Co dalej

• Cześć,

Chciałbym się zapytać, co dalej robić, w co inwestować, na jakim lvlu się zatrzymać, czego najbardziej brakuje itd.? Jednym słowem: co byście robili na moim miejscu.

Powróciłem po wielu latach przerwy, z czasów kiedy nie było alchemii, piesków, szarf, max lvl 99 itd.

Aktualnie siedzę na woju bodym 50 lvl.

Auta jest na M1. Przeczytałem chyba 8 książek i wciąż tam siedzi. Tu kolejne pytanie: czy jest sens czytać aurę bez rady pustelnika?

Koń bojowy zrobiony, za parę dni będzie militar.

FMS+9 sr 30 z kd+4 (wolę używać miecza z 50 lvla)

Śmierta +8, kd+4 (defa i uchyłki, bez speeda), 1500PŻ i 2% do PŻ

Żelazny+9

Okrągła+6

ebony+9

bransa+1500PŻ

naszyjnik +1500PŻ

buty +2000PŻ

Daje to 14600 PŻ i 368 defa

Do dyspozycji 150kk, czyli tak naprawdę niewiele.

Jeśli będzie konieczność to mogę trochę wydać SM, lecz pytanie, co by mi najbardziej mogło pomóc?

Jak byście przy tym zestawieniu zaczęli zarabiać?

Na jakim lvlu się zatrzymać i dlaczego?

Co teraz jest mi najbardziej potrzebne w EQ?

Czy opłaca się kupić masowo rośliny i zrobić mikstury do defa?

Z góry dziękuję za pomoc :)

• Alchemia i rudy jakos zarobek. Jesli chcesz czytac aury to wiadomo ze super z radami ale ich dostepnosc jest ograniczona. Do G schodzi okolo 140-160 ksiazek w zaleznosci od farta. Jesli chcesz przyoszczedzic polecam zrobic dropka do m2 na metki.

• na pewno zadnych rosek. Polecam eq pod dt/mistyki i zrobic 5 postek pod alche.

Teraz warto robic postki ninja archer na skarpety i jakies eq bys sobie samemu zrobil.

Jak grasz serwer Polska to napisz do mnie na: TylkoCiiiii

I coś mogę pomóc, doradzić.

• jak chcesz zarobić to stawiaj na autołowach ninje 1lv z łukiem z misji i drop skarpetki najlepiej u żółtych żeby ich królestwo było jak najbardziej zabocone

JUxDZP5.png

• Dziękuję za odpowiedzi, lecz mogę prosić o jakieś szczegóły?
    Gdzie alchemie drobić biorąc pod uwagę lvl i EQ?

W co teraz zainwestować i ile, na co zbierać kasę?

Czy zatrzymać się na jakimś lvlu i dlaczego?

• - Robisz postacie 1lvl odbierasz od Mikołaja grzańca i renifera, dropisz 5 skarpet oddajesz odbierasz nagrodę, usuwasz postać i tak dalej

- sprawdź plan eventowy na grudzień jeśli są jakieś ciekawe rzeczy możesz dropić z metinów 40-50 na pustyni lub 45 na dolinie orków

- alchemia, blaski, przy okazji okejki: łatwe ezoty na początku świątyni, czarne orki, v1, średni / trudny loch małp. Sprawdź gdzie z tych miejsc najefektywniej dropisz odłamki tam też powinny dobrze lecieć szkaty blasku i okejki

- jeśli chcesz inwestować w is to najlepiej w rękawiczke złodzieja(200% drop daje ta z is) lub rybie wnętrzności i łów w dni gdzie będą wędkarskie puzzle. Wędka węglowa jest dużo lepsza ale na nią Cię na razie nie stać, zwykłą też się dobrze dorobisz tylko zapoznaj się najpierw z nowym systemem łowienia (3 razy uderzyć rybę szansa wyciągnięcia i tak nie daje 100% wtedy ale z rybimi wnętrznościami jest dużo lepiej) poza eventem łowienie też jest dobrym zarobkiem choć po rybackim ceny ryb spadną,

rak ok 25kk o ile dobrze pamiętam

- kup taniej sprzedaj drożej, ja tak zarobiłem 80% tego co mam w grze choć przy dzisiejszej ilości sklepów na nowej mapce jest to utrudnione, jest też chyba przedmiot którym można szukać rzeczy na sklepach ale nie wiem jak działa czy na ilość dni czy x razy użycia

-górnictwo; przy dzisiejszym logowaniu które zajmuje po 2min bym odradzał

- możesz robić odłamki energii jest wiele poradników na yt, zarobić się da wkładu właściwie nie wymaga możesz spróbować te kilka dni bo więcej pewnie nie wytrzymasz :D

''Czy zatrzymać się na jakimś lvlu i dlaczego?''

- Na razie bym radził się zatrzymać, zrób militara, wydropisz wierzchowca +150 obrony przy militarze (nie wiem czy teraz w grudniu dropią) na nim odkłamki, blaski

- jeśli wchodzi możliwość zrobienia dropka to bym radził wp 35-42lvl, koń bojowy lub bengal 20 dni (65kk), ostrze, strach i z tym samym eq i niższym poziomem będzie efektywniejszy i tańszy pod odłamki, blaski, okeyki. Z czasem według potrzeb wbijesz pewnie 55lvl. Na nowej postaci zyskasz też skrzynie ucznia co 10lvl z niej bodzie, zmianki no i głównie rękawice złodzieja na długi czas

- nie wiem jak teraz ale kiedyś na 30lvl na dzikusach też dosyć dobrze dropiły odłamki a łatwiej i taniej Ci wyjdzie dropić na kilka postaci takimi niż robić na każdej postaci konia czy kupować / dropić wierzchowca.

Dzisiaj od 10 do 22 aukcje błyskawiczne jeśli chcesz zarobić na czymś wkładając z is.

Od 2 dni istnieje serwer tymczasowy z szybszym expem i lepszym dropem sam zacząłem kilka lat temu bardzo dobrze na tym wyszedłem grając na Jemiole ale ten serwer to raczej niewypał, mało ludzi, dużo botów, zarobić gorzej niż na zwykłym serwerze na którym są codziennie ciekawe eventy. Może coś jeszcze zmienią. Na koniec jeśli spełnisz warunki przenosisz postać z eq na główny serwer.

To chyba wszystko co mi przyszło do głowy. Wybierz coś dla siebie i powodzenia ;)

• Bardzo dziękuję. O coś takiego chodziło :)

• A da sie usuwac postacie 1 lvl? czy nie jest wymagany jakis 30 lvl ? Juz pomijajac ten event chcialem usunac niedawno postac dla swoich potrzeb 1 lvl bo mi zasmieca ekran logowania i kod nie dziala na niej

• Zawsze się dało chyba, że coś zmienili. Nie gram często nie jestem na bieżąco. Może masz zły kod? Spróbuj zmienić kod usunięcia postaci.

• Nawet 1 lvl mozna usunac. Tylko obecnie zauwazylem 24h karencji jezeli chce sie usunac swiezo stworzona postac.

Co do nieprawidlowosci kodu zacznij od przelogowania konta. To najczestszy popelniany blad. Kolejne co moze byc nie tak to niedokladnie odczytany kod.

• Tylko obecnie zauwazylem 24h karencji jezeli chce sie usunac swiezo stworzona postac.

Ta jak to nazywasz karencja występuje chyba od dobrych 2 może nawet 3 lat. Z tego co pamietam powstała po to że ludzie masowo kasowali postacie jak dropiły skarpetki. Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie że nie można usuwać dopiero co powstałych postaci.

• Ta jak to nazywasz karencja występuje chyba od dobrych 2 może nawet 3 lat. Z tego co pamietam powstała po to że ludzie masowo kasowali postacie jak dropiły skarpetki. Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie że nie można usuwać dopiero co powstałych postaci.

Jest taka szansa. Dawno nie tworzylem nowych postaci.

• słynny bandyta zabocil całe jinno to możesz przyjść do chunjo dropic skarpetki.ciezko by było ogarnąć dropienie skarpet w tej oborze u bandyty bez kultury. Ps.bandyta tobie to rówieśnicy z przedszkola takie pomysły podsuwają?

• - Robisz postacie 1lvl odbierasz od Mikołaja grzańca i renifera, dropisz 5 skarpet oddajesz odbierasz nagrodę, usuwasz postać i tak dalej masz blokade 24h na usuwanie postaci :D

- sprawdź plan eventowy na grudzień jeśli są jakieś ciekawe rzeczy możesz dropić z metinów 40-50 na pustyni lub 45 na dolinie orków dolina, 3 metki na kanal i 45 chetnych :D pustynia podobnie :D

- alchemia, blaski, przy okazji okejki: łatwe ezoty na początku świątyni, czarne orki, v1, średni / trudny loch małp. Sprawdź gdzie z tych miejsc najefektywniej dropisz odłamki tam też powinny dobrze lecieć szkaty blasku i okejki na 50 lvl to swiatynia/zaby

- jeśli chcesz inwestować w is to najlepiej w rękawiczke złodzieja(200% drop daje ta z is) lub rybie wnętrzności i łów w dni gdzie będą wędkarskie puzzle. Wędka węglowa jest dużo lepsza ale na nią Cię na razie nie stać, zwykłą też się dobrze dorobisz tylko zapoznaj się najpierw z nowym systemem łowienia (3 razy uderzyć rybę szansa wyciągnięcia i tak nie daje 100% wtedy ale z rybimi wnętrznościami jest dużo lepiej) poza eventem łowienie też jest dobrym zarobkiem choć po rybackim ceny ryb spadną,

rak ok 25kk o ile dobrze pamiętam

- kup taniej sprzedaj drożej, ja tak zarobiłem 80% tego co mam w grze choć przy dzisiejszej ilości sklepów na nowej mapce jest to utrudnione, jest też chyba przedmiot którym można szukać rzeczy na sklepach ale nie wiem jak działa czy na ilość dni czy x razy użycia

teraz to jedynie szklo, chyba ze siedzisz caly dzien na bazarze i recznie jedziesz

-górnictwo; przy dzisiejszym logowaniu które zajmuje po 2min bym odradzał

przy dropie zmianek 30 sekund max wieczorkiem, chyba ze net z biedronki :)

- możesz robić odłamki energii jest wiele poradników na yt, zarobić się da wkładu właściwie nie wymaga możesz spróbować te kilka dni bo więcej pewnie nie wytrzymasz :D

''Czy zatrzymać się na jakimś lvlu i dlaczego?''

- Na razie bym radził się zatrzymać, zrób militara, wydropisz wierzchowca +150 obrony przy militarze (nie wiem czy teraz w grudniu dropią) na nim odkłamki, blaski

do 7 stycznia NIE dropia

- jeśli wchodzi możliwość zrobienia dropka to bym radził wp 35-42lvl, koń bojowy lub bengal 20 dni (65kk), ostrze, strach i z tym samym eq i niższym poziomem będzie efektywniejszy i tańszy pod odłamki, blaski, okeyki. Z czasem według potrzeb wbijesz pewnie 55lvl. Na nowej postaci zyskasz też skrzynie ucznia co 10lvl z niej bodzie, zmianki no i głównie rękawice złodzieja na długi czas

tu 55, drop 42 i juz

- nie wiem jak teraz ale kiedyś na 30lvl na dzikusach też dosyć dobrze dropiły odłamki a łatwiej i taniej Ci wyjdzie dropić na kilka postaci takimi niż robić na każdej postaci konia czy kupować / dropić wierzchowca.

bez reakwicy, nawet z lasu, w m2 bez sensu dropic

Dzisiaj od 10 do 22 aukcje błyskawiczne jeśli chcesz zarobić na czymś wkładając z is.

Od 2 dni istnieje serwer tymczasowy z szybszym expem i lepszym dropem sam zacząłem kilka lat temu bardzo dobrze na tym wyszedłem grając na Jemiole ale ten serwer to raczej niewypał, mało ludzi, dużo botów, zarobić gorzej niż na zwykłym serwerze na którym są codziennie ciekawe eventy. Może coś jeszcze zmienią. Na koniec jeśli spełnisz warunki przenosisz postać z eq na główny serwer.

To chyba wszystko co mi przyszło do głowy. Wybierz coś dla siebie i powodzenia ;)

• słynny bandyta zabocil całe jinno to możesz przyjść do chunjo dropic skarpetki.ciezko by było ogarnąć dropienie skarpet w tej oborze u bandyty bez kultury. Ps.bandyta tobie to rówieśnicy z przedszkola takie pomysły podsuwają?

jak ja u żółtych stawiam zeby nie ukrywam żółte świnie niskie lv nie mogły się rozwijać

JUxDZP5.png

• SauBaar

Closed the thread.