pamiętam jak jeszcze na solarze sprzedawałem ryby po 30k, istna żyła złota, albo jak odłamki smoczego kamienia na rynku były po 50k szt XD chociaż wtedy (tak 2010-2013) to 300k miało zupełnie inną wartość.

RybiaKosc - Polska :chunjo:

-----------------------

RybiaKosc / Rybi4Kosc - Willow :chunjo:

• Ninja na szczelinie. Czy warto bić metki? Zdecydowanie warto! Metin2 POLSKA

Kolejny tutorial jak poradzić sobie niewupekiem na szczelinie! Tym razem statystyki, oraz pokaz ile tego expa wpadnie do wiaderka. A wpada na prawdę sporo! Exp na szczelinie jest najlepszym co mnie spotkało od wbicia 90 lvla :D

• szczelina to najlepsze co nas spotkało xd

:jinno::gonipies:

Kamilord (ON)

Member since Dec 29th 2011

Monastyr (s1)

Obsydian (s3)

Almanach (s7)

Exandros (s13)

Serwandes (s16)

Syriusz (s25)

Solar (s26)

Polska(OFF)

Willow (ON)

• a otwieranie małży dla białych pereł było szalonym hazardem!

Werbowanie przyjaciół i dostawanie dwóch losowych perełek, jak dobrze pamiętam to za wbicie 70 i 80lv.

Moją ulubioną nagrodą była rękawiczka ściągana i 10 przepustek :tak::D:

:jinno::gonipies:

Kamilord (ON)

Member since Dec 29th 2011

Monastyr (s1)

Obsydian (s3)

Almanach (s7)

Exandros (s13)

Serwandes (s16)

Syriusz (s25)

Solar (s26)

Polska(OFF)