Rekompensaty

• Ciężko mi porównać obie gry, WOT gdzie cheater wspomaga sobie celność, widoczność etc. A Metin gdzie bot wpływa znacząco na gospodarkę poprzez dropienie/expienie/exploity etc.

Dodatkowo czołgi są grą gdzie w sumie handel między graczami nie istnieje (jeśli coś się zmieniło wybacz, dawno nie grałem). Więc takie premki etc. za darmo nie uderzają bezpośrednio w ekonomię. Pamiętajmy że każdy boost (Rekompensatę) w metinie dostanie nawet BOT i to nie jest wina teamu. Popyt=Podaż. Jest zbyt dużo chętnych na zakup aby to było nieopłacalne. W grze zwanej "Cabal" amerykański wydawca nawet nie podejmuje walki, po prostu pozwala im robić swoje. Tutaj chociaż starają się pozbyć części, co z tego skoro po tym pojawia się 5 kolejnych a dodatkowo uważają że dostali bana za nic.

Wiesz może przytoczyłem już tutaj cheaty wiesz metina do czolgow nie ma co przyrównywać inna liga (na korzyść tankow) :) bo tam nawet cheater sam może nie dać rady kiedy przeciwnicy są ogarnięci.
    Ale chodziło mi dosłowny zwrot czegoś za co płacisz realnymi PLN czyli konto premium aktualka kilka H trwa. a oddaja dzien premki, a tutaj restart serwera, czy nawet brak możliwości logowania z ich strony na serwer metka, z ich winy dostaniesz rekompensatę w postaci czasami eventu, ale z multum bociarnią :), po mimo że w obu przypadków możesz nawet być po za domem z dala od gry.

Dlatego nie dziwie się że ludzie wolą inne aspekty metina topowe jak PEES, na większości botów, nie zobaczysz bo, albo inwestują w blokady, albo są aktywne władze i blokują bociarnie.

NEGROS!
    HaveGoodDay - Body - 72 lvl - :arrow: OFF
    BigKnyga - Smok - 53 lvl - :arrow:ON
    xRadical - Likan - 35 lvl - :arrow: ON

Sygnatura by Ja.

• Nie zmienia to faktu ze po tygodniu przerw technicznych ,mogliby dodac 50% expa na 4h i wszyscy zyliby w zgodzie.Jesli 5h przerwy to 2h i dluzsza chwila ,to wychodzi na to ze pracuje 3h dziennie.Juz nie placze jak to kolega wyzej podsumowal ale takie troche traktowanie graczy jako smieci ,to juz smieszne xD i tak wiem ze juz tak jest od dawna ,ale co zrobic jesli polska administracja ma tam w gf tyle do gadania co szeregowy do generala, czyli prawie nic. xD

Po co mają się starać, skoro nawet tu są ludzie zachowujący się, jakby to było w pełni ok xD

Zamiast rekompensat po prostu itemy czasowe nie powinny tracić czasu, gdy serwery są offline, ale rozumiem, że to przerasta możliwości gf.

• Po co mają się starać, skoro nawet tu są ludzie zachowujący się, jakby to było w pełni ok xD

Zamiast rekompensat po prostu itemy czasowe nie powinny tracić czasu, gdy serwery są offline, ale rozumiem, że to przerasta możliwości gf.

Mechanika tej gry jest taka, ze czas przedmiotu jest liczony od momentu zakupu, dlatego NIE DA SIE zrobic tak, by czas nie lecial podczas przerw, bo serwer po przerwie i tak ustali czas przedmiotu na podstawie momentu kupienia/dropniecia.

• Rekompensaty w Metin2 ?:rofl::rofl::rofl:

Przecież od zawsze na zawsze tu liczy się tylko ile gracz włożył pieniążków w obracającą monetę.

• Rekompensaty w Metin2 ?:rofl::rofl::rofl:

Przecież od zawsze na zawsze tu liczy się tylko ile gracz włożył pieniążków w obracającą monetę.

Ostatnio jak serwery padaly to byl exp i blaski i chyba rybaki raz co nie Ingolf ale teraz bylo wszystko zapowiedziane to nie ma co pisac o jakis rekompensatach

:55: :chunjo: - SheeeN 80lvl OFF :ninjadag:
    :50: :chunjo: -DarkWolfie 100lvl OFF

• Ostatnio jak serwery padaly to byl exp i blaski i chyba rybaki raz co nie Ingolf ale teraz bylo wszystko zapowiedziane to nie ma co pisac o jakis rekompensatach

Lecz i tak będą mówić że musi być rekompensata :D

• niektorzy sie zachowuja jakby co tydzien bylo tyle przerw, a przeciez jest to sytuacja wyjatkowa. Bawia mnie tez ludzie ktorzy najpierw mowia ze nie obchodzi ich ta gra, a za chwile wyzywaja za przerwy bo nie moga grac xD jak tak macie metka w dupie to jaka roznice wam robi czy jest off czy on?

• SenNaJawie Jeśli ci to nie przeszkadza to twoja sprawa a mnie i pewnie nie tylko mnie takie coś irytuje kiedy człowiek chce pograć przed pracą a tu lipa bo im się przerwy zachciało jakby nie można tego było zrobić w nocy;/ Nieroby które siedzą po 16H+ na metinie pewnie nie mają nic przeciwko że przerwa potrwa 3-4 nawet 5h czy to będzie 1h ale osoby co PRACUJĄ po 8h a niektórzy po 12h to chyba każda minuta dłużej robi różnice.

Następna przerwa w Czwartek co 3 dni ciach przerwa nie sądzisz że to jest obłąkane...

Usunęłam pseudocenzurę

Aszti

• wyjątkowa sytuacja, to jak piszą robi się przerwy w nocy kiedy znacznie mniejsza ilość graczy jest, i kiedy expią boty etc, a nie kiedy normalni ludzie mogą pograć, bo ja na przykład w nocy nie pogram, bo wolę się wyspać przed pracą, a skoro wiedzą ze to im zejdzie a nie tak jak ostatnio napisali że około 2 h a trwała przerwa 5, to dorzuca się programistom żeby w nocy to zrobili. kupują ludzie za prawdziwe złotówki rożne bonusy i w tygodniu 4 przerwy gdzie sumując te przerwy to pół dnia straty albo i lepiej. to moim zdaniem już podchodzi pod oszustwo, jak dla mnie tak jak ktoś pisał powinny się pauzować na czas przedłużających się przerw, bo jak techniczna jest i trwa godzinę czy półtorej, to nikt nie traci praktycznie nic, a tak to równie dobrze mogli do kibla wrzucić tą kasę i na jedno by wyszło, a oni kasę wzięli i dalej się śmieją gnidy z was. dla mnie na ostatniej przerwie niedużo zabrakło żeby pet mi zginał gdzie już ponad rok ma, ja im kasy nie pcham także nie byłbym go w stanie ożywić. napisali by że przerwa może potrwać dłużej to bym już go wcześniej nakarmił. a tak mowie mam 10 godzin to zdążę przed pracą go ożywić przerwa 2h bez lipy, dziś loguje błąd patrze kolejna przerwa,

• wyjątkowa sytuacja, to jak piszą robi się przerwy w nocy kiedy znacznie mniejsza ilość graczy jest, i kiedy expią boty etc, a nie kiedy normalni ludzie mogą pograć, bo ja na przykład w nocy nie pogram, bo wolę się wyspać przed pracą, a skoro wiedzą ze to im zejdzie a nie tak jak ostatnio napisali że około 2 h a trwała przerwa 5, to dorzuca się programistom żeby w nocy to zrobili. kupują ludzie za prawdziwe złotówki rożne bonusy i w tygodniu 4 przerwy gdzie sumując te przerwy to pół dnia straty albo i lepiej. to moim zdaniem już podchodzi pod oszustwo, jak dla mnie tak jak ktoś pisał powinny się pauzować na czas przedłużających się przerw, bo jak techniczna jest i trwa godzinę czy półtorej, to nikt nie traci praktycznie nic, a tak to równie dobrze mogli do kibla wrzucić tą kasę i na jedno by wyszło, a oni kasę wzięli i dalej się śmieją gnidy z was. dla mnie na ostatniej przerwie niedużo zabrakło żeby pet mi zginał gdzie już ponad rok ma, ja im kasy nie pcham także nie byłbym go w stanie ożywić. napisali by że przerwa może potrwać dłużej to bym już go wcześniej nakarmił. a tak mowie mam 10 godzin to zdążę przed pracą go ożywić przerwa 2h bez lipy, dziś loguje błąd patrze kolejna przerwa,

Przerwy w nocy na rynku europejskim robią gry z amerykańskimi wydawcami.
    Ta przerwa TAKŻE została zapowiedziana.

• Bylo juz pare przerw zapowiedzianych noca i to glownie jak byla fuzja

ale pewnie tych ZAPOWIEDZIANYCH PRZERW nie widziales i skad w ogole ten wniosek ze tylko gry z amerykanskimi wydawcami robia przerwy noca xDDD dobre

• Bylo juz pare przerw zapowiedzianych noca i to glownie jak byla fuzja

ale pewnie tych ZAPOWIEDZIANYCH PRZERW nie widziales i skad w ogole ten wniosek ze tylko gry z amerykanskimi wydawcami robia przerwy noca xDDD dobre

Podaj konkrety, przykłady gier oraz kto jest ich wydawcą.

Przy pierwszej fuzji nie było serwerów 3 dni? No ale tak przecież trwały też w nocy mój błąd :D

• Sam mi podaj wszystkie przyklady topowych gier gdzie masz dowody ze "Przerwy w nocy na rynku europejskim robią gry z amerykańskimi wydawcami." .Sam podajesz takie informacje wiec dowody musisz miec na tacy ,a teraz chcesz zebym ja sie pocil i szukal informacji na twoj blef xD

• Nie ma problemu. Cabal Online (Odkąd EST SOFT przejął prawa od GamesMasters).
    Twoja kolej, poproszę Europejskiego wydawcę który daje przerwy w nocy. (tylko nie wyskakuj mi z ruskimi plz)

• no odkad przejal ta gre est soft ,ale est soft to firma z poludniowej korei ,a nie z ameryki,tak jak pisales;p.Ale spoko juz ci podaje prosty przyklad "Margonem" polski wydawca i przerwy techniczne masz codziennie o 3:10 w nocy.

• Dobrze ze ta przerwa dzisiaj tez zostala zapowiedziana szybciej ,uff... xD

No i ujj z tego :/ wczoraj dodali jakiś klaster zajęło im to prawie 4 h to Ja się boję co będzie dzisiaj chyba zapomnijmy o metku do jutra hehe.Zamiast zrobić wszystko za jednym zamachem to u nich na odwrót pincet przerw na miesiąc