Cześć wszystkim,
Przychodzę z tematem wałkowanym 100 razy, ale... nadzieja umiera ostatnia.
Zabrałem się za exp słupów na auto-łowach - na początek bezpiecznie: główna postać i podpięte pod nią 4 słupy w pt.
Klasycznie, jak to bywa na auto łowach: kiedy jestem przy kompie - wszystko śmiga; kiedy wyjdę z domu, albo pójdę spać - wracam po kilku godzinach, by zobaczyć, że słupy od 6 godzin padają i wstają, a na mainie mam ekran logowania albo zwiechę. Obawiam się, że przy takim tempie expa, mogę nie wyrobić się w tydzień z tymi 4 słupami...
Zastanawiałem się, skąd może wynikać to, że zawsze wywala tylko postać bijącą i wydaje mi się, że chodzi o ciągłe "odświeżanie" clientów słupów podczas wstawania z ziemi. Główna postać stoi cały czas, więc client nie odświeża się = laguje się na śmierć. Macie jakiś pomysł, co można by zrobić (dodać coś do łowów, albo usunąć?) żeby zapewnić to "odświeżanie" też na głównej postaci? Chodzi o akcję taką jak właśnie "rozpocznij tutaj", wejście/zejście z konia itd.
Próbowałem optymalizować clienta do najniższych ustawień, jak i do najwyższych - ale nie widzę, żeby miało to jakikolwiek wpływ na kicki. Macie może jakieś swoje patenty, które u Was działają?
Sprawa poboczna - przy takiej tendencji do kicków + sporym popycie z racji ratów 75% nawet nie liczę na "utrzymanie" maxi maxi, więc expię na presub 1 i szczerze nie jestem pod jakimś wrażeniem wyników - postać ma co bić mimo sprawnego wybijania mobów, ale słupy dostają po ok. 30% na godzinę na lvlach 75-80. Wydaje mi się, że przy 155% expa ten wynik mógłby być lepszy. Presuby to najlepsze spoty po maxi maxi, czy może jest jeszcze coś innego wartego uwagi? Komendanci padają na 2-3 hity więc nie stanowią problemu.