Ciężko mi porównać obie gry, WOT gdzie cheater wspomaga sobie celność, widoczność etc. A Metin gdzie bot wpływa znacząco na gospodarkę poprzez dropienie/expienie/exploity etc.
Dodatkowo czołgi są grą gdzie w sumie handel między graczami nie istnieje (jeśli coś się zmieniło wybacz, dawno nie grałem). Więc takie premki etc. za darmo nie uderzają bezpośrednio w ekonomię. Pamiętajmy że każdy boost (Rekompensatę) w metinie dostanie nawet BOT i to nie jest wina teamu. Popyt=Podaż. Jest zbyt dużo chętnych na zakup aby to było nieopłacalne. W grze zwanej "Cabal" amerykański wydawca nawet nie podejmuje walki, po prostu pozwala im robić swoje. Tutaj chociaż starają się pozbyć części, co z tego skoro po tym pojawia się 5 kolejnych a dodatkowo uważają że dostali bana za nic.
Wiesz może przytoczyłem już tutaj cheaty wiesz metina do czolgow nie ma co przyrównywać inna liga (na korzyść tankow) bo tam nawet cheater sam może nie dać rady kiedy przeciwnicy są ogarnięci.
Ale chodziło mi dosłowny zwrot czegoś za co płacisz realnymi PLN czyli konto premium aktualka kilka H trwa. a oddaja dzien premki, a tutaj restart serwera, czy nawet brak możliwości logowania z ich strony na serwer metka, z ich winy dostaniesz rekompensatę w postaci czasami eventu, ale z multum bociarnią :), po mimo że w obu przypadków możesz nawet być po za domem z dala od gry.
Dlatego nie dziwie się że ludzie wolą inne aspekty metina topowe jak PEES, na większości botów, nie zobaczysz bo, albo inwestują w blokady, albo są aktywne władze i blokują bociarnie.