Daniel Gabryś

• csaYiz1.png

Kanał YT:

https://www.youtube.com/c/DanielGabryś

n4NLBVl.png

Moja przygoda z grą Metin2.pl rozpoczęła się już za samych jej początków, czyli w roku 2007, gdy ta gra była całkiem grywalna - o ile tak można to nazwać, a ja byłem jeszcze aktywnym graczem. Moją pierwszą postacią była ninja dagger, jednak od tej pory grałem również wojem body, mentalem, szamanką smok, healerką, likanem, surą WP, archerem, a od 2014 roku praktycznie jedynie udzielam się na niskopoziomowej surze BM o nicku Katyusha (Aatiya). W życiu realnym podobnie, jak stary i pamiętny Hassassin zajmuję się łucznictwem (olimpijskim, bloczkowym sportowym i myśliwskim, tradycyjnym oraz kategoria barebow), poza tym kiedyś uprawiałem freestyle białą bronią (głównie azjatycką), a na co dzień zajmuję się administracją gier/stron o tematyce gamingowej. Z zawodu informatyk - głównie grafika rastrowa i wektorowa oraz projektowanie aplikacji webowych, jednak od pewnego czasu moja ścieżka naukowa przeszła w stronę zarządzania, a praca skupiła się na organizacji szkoleń online. Do gry w Metin2.pl namówił mnie w 2007 roku Arvi, z którym w tym okresie kończyłem przygodę z inna grą on-line.

Na moim kanale znajdują się m.in. filmy informacyjne o wydarzeniach i aktualizacjach Metin2, szeroko rozumiane testy, filmy z bety, wyzwania/rekordy, nagrania z turniejów i eventów, pvp, zabawy niskimi lvlami - głównie moją małą surką BM na 48 lvlu - Katyushą (Aatiyą), czy wyzwania z bossami oraz metinami na 1 lvlu, zdarzyły się też wywiady, jak i filmy przedstawiające historię gry od 1999 roku do czasów obecnych.

Poniżej kilka przykładowych filmów:

Historia Metin2:

Metin2 - Historia prawdziwa 1999-2015 [FILM DOKUMENTALNY] (Metin2.pl)

Jest to długo oczekiwany film, który przedstawia całą historię gry Metin/Metin2 od pomysłu na grę, przez powstanie pierwszej części, aż po dzień dzisiejszy. Jest to zarys historyczny gry widziany oczami gracza, który gra w tą grę od jej początków, oczami pierwszego, jak i aktualnego Teamu oraz oczami graczy, z którymi było mi do tej pory dane grać. Nagranie przedstawia wszystkie zmiany, jakie zachodziły w grze Metin2.pl, jak i pokazuje zaryz rozwoju całej gry od roku 1999 aż po rok 2015! Wierzę, że spodoba Wam on się i że pozwoli Wam się dowiedzieć czegoś nowego o tej grze :).

Metin2 - Historia prawdziwa (cz. 2) 2015-2020 [FILM DOKUMENTALNY] (Metin2.pl)

Długo oczekiwana 2 część filmu, który przedstawia całą historię gry Metin/Metin2 (Metin2.pl) od pomysłu na grę, przez powstanie pierwszej części, aż po dzień dzisiejszy. "Historia prawdziwa" jest to zarys historyczny gry widziany oczami gracza, który gra w tę grę od jej początków, oczami pierwszego, jak i aktualnego Teamu oraz oczami graczy, z którymi było mi dane grać do tej pory. Druga część nagrania przedstawia wszystkie zmiany, jakie zachodziły w grze Metin2.pl, jak i pokazuje zarys rozwoju całej gry od roku 2015 (na którym skończyliśmy część pierwszą), aż po zapowiedzi na rok 2020! Wierzę, że film Wam się spodoba i że pozwoli Wam się dowiedzieć czegoś nowego o grze :).

Wywiady:

Wywiad: Rozmowa z Artem, polskim CoMa gier Gameforge - czyli poznaj swojego CoMa

Filmik, który zapowiadałem już jakiś czas temu jako uzupełnienie filmu o historii Metin2 :). Mówicie ostatnio, że CoMa mało mówi, nie widać go, dlatego stwierdziłem, że najlepsze uzupełnienie do historii Metina przedstawi nam osoba, która jest związana najbliżej z tym projektem i najdłużej, bo od samego początku - czyli Art. Poniżej wywiad z Artem dotyczący jego osoby, historii związanych z życiem, z rozwojem gry, z samą grą, z kilkoma mitami funkcjonującymi w otoczeniu :).

Filmy fabularne:

Historia Powrotu Bohaterów [FILM FABULARNY]

Short Story Trailer by zoNE [GAMEPLAY] - Remastered

Zabawy niskimi lvlami - Katyusha (Aatiya):

1001 Arabian Nights - 1001 Days On-Line on Aatiya and 9.7 Years of Total Playtime

Wkraczamy w nową erę, erę czasu gry liczonego w tysiącach dni on-line dla jednej postaci. Przebiliśmy barierę 999 dni on-line i nie popsuliśmy licznika! Małe wspominki... Dzisiejszy materiał przedstawia krótkie podsumowanie czasu, jaki spędziłem będąc on-line w grze Metin2.pl. A dokładniej, ile czasu byłem zalogowany w grze, przez ostatnie 13 lat jej istnienia na wszystkich moich postaciach oraz przez ostatnie 6 lat na mojej ulubionej surce. Czy ostatecznie liczba ta jest duża, czy nie, oceńcie sami. W filmie 1001 dni on-line na postaci Aatiya (kiedyś Katyusha), czyli mój najlepszy czas gry na 1 postaci i 9.7 roku on-online (85 294 godz.) podsumowując czas na wszystkich postaciach :P.

One Shot Boss Challenge (Bossy na skilla)

Metin2.pl Records - (r)Evolution Of Katyusha lv 48! (5 years of evolution in 1 moment)

Katyusha (48lvl BM vs 105lvl) - 1000 Kills in 15 mins! PVP & PVM (Skills M - P)

Katyusha The Best Happiness 2016 (48lvl vs 100+)

Katyusha to Aatiya - The new Server (Etolin) and Play Time: 2 Years On-Line (1mln min)!

Zabawy niskimi lvlami - 1 LVL:

1lvl vs 100+ [PARODY]

Inne:

Mini-Event + BONUS!

Więcej znajdziecie na kanale!

• Wielkie powroty i (nie)wielkie zaskoczenia...

W ostatnich dniach postanowiłem powrócić do gry, odświeżyć nieco stare konta i przygotować się do nagrań. Niestety to co zastałem - przygotowując się do nich - przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Zaledwie już pierwsze 30 min z prób logowania kont, natchnęło mnie do stworzenia tej składanki. Film przedstawia w skrócie to, co ukazało się moim oczom w niecałe 30 min... Pierwsze koty za płoty, mam nadzieję, że dalej będzie już tylko lepiej oraz że już niedługo będzie okazja do nagrania czegoś ciekawego. A na tę chwilę krótki filmik z moich zmagań z logowaniem do gry i tego co zobaczyłem po zalogowaniu! Zachęcam do oglądania :).

• Metin2.pl: One Shot Boss Challenge #2 (Proud Demon King/Elit. król demonów)

Drobna zabawa po latach. Tym razem oczekiwana, druga część małego wyzwania z "bossami", które w grze Metin2 można zabić na skilla - oczywiście przy pomocy postaci BM z niskim lvlem. W komentarzach pod ostatnim filmem wspominaliście, że zapomniałem jeszcze o jednym bossie, a więc czas na... tak, Elit. króla demonów... Czyli nowy rekord :). Mam nadzieję, że film Wam się spodoba!

Skalista małpa (Rock Ape) - 1sec

Best. Kapitan (Bestial Captain) - 1sec

Chodząca małpa (Walking Ape) - 1sec

Lord małp (Ape Lord) - 1sec

Wódz orków (Chief Orc) - 1sec

Król demonów (Demon King) - 1sec

Elit. król demonów (Proud Demon King) - 1sec

• Metin2.pl - Katyusha/Aatiya (48lvl BM) Tribute 2014-2022

Kolejny film z masą wspomnień, przedstawiający historię 8 lat istnienia postaci Katyusha/Aatiya, w grze Metin2.pl. Materiał w formie skróconej ukazuje najciekawsze zdarzenia z jej życia. Począwszy od 2014 roku, w którym postać została utworzona na serwerze Samos, przez późniejsze lata na serwerze Etolin, aż po dzisiejsze wydarzenia na serwerze Polska! Nie przedstawia on mojej gry od początku, czyli 2007 roku, lecz od stworzenia właśnie tej wyjątkowej postaci! Mam nadzieję, że powrót do przeszłości Wam się spodoba i zachęcam również do zobaczenia pozostałych moich nagrań!

• Metin2.pl - 1LVL vs EXP, BOSSES and METINS (25-90LVL) Tribute 2013-2022

Ponownie materiał wspominkowy sprzed 9 lat lat, czyli mała sklejka starych zabaw i wyzwań z mojej postaci 1LVL, która została stworzona do bicia metinów oraz bossów, w grze Metin2.pl. Film w formie skróconej ukazuje najciekawsze wyzwania sprzed lat. Począwszy od 2013 roku, w którym postać została utworzona na serwerze Samos dla pierwszych bossów, aż po jej dzisiejsze istnienie na serwerze Polska! W nagraniu dodatkowo mały bonus, w postaci krótkiego fragmentu testów postaci 1LVL z dużą ilością setek, na serwerze Beta Metin2.pl! Nie przedstawia on mojej gry od początku, czyli 2007 roku, lecz od stworzenia właśnie tej wyjątkowej postaci!Nie przedstawia on mojej gry od początku, czyli 2007 roku, lecz od stworzenia właśnie tej wyjątkowej postaci!Nie przedstawia on mojej gry od początku, czyli 2007 roku, lecz od stworzenia właśnie tej wyjątkowej postaci! Nie przedstawia on mojej gry od początku, czyli 2007 roku, lecz od stworzenia właśnie tej wyjątkowej postaci! Mam nadzieję, że powrót do przeszłości Wam się spodoba i zachęcam również do zobaczenia pozostałych moich nagrań!

• Metin2.pl - zoNE (Ninja) Tribute 2007-2022

Kolejny film wspominkowy sprzed 15 lat lat, czyli mała sklejka starych wydarzeń z mojej ninji zoNE, w grze Metin2.pl. Materiał w formie skróconej ukazuje najciekawsze zdarzenia z jej życia. Począwszy od 2007 roku na serwerze POLAND, przez późniejsze lata na serwerach Monastyr, Samos, Etolin, aż po jej dzisiejsze istnienie na serwerze Polska! Nie przedstawia on całości mojej gry na wszystkich kontach od 2007 roku, lecz jedynie kilka wydarzeń z życia właśnie tej postaci! Mam nadzieję, że powrót do przeszłości Wam się spodoba i zachęcam również do zobaczenia pozostałych moich nagrań!

• Metin2.pl - Historia Rekordów DMG Postaci Niskopoziomowych (2012-2022)

Wspomnienia, wspomnienia, tym razem film przedstawiający historię rozwoju rekordów DMG bitych na niskich poziomach postaci (do 64lvlu), w grze Metin2.pl. Materiał zawiera zarówno nagrania ukazujące, jak przez lata rozwijały się wyniki najwyższego DMG w kategorii dla wszystkich klas, jak i rekordy w najbliższej mi kategorii, czyli Sura BM. Począwszy od 2012 roku, w którym praktycznie powstał ten dział rekordów, aż po jego aktualną formę! Wszystkim rekordzistom gratuluję oraz dziękuję również tym, którzy podesłali mi swoje juz niedostępne w sieci materiały, byśmy mogli powspominać stare czasy! Mam nadzieję, że powrót do przeszłości Wam się spodoba i zachęcam również do zobaczenia pozostałych moich nagrań - równie nostalgicznych!

• UWAGA! Czas na wrzucenie piosenki publicznie! Pamiętajcie o scenie po napisach!

Aatiya, nieustraszona wojowniczka, wyrusza w podróż, by ocalić świat przed apokaliptycznym końcem. Jej heroizm i odwaga stają się symbolem nadziei dla ludzi walczących o przetrwanie. Wciągająca melodia i poruszające teksty piosenki przeniosą Cię w epicką podróż pełną emocji oraz niezapomnianych chwil.

Zapraszam do wysłuchania piosenki "Aatiya: Odwaga i Determinacja" oraz doświadczenia tej niezwykłej historii!

• Unboxing - Metin2 Bonsai Seal Plushie (Makeship)

Film prezentuje historię oraz unboxing pierwszej (i jak dotąd jedynej) oficjalnej maskotki kolekcjonerskiej z gry Metin2, wydanej przez firmę Gameforge w ramach akcji na portalu Makeship. Innymi słowy, to kolejny element w Historii Prawdziwej Metin2... Jak potoczy się ona dalej? Czas pokaże... A może nie tylko czas...

• Insomnia

Closed the thread.