Metin2 vs ItemShop

• Czesc wszystkim pisze tutaj swoje wypociny bo mam juz dosc tych wszystkich placzy ludzi w grze jak i na forum ze jest coraz wiekszy nacisk Gameforge na IS w grze jesli to zly dzial przeniescie to do odpowiedzniego.

A wiec piszecie i placzecie ze Gameforge zwieksza naciszk na IS w grze i ze kiedys tak nie bylo i dlaczego i po co ? Ok ale czy kiedykolwiek pomysleliscie otym ze ta gra jest Free to Play ? Kiedy

• pisze to tu bo wczesniejszego nie moge edytowac nie wiem czemu

Czesc wszystkim pisze tutaj swoje wypociny bo mam juz dosc tych wszystkich placzy ludzi w grze jak i na forum ze jest coraz wiekszy nacisk Gameforge na IS w grze jesli to zly dzial przeniescie to do odpowiedzniego.

A wiec piszecie i placzecie ze Gameforge zwieksza naciszk na IS w grze i ze kiedys tak nie bylo i dlaczego i po co ? Ok ale czy kiedykolwiek pomysleliscie o tym ze ta gra jest Free to Play ? i nikt tak naprawde wam nie kaze tego robic ? Kiedys w ta gre gral multum ludzi i nie byl potrzebny taki nacisk na IS bo bylo tylu gracz ze sami z siebie inwestowali w IS i utrzymywali servery gra lata swojej swietnosci ma juz dawno za soba a koszt utrzymania severow jak i pracownikow GF byly sa i beda.Jesli dalej chcecie grac w ta gre to sie nie dziwcie ze jest tak jak jest a nie inaczej GF nie bedzie inwestowac w servery i rozwoj gry samo z siebie bo poprostu nie chca i nie musza.Ja jestem graczem od 2013 gralem z wiekszymi lub mniejszymi przerwami nigdy nie wbile TOPki a nawet nigdy nie bylem blisko od kiedy pamietam GF naciskal mniej lub bardziej na IS zeby ulatwic gre gdzie wedlog mojej skromnej opini to strzal w kolano bo to nie jest zaden priv gdzie masz do wyboru easy medium hard tylko PL tu gra bardziej szczescie czy ci sie to uda lub nie.Tak samo jak wedlog mnie jest glupota to ze gra sie rozwija bardziej dla wysoko poziomowych Lv niz dla graczy w nizszym Lv wszystko co jest wprowadzane do gry jest dla wyszych lv czemu nie zrobio tez czegos dla graczy z 30lv+? jakies wieza orkow albo nowe mapy do dropienia.Tez chcial bym wyrazic swoja opinie o tym jak niektorzy gracze pisza ze "ja tez dam noobkowi 1kk na start pomimo ze juz itak ma ulatwiony start" ok moze ulatwili gre ale nie na te czasy sam wracam do gry po 3 latach przerwy i stracilem wszystkie konta po fuzji kiedy na takim serverze Polska Aura stoi po 15kk a ulepy z M1 jak i M2 sa nic nie warte to to ulatwienie gry nic nie pomaga i taki poczatkowy lv jak nie zaiwestuje w IS po rekawice zlodzieja to i 3-4 dni sie musi meczyc zeby wydropic taka aure bo zeby zarobic raczej nikle szanse gdzie to tylko KU a gdzie tu jeszcze do zarobienia na EQ sam mam jak narazie po powrocie 28 lv i ciezko mi jest zarobic w M2 kiedy zbijam sobie spoojnie metka Wbija mi dropek jakiegos 120lv z aura na P i eq +9 Gdzie by mogl soebie spokojnie dropic w Red lesie ksuje zeby tylko zksuc nie wazne ze mu nic nie poleci a na ulepach z M2 nic nie zarobie bo to wszystko nic nie warte gra sie rozwija tylko i wylacznie pod wieksze lv a ci z mniejszymi jak nie maja dobrego eq albo bardzo dobrego to o dropieniu np na orkach moga tylko pomazyc Weszlem dzisiaj do gry na polanke w M2 a tam typek 35 lv swiecil sie jak choinka z eq+9 i obstawa 2x Champion i on sobie "expi" i "won se spota zajete" to juz jest smieszne juz mnie zmeczylo to wszystko bo to napewde psuje zabe z gry zwlasza dla gracza co zaczyna po pszerwie jak cos sobie przypomne to dopisze

• A kiedy w metinie nie było "won zajęte" od zawsze tak jest. Tylko teraz ludzie bardziej płaczą meh xd

• 1. Wskaż mi grę mmorpg, gdzie jej twórca wprowadza aktualizacje dla niskich poziomów zamiast dla graczy mających endgame'owy poziom. To chyba oczywiste, że gra ma się rozwijać a nie cofać.

2. W metinie i tak już masz mega ułatwioną rozgrywkę na niskim lvl, wyobraź sobie że nie byłoby skrzyni ucznia i broni bohatera. O wierzchowcach już nie wspomnę.

3. Jeśli GF nawet by wprowadził dungeon dla niskich leveli, to jeśli nie dałoby się tam dobrze zarobić to ludzie i tak by go nie robili (spójrz np na dung Katakumby albo Baronówa), a jeśli dałoby się tam dobrze zarobić to każdy 120lv+ robił by go 24/7 swoim wykokszonym dropkiem zamiast robić dużo bardziej wymagające dungi na swoim levelu. Nooo, chyba że taki dung na mały level byłby mega trudny - ale tu wracamy do punktu wyjścia, gdzie tacy jak ty dalej by narzekali, że za trudno i bez isa się nie zrobi.

Tak jak sam zauważyłeś w tej grze trzeba mieć farta, no i właśnie dzięki temu możesz się wybić na początku gry, kiedy to zdobędziesz w szybkim czasie te parę - parędziesiąt wonów, bo np:

-wejdzie Ci rubin mityk/lege perf,

-z pierwszej szkaty hydry poleci ci magiczny kamień,

-wydropisz trute 45%-50%,

-trafisz melejke typ6 z jajka,

-zmianką z rybaków wejdzie ci w branse z łez 10 przeszywy i 15 ogień,

-w yutnori ugrasz złoto,

-ze skrzyni ksiąg zwierzaka poleci Ci łowca potworów,

-przy ulepszaniu szarfy wbije Ci 23-25%,

-dropniesz branse/hełm z 15% żywioł,

no rzeczy jest od chu chu i jeszcze więcej. Jeśli jednak nie masz tego szczęścia, to musisz poświęcić dużo więcej czasu na wszelakie dropienie AUR, odłamków, ulepów itd. Osobiście polecam brać czynny udział w eventach, które teraz są non stop. Początki na globalu zawsze były ciężkie jeśli zaczynasz od totalnego 0, jak już zarobisz pierwsze wony to gra się całkiem przyjemnie, a jak dobijesz 95-105lv to gra się tak na prawdę dopiero zaczyna.

giphy.gif?cid=ecf05e47h1zv3znuzhmhh95ra14kuydswao9it2tj3hz9100&rid=giphy.gif&ct=g

• Ingolf

Closed the thread.
  • SauBaar

Added the Label Gra