Skandaliczna sytuacja z botującą osobą w m1. Jest sens zgłaszać? I czy GF oczekuje że będziemy wydawać pieniądze na TAKĄ grę?

• Żałosność polskiego teamu i arogancji nie zna granic widze.

szczerze to po co oprócz dla własnych korzyści (oczywiście których nikt nie zna pss.. pewnie chodzi o ten mem który jest prawdziwy że to boty gm'a)

jesteście w teamie skoro nawet głupiego bota nie jesteś w stanie zbanować?

Z takiego samego powodu dla ktorego Ty zachowujesz sie jak przyglupi troll ktory udaje ze nie umie czytac ze zrozumieniem ;p
    Odpowiedz: bo niektorzy to lubia, lubia poznawac nowe rzeczy, sprawdzic jak wyglada to od srodka itp itd

Nie kazdy ma ujemne IQ ze postrzega swiat zero jedynkowo ;d

x3nAg1b.png

Edited once, last by Motoki ().

• Ty zachowujesz sie jak przyglupi troll

Nie kazdy ma ujemne IQ

widze że uraziłem ego wielkiego motokiego :rofl:

który jako były team musi obrażać użytkowników forum :rofl:

gratulacje zachowania poziomu panie motoki :rofl:

pokazujesz jedynie jak żałosny jest polski team

• pokazujesz jedynie jak żałosny jest polski team

To się w sumie nazywa "immunitet" jak posiada prawa nad użytkownikiem.

Sam byłem w teamie gry "tyle, że nie GFa" btw myślałem nad tym, ale raczej się wstrzymam z tą decyzją. Do rzeczy byłem w teamie jako support gry, wielu Administratorów poczuwało się do tego stopnia, że musiałem sam dla CEO poskarżyć się co wyprawiają ludzie. Co CEO na to powiedział?

A właśnie to

===== ===== > A na <ciach> się wpierdzielasz w nieswoje sprawy? Masz swoje robić i tyle więcej Cię ma nie interesować. =======

Chyba wiesz co zrobiłem wtedy nie? Automat rezygnacja, nie ma sensu dokładać 5 groszy do tego typu sytuacji, bo gorzej na tym wyjdziesz niż chciałeś lub jakie miałeś zamiary,

{polecam rada na przyszłość}

Ten co bardzo nie lubi osób pokroju "cwaniaka".

SEP1KV - JEDYNY TECHNIK Z PRAWDZIWĄ ENERGIĄ MOCY

:jinno: - WB 91 ALCHA BEZ SKAZY, EQ PVP BRAK (KAPPA)

Edited once, last by SauBaar: Korekta brzydkiego słownictwa. ().

• było to w 2009 na serwerze Astral

Astral to w ogóle był bekowy serwer, coś pomiędzy cyrkiem a dzikim zachodem, z każdą grupą społeczną i wiekową. Jego istnienie się jakoś zbiegło z popularyzacją metka w Polsce (płyty z clientem [xD] w m.in Komputer Świat Gry) i dużo osób szło na ten piąty, najnowszy serwer.

Astral to był mój pierwszy serwer, na Astralu po raz pierwszy obrażono mi matkę i grając na Astralu, pierwszy raz wylądowałem na youtube.

Jakiś ziombel z internetem 512 kb/s nagrał jak luruję na BO. A wiadomo, że jak masz lagi to się dzieją rzeczy niestworzone. Pamiętam jak mi korki wywaliło, że po wpisaniu Metin2, wyskakiwała mi moja ninja z miedzianym łukiem, ubrankiem na 18lvl +6 i podpisem "Metin2 cheater na BO" czy coś w tym stylu. Tego filmu nawet nie było trudno znaleźć, bo wtedy YT nie był szambem i przede wszystkim nie było na nim tyle metina co dzisiaj. Może FuBu, Loth i ten ziomek co pokazywał jak wyłączyć metina komendą /quit.

Miałem wtedy może 10 lat, kawałek klejnotu to był zarobas, nie wiedziałem że w ogóle można cheatować, a nagle skończyłem na youtube z kilkuset viewsami i łatką cheatera xD

• widze że uraziłem ego wielkiego motokiego :rofl:

Motoki idąc twoja logika zaraz napiszesz że sam uzywales bota bo lubisz sprawdzac jak pewne rzeczy działają od środka i lubisz poznawać nowe rzeczy :rofl:

• Tylko portfelem można tu cokolwiek zagłosować, szkoda czasu na dyskusję czy nawet na trollowanie bo większymi trollami się wydają wydawcy :D Raz na rok się można spłakać dla sportu ale co najważniejsze zero/jak najmniej kasy dla nich :D

• Motoki idąc twoja logika zaraz napiszesz że sam uzywales bota bo lubisz sprawdzac jak pewne rzeczy działają od środka i lubisz poznawać nowe rzeczy :rofl:

Drogi Dzwoneczku to tak nie dziala ;D Gdy robisz cos w kolko i widzisz ze nie przynosi to spodziwanych efektow zaczynasz sie zastanawiac dlaczego tak jest, co mozna poprawic itd...
    Mozesz nabijac sobie cyferki, banowac po 300 kont dziennie, by sie podlizac górze, ale gdy widzisz ze to nie wiele daje to chyba logiczne jest aby doszukiwac sie problemu.
    Statystyka to nie wszystko, koncowy efekt zawsze powinien byc priorytetem, a gdy nie mozesz do niego dojsc to trzeba cos zmienic :)

widze że uraziłem ego wielkiego motokiego :rofl:

Uraziles mnie niby czym? Moje ego ma tak samo wywalone w Twoja istote jak ja ;d

x3nAg1b.png

• Tak sie bawią boty w m1 w godzinach nocnych. Sorry za jakość ale mi się trochę rozjechała.

• Drogi Dzwoneczku to tak nie dziala ;D Gdy robisz cos w kolko i widzisz ze nie przynosi to spodziwanych efektow zaczynasz sie zastanawiac dlaczego tak jest, co mozna poprawic itd...
    Mozesz nabijac sobie cyferki, banowac po 300 kont dziennie, by sie podlizac górze, ale gdy widzisz ze to nie wiele daje to chyba logiczne jest aby doszukiwac sie problemu.
    Statystyka to nie wszystko, koncowy efekt zawsze powinien byc priorytetem, a gdy nie mozesz do niego dojsc to trzeba cos zmienic :)

Uraziles mnie niby czym? Moje ego ma tak samo wywalone w Twoja istote jak ja ;d

Tak to się doszukasz problemu i co ci to da skoro jako gm możesz tylko banować i to nic nie zmieni?? Dla mnie osobiście bardzo dziwne że gm ma taką wiedzę na temat tego nielegalnego procederu ;) bo tej wiedzy i tak nie wykorzysta w żaden sposób tzm nie powinien wykorzystać ;)

• la mnie osobiście bardzo dziwne że gm ma taką wiedzę na temat tego nielegalnego procederu

To może ja Ci wyjaśnię.

Weźmy na podstawie tego firmę VALVE, która zatrudnia wcześniej znanych i używających albo developu wspomagaczy.

To bardzo przydatne, by wiedzieć jak wszystkiemu zaradzić. Może i on testował za zgodą, by ocenić poziom strat?

Ten co bardzo nie lubi osób pokroju "cwaniaka".

SEP1KV - JEDYNY TECHNIK Z PRAWDZIWĄ ENERGIĄ MOCY

:jinno: - WB 91 ALCHA BEZ SKAZY, EQ PVP BRAK (KAPPA)

• To może ja Ci wyjaśnię.

Weźmy na podstawie tego firmę VALVE, która zatrudnia wcześniej znanych i używających albo developu wspomagaczy.

To bardzo przydatne, by wiedzieć jak wszystkiemu zaradzić. Może i on testował za zgodą, by ocenić poziom strat?

Chłopie nie porównuj Valve do gameforge :rofl::rofl::rofl:

Bocic za zgodą by ocenić poziom strat a po co oceniać wielkość strat? :rofl:

• Tak to się doszukasz problemu i co ci to da skoro jako gm możesz tylko banować i to nic nie zmieni?? Dla mnie osobiście bardzo dziwne że gm ma taką wiedzę na temat tego nielegalnego procederu ;) bo tej wiedzy i tak nie wykorzysta w żaden sposób tzm nie powinien wykorzystać ;)

Nie widzę nic złego w doinformowaniu się jak działają boty :) Zresztą to tylko teoria, do praktycznego wdrożenia pewnie jeszcze daleka droga. Samo posiadanie takowej wiedzy nie oznacza z automatu że ktoś ją wykorzystuje. Dla mnie jest to logiczne ze jak ktoś robi coś kupe lat to zbiegiem czasu chce poznać jak to działa, chociażby po to by uprościć sobie prace

Pokazuje to że dany teamler nie tylko wykonuje polecienia jak posluszny piesek ale wychodzi tez z wlasna inicjatywa i jest świadomy tego co robi

Po drugie sposób to w jakim schemacie działają boty (ich praktyki itp) to tylko moja obserwacja, przez te kilka lat które przebywałem w Teamie. I znając życie każdy który ma choć troche pokładow ambicji w sobie, doszedł by do takich samych wnisoskow

Wy jako gracze, skupiacie skupiacie sie tylko na efekcie "tu i teraz", wiekszosc forumowych płaczków nie potrafi myśleć długofalowo oraz spojrzeć na problem od drugiej strony. I ja Was rozumiem, sam miałem takie podejście przed dołączeniem do zespołu

Może i on testował za zgodą, by ocenić poziom strat?

Nie testowłem tego ;d GM jadący na bocie, nawet w słusznej ideii to dla mnie lekka przesada. Tzn moze nie przesada ale w praktyce i tak by nie wiele to dalo. A hejt ze strony userow bylby nie adelwatny do korzysci. Po drugie trzeba by było zmienic mentalnośc graczy aby uzmyslowic ich ze to dobre rozwiazanie.... o tu mi pociag jedzie =OXD

x3nAg1b.png

Edited 2 times, last by Motoki ().

• Nie testowłem tego ;d GM jadący na bocie, nawet w słusznej ideii to dla mnie lekka przesada. Tzn moze nie przesada ale w praktyce i tak by nie wiele to dalo. A hejt ze strony userow bylby nie adelwatny do korzysci. Po drugie trzeba by było zmienic mentalnośc graczy aby uzmyslowic ich ze to dobre rozwiazanie.... o tu mi pociag jedzie =OXD

Przecież GMi na botach to nie fikcja tylko pozostaje pytanie które to ich boty.

• Przecież GMi na botach to nie fikcja tylko pozostaje pytanie które to ich boty.

i wlasnie o tym mowie ;d jest wybiorczy, myslisz stereotypami i jestes trollem, ktory nie potrafi myslec samodzielnie ;d
    Kiesys byl taki film "Tata a Marcin powiedzial..." ;D

x3nAg1b.png

• i wlasnie o tym mowie ;d jest wybiorczy, myslisz stereotypami i jestes trollem, ktory nie potrafi myslec samodzielnie ;d
    Kiesys byl taki film "Tata a Marcin powiedzial..." ;D

ty porównujesz bocenie przez gmów do skarżenia na kogoś? Ty w ogóle widzisz co piszesz? Czy już klapki na oczach masz? Jak słabo widzisz literki które wciskasz na klawiaturze polecam udać się do okulisty.

• Nie, po prostu wiem ze obwiinianie temlerow za problem z botami jest skrajnym debilizmem xd to ze kiedys byly afery z tym zwiazne nie ozznacza ze dalej tak sie dzieje
    Najprosciej jest zalozyc ze caly ten syf z botami to wina teamu :) Bo przeciez boty dalej sa, a GMi nic nie robia ;p

nie patrzysz na to szerzej, tzn dlaczego tak jest. Nie znasz wytycznych, procedur, ograniczen do ktorych musi stosowac sie GM.

Swoja droga np Carpathians, tam dzieje sie to samo :) Carpaty to serwer międzynarodowy, dostep do tego serwera ma zalozmy 40 teamlerow z roznych spolecznosci, w tym procwnicy GFu jako CoMa. Wejdz sobie na serwery z innych klastrów, tam dzieje sie to samo (czyt klaster Zachodni i Turecki) Kazdy z tych klastrow jest podzielony na narodowsci. (tak jak u nas Team Poska, Czechy, Rumunia, Węgry) kazdy z tych krajów tworzy własny Team, który przynależy do konkretnego CoMa, każdy z tych teamów ma po kilkanascie szarych teamlerow, Wiec lacznie daje to conajmniej 4 pracowników GFu + cholera wie ile GMow, GA, SGMow itp (nie chec mi sie tego liczyc). A to tylko jeden klaster ;p W innych klastrach problem z botami wcale nie jest mniejszy
    Wiec zwalanie calej odpowiedzialnosci tylko na Polski Team jest niezasadnione. Jesli naprawde obwiniasz team za obecna sytuacje to gratuluje, odkryłeś globalny spisek xd
    Ale teza ze GF nic nie robi w kwestii wyeleminowania botow juz jest jak najbardziej sluszna.

x3nAg1b.png

Edited once, last by Motoki ().

• Przecież GMi na botach to nie fikcja tylko pozostaje pytanie które to ich boty.

Szkoda że nie ma dowodów :D Ja nie twierdzę że jest tak jak piszesz ale sędziego który pracuje za darmo łatwiej przekupić, szczególnie jak kara to pewnie tylko zwolnienie z wolontariatu. A jak już się bawimy i szukamy spisków to boty wyrzucają ludzi z mapek low lvl co się może przełożyć na zyski i wkręcić graczy w nieustanne ładowanie sm :D Na nowym serwie np. ładuje się szmal i leci się jak najszybciej z lvl od startu żeby uciec botom xd Ale nie ma co gdybać jak się nie jest członkiem metinowego forum ekonomicznego a nowy porządek metinowego świata widzimy na własne oczy od kiedy boty biją całe mapy mobów bez eq- lagując przy tym grę uczciwym, poczciwym wojownikom.

• Botów się nie banuje ale jak złodzieje oszukują placąc yang zamiast Won i sie próbuje przestrzec innych na wolaczu to banCzat na 24h :D good job GMY kochamy was

• Botów się nie banuje ale jak złodzieje oszukują placąc yang zamiast Won i sie próbuje przestrzec innych na wolaczu to banCzat na 24h :D good job GMY kochamy was

Ale wiesz o tym ze jesli ktos Cie oszuka placac yangami zamiast wonami to jest to Twoje niedopatrzenie? xd Gracze zawsze beda oszukiwac, stosujac rozne psychologiczne sztuczki by oslabic czujnosc innego gracza. Teamlerzy nie powinni brac udzialu w zyciu rynku, bo przy pewnych secenariuszach mogloby to prowadzic do naduzyc
    GMi maja swoje wytyczne ktorych musza sie trzymac, nawet jesli rozsadek podpowiada inaczej.

x3nAg1b.png

• Ale wiesz o tym ze jesli ktos Cie oszuka placac yangami zamiast wonami to jest to Twoje niedopatrzenie? xd Gracze zawsze beda oszukiwac, stosujac rozne psychologiczne sztuczki by oslabic czujnosc innego gracza. Teamlerzy nie powinni brac udzialu w zyciu rynku, bo przy pewnych secenariuszach mogloby to prowadzic do naduzyc
    GMi maja swoje wytyczne ktorych musza sie trzymac, nawet jesli rozsadek podpowiada inaczej.

wiem ze moje niedopatrzenie ale jaki jest problem w tym ze na wołaczu przestrzeglem innych ze taka i taka postac aktualnie lata i szuka zamotanych graczy by oszukac ?

• wiem ze moje niedopatrzenie ale jaki jest problem w tym ze na wołaczu przestrzeglem innych ze taka i taka postac aktualnie lata i szuka zamotanych graczy by oszukac ?

Wystarczy trzymac się ogolnych zasad i wtedy zadnego bana za takie ostrzeganie nie wyrwiesz bo nie będą mieli się do czego przyczepić

Płaczki serwera Polska (tzw banda Maciukabry/wyrzutki gildyjne): CzarneAnioły, TeamPL(NoobPL), BractwoPLS03 (Buractwo), Szwadron/SiewcyChaosu(Bigosu) , Shire, WrongOfSide, Ziomale, ENAMENT, Titanium, ZAPLATANIv11, BDSM:

Qiserax, Rapoman77,Zavaba(zakała raczej)

Kalwarion,Narcos4Yu,

BufWijnika, UtraconyNick, ElAmigaMan, Seymian, Lenofi, Wendeska

CityUnivers, MijiaDziunia, Dinkley, Milene97, Rolniqs, YuaMai

(Sra)AgentoS007,Sisixxd

• Wystarczy trzymac się ogolnych zasad i wtedy zadnego bana za takie ostrzeganie nie wyrwiesz bo nie będą mieli się do czego przyczepić

a co w zdaniu "uwaga na [tutaj nick] placi yang zamiast won nie handlujcie z nim" jest sprzecznego z zasadami ?? bo mnie to bardziej wygląda na kolesiostwo z kimś kto może bany rozdawać na prawo i lewo lecz to tylko taki domysł

• GMi maja swoje wytyczne ktorych musza sie trzymac, nawet jesli rozsadek podpowiada inaczej.

Takie macie wytyczne, że potem jeden z gmów się dziwi że zostaje wyrzucony z teamu za handel wonami :rofl:. No wytyczne do których się trzymacie, ale jedyne co trzymacie to siebie nawzajem za rączki i sobie nawzajem przyklaskujecie.

Nie, po prostu wiem ze obwiinianie temlerow za problem z botami jest skrajnym debilizmem xd to ze kiedys byly afery z tym zwiazne nie ozznacza ze dalej tak sie dzieje
    Najprosciej jest zalozyc ze caly ten syf z botami to wina teamu :) Bo przeciez boty dalej sa, a GMi nic nie robia ;p

nie patrzysz na to szerzej, tzn dlaczego tak jest. Nie znasz wytycznych, procedur, ograniczen do ktorych musi stosowac sie GMi

Yhy, a kogo wina? Macie wytyczne na temat tego ile dziennie botów możecie banować? Nie? To po co piszesz te bzdety?

" to ze kiedys byly afery z tym zwiazne nie ozznacza ze dalej tak sie dzieje" skąd ty to możesz wiedzieć? Afera wybuchnie to wtedy się dopiero dowiemy. A że tak się dzieje to raczej nie ma żadnych wątpliwości.

a bajki typu "Na miejsce jednego bota przyjdzie 5 innych" To sobie wsadź wiadomo gdzie. Bo takim czymś to okłamywać możecie 11-15 latki, a nie normalnych ludzi którzy myślą racjonalnie. Jak byście skrupulatnie banowali boty to by się znudzili.

UWAGA przykład: To tak jak byś wchodził do klubu z jakimś trunkiem po paru minutach wyrzucany ograbiany z wszystkiego i tak 3 razy dajmy. I co po którymś razie ci by się nie nudziło? Czy ciągle byś tak robił widząc że inni się lepiej bawią bez wspomagaczy na wejściu?

Patrze oczy szeroko i zdrowy rozsądek mi podpowiada, że nie macie w podpunktach aby siedzieć po 5-10 minut w m1 i nie robić nic przez cały dzień, bo nawet na dc boty są zgłaszane masowo naprawdę to nie kosztuje wiele nie musicie szukać ręcznie gracze sami zgłaszają ale jak widzą, że są opluwami to nie dziwota, że niektórym się odechciewa

• Takie macie wytyczne, że potem jeden z gmów się dziwi że zostaje wyrzucony z teamu za handel wonami :rofl: . No wytyczne do których się trzymacie, ale jedyne co trzymacie to siebie nawzajem za rączki i sobie nawzajem przyklaskujecie.

Bedac w Teamie mialem taki sam wplyw na roszady personalne i wytyczne jak Ty nad głodem na świecie :) Sa miejsca gdzie nie warto patrzec na innych i myslec wylacznie o sobie :) Trzymac sie kurczowo wytycznych ktore zostaly narzucone i tyle. Nie bardzo mnie interesowalo kto i co odwalil, nie od tego tam bylem.

W kwestii botow, ich praktyk, mechanizmow zalecam poczytac chociazby MPC Forum czy fora tworcow hackow, to tylko taka podstawa :)

x3nAg1b.png