Rozmowy serwera Jawa

• Siemanko, słyszałem że ktoś rozdaje fms na Jawie?

IFMSI 75+
    ZAPRASZAM NOWYCH GRACZY Z SAMOSA PO PORADY ORAZ POMOC W ZDOBYCIU PODSTAWOWEGO EKWIPUNKU NA START :]

• Na Jawie ładny wysyp alchemi :]

Wprowadzanie użytkowników w błąd podając fałszywą informację o moderowaniu postu przez Zespół Metin2.pl

>in 2k18

• Wracając do mojego tematu robię swoje mój SGM nie ma do mnie zastrzeżeń. Natomiast nie lubię komentarzy a bo GM tak a ten tak. Domysły na temat naszej pracy też są punktem zapalnym ponieważ obowiązują nas procedury więc musimy się ich trzymać i przestrzegać. Na koniec powiem iż w team było wielu YouTube-berów niestety nie mogę powiedzieć kto :phatgrin: . Powiem że zanim dołączyli do Team byli nastawieni do pracy GM negatywnie natomiast już w team jak i poza team już jako emeryci maja pełen szacunek do naszej pracy. Najpierw dołącz do Team zobacz spróbuj wykaż się potem wypowiadaj się co do naszej pracy.A tak pozatym to dyskusje Jawa a nie Tasmani to proszę nie wypowiadać się :phatgrin: zapraszam na Tasmania

Edited once, last by Viktory ().

• Nie każdy może dołączyć do teamu niestety :(
    Nie dziw się graczom że dopada ich frustracja sytuacja jaka panuje na Jawie gdzie nie odwrócisz głowy tam bot na każdej lokacji, sohan boty 65+ DT boty 55+. takiego bota nie robi się w 1-2h.
    Support wybacz że to napisze ale pisałam do Was kilka razy i nawet raz nie umieliście mi pomóc, wasza czarna lista zgłaszanych graczy - po co jak miałam nicki zapisane i mija 2-3 miesiące i te same postacie biegają.
    Wspomnę też odpowiedź pewnego GM-a którą mi napisał na pw jak zgłaszałam boty "Skończy się event będzie mniej botów". Wiem że nie każdy GM tak pracuje ale takie są realia. Ja mimo tego że nie uzyskałam od was pomocy nie będę was wyzywać jak to mówią "Jaka płaca taka praca".
    A procedury można zmienić trzeba tylko wysłać jakiś pomysł zmian żeby to krócej trwało, żeby to miało sens a nie walka z wiatrakami :)
    Pozdrawiam i miłego dnia

"Aż wreszcie szepnęła: kretynie tutejszy, Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy.
    Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko Miejscowy idiota z tutejszą kretynką.
    Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym.
    W ten sposób dorobią się córki lub syna - Idioty idiotki, kretynki kretyna,
    By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem."
    Julian Tuwim - Proszę maricinieP już lepiej?

• Ten sam problem był na Tasmani lecz powoli systematycznie jest rozwiązywany boty banowane. A co się tyczy listy pod szczególnym nadzorem. Jeśli nie ma danego gracza on line to dodaje się go do listy a banuje dostępne te co widzimy. Natomiast zawsze sprawdza się listę czy gracz jest on line. Pamiętaj o tym że codziennie są nowe zgłoszenia botów. Tak że mamy pracy by sprawdzić te co są w liście jak i nowe zgłoszenia. Może dlatego tego nie widać ale sumiennie wykonujemy pracę GM. Życzę miłej gry :mkay:

• Wspomnę też odpowiedź pewnego GM-a którą mi napisał na pw jak zgłaszałam boty "Skończy się event będzie mniej botów". Wiem że nie każdy GM tak pracuje ale takie są realia.

Świetna odpowiedź, kiedy praktycznie cały czas są jakieś eventy xDDD
    Sorry, ja rozumiem, że walka z botami to walka z wiatrakami, ale tak- bota 50-60lvl nie robi się w kilka godzin, kiedyś nawet zgłosiłem kilka botów, co z tego, że x dni później latały dokładnie te same, ale rycerskie?
    Szczerze, to nie wiem, jak Failforge mogłoby coś z tym zrobić, chyba tylko zatrudniać odpowiednią ilość gmów na etat...

• To może Victory przyjrzysz się postaci TAYFUN z Jinno co w grocie Ciach na bocie, najczęściej na ch3. Taki metinowy Copperfield. Z tego co widzę to wskazać wam bota to mało. Może za rączkę trzeba was prowadzać w miejsca gdzie są boty? Zero kreatywności i zaangażowania. Serdecznie nie pozdrawiam.
    Usunęłam wulgaryzm, kolejny raz skończy się ostrzeżeniem.
    Aszti

• Będąc szczerym, to grając na jawie nie miałem problemu z botami. Właziłem na IRC i ładnie z kulturką do każdego pisalem, zawsze pozytywnie odpisywali, nawet jeśli prawda była bolesna "Nie mam czasu. Ale zapisałem nick". 1-2h i tego bota już nie było. Nie wiem czemu narzekacie na to,że nie odpisują wam na IRC.

Nigdy z tym problemu nie miałem, chyba że takiemu Artowi czy Santoni zaszedłem za skórę i mieli na mnie focha :P

Może to z wami co jest? Może tryb rozkazujący stosujecie? "A proszę, a dziękuję" używacie?

Bellatrix, skoro gościu lata po grocie, to Motoki czy Bobcat z miłą checią wbiją i zbanują bota.Sam z doświadczenia wiem,że takie boty banuje się z ogromną przyjemnością.A jeszcze większą przyjemnością jest,gdy się widzi powiązane topowe konta pod ten email lub na innych serwerach,a zdarzają się często oj często. :P

vCe0W6E.png

• To może Victory przyjrzysz się postaci TAYFUN z Jinno co w grocie ciach na bocie, najczęściej na ch3. Taki metinowy Copperfield. Z tego co widzę to wskazać wam bota to mało. Może za rączkę trzeba was prowadzać w miejsca gdzie są boty? Zero kreatywności i zaangażowania. Serdecznie nie pozdrawiam.

Z miła chęcią bym sprawdził lecz proszę nie zapominać iż jestem tylko szarym GM Tasmanii :phatgrin: jeżeli jest jakiś gracz którego podejrzewacie o używanie nielegalnego oprogramowania na Tasmanii proszę zostawić pw na IRC a ja już :o otworze szeroko oczy na tego gracza :phatgrin:

• Victory, słyszałem, że na Tasmanii coraz ciężej spotkać boty więc napisz do kogo trzeba, żeby przeniesiono cię na Jawę. Będziesz miał okazję się wykazać, tu postacie wbijają 75+ nie wchodząc do lochów pająków, po grocie biegają Kacperki "dobre duszki" a przy handlarce czasami jest problem zakupić poty bo boty zagradzają do niej dostęp. No nie wahaj się i zagadaj z Artem, może zmienię zdanie o teamie.

• Ale Victory nie jest GM Jawy, więc nic Mu nie zarzucaj. Miej pretensje o niebanowane boty do administracji Jawy, a nie innych serwerów;) Jeśli masz zarzuty o prace GMów Jawy, napisz na nich skargę:)

Ja za każdym razem jak napiszę do GMa swojego serwera, to On wchodzi i weryfikuje, po czym je banuje;) A jeśli nie mogą zrobić tego w danej chwili, zapisują nick i robią to, kiedy mają czas:)

• Ja za każdym razem jak napiszę do GMa swojego serwera, to On wchodzi i weryfikuje, po czym je banuje;) A jeśli nie mogą zrobić tego w danej chwili, zapisują nick i robią to, kiedy mają czas:)

Dokładnie tak robię ja, dlatego można, a nawet nalegam, na podawanie mi nicków botów, a w szczególności tych, co bezprawnie latają po mapie kilka tygodni (!). Naprawdę ciężko jest kilku GMą, którzy również posiadają życie prywatne, to wszystko pobanować.

• Jeżeli nie macie kogo banować, to wystarczy wejść do V1 albo na Świątynię ;) W V1 ciężko znaleźć jakikolwiek spot na jakimkolwiek Channelu wolny. Wszędzie boty. Od 2 tygodni te same :D

Idąc do DT z buta, spotykasz około 30 botów na każdym CH. Ostatnio na ostatnim piętrze była szamanka 49lvl, buffowała 4 postacie 35lvl i zbierała po nich karty na bocie jak znikały nazwy. Było im trochę ciężej, jak podprowadziłem bossa ze świątyni :D

Ogólnie - w V1 nie ma jak dropić, w świątyni nie ma jak expić.

• Dokładnie tak robię ja, dlatego można, a nawet nalegam, na podawanie mi nicków botów, a w szczególności tych, co bezprawnie latają po mapie kilka tygodni (!). Naprawdę ciężko jest kilku GMą, którzy również posiadają życie prywatne, to wszystko pobanować.

A hotaru to mój drugi ulubiony GM po wiktorym ;D

• Tak oto wygląda zgłaszanie bota. Na szybkości wchodzisz na IRC, no tak na szybkości się nie da trzeba się zerejestrować i zalogować. Ok przechodzimy ten etap, już jesteśmy na kanale, patrzymy a tam około +/- 60 użytkowników w tym nicki teamu. Jest radość ale pozorna bo 95% afkuje a pozostałe 5% nie odpisuje. No dobra to trzeba spróbować przez support. Podobnie logujesz się, wypełnia rubryczki i wysyłasz. Po dwóch dniach dostajesz odpowiedź, która została skopiowania z wcześniej przygotowanego szablonu - postać została dodana do listy pod nadzorem. Jak wcześniej ktoś napisał te same boty od kilkudziesięciu dni. Nie ma co tracić czasu na te kocoboły. Zarówno system jak i uwarunkowania formalno-prawne pokonały metin2.pl. Team jest jak niewidomy na pustyni, niby idzie i przebiera nogami ale okazuje się, że zatacza małe kółka.

• Tak oto wygląda zgłaszanie bota. Na szybkości wchodzisz na IRC, no tak na szybkości się nie da trzeba się zerejestrować i zalogować. Ok przechodzimy ten etap, już jesteśmy na kanale, patrzymy a tam około +/- 60 użytkowników w tym nicki teamu. Jest radość ale pozorna bo 95% afkuje a pozostałe 5% nie odpisuje. No dobra to trzeba spróbować przez support. Podobnie logujesz się, wypełnia rubryczki i wysyłasz. Po dwóch dniach dostajesz odpowiedź, która została skopiowania z wcześniej przygotowanego szablonu - postać została dodana do listy pod nadzorem. Jak wcześniej ktoś napisał te same boty od kilkudziesięciu dni. Nie ma co tracić czasu na te kocoboły. Zarówno system jak i uwarunkowania formalno-prawne pokonały metin2.pl. Team jest jak niewidomy na pustyni, niby idzie i przebiera nogami ale okazuje się, że zatacza małe kółka.

Witam. Każdy z członków Teamu posiada życie realne, uczęszcza do szkoły/pracy i nie każdy siedzi po 24/7 bo tak by chcieli gracze.Na każdym serwie jest przypisana ilość GM którzy robią co mogą ale nikt nie poradzi ze taki bot po zbanowaniu postawi kolejne boty.Wiec zrozumcie wreście ze każdy GM robi co w jego sile.

Bayek1s-ygn.jpg

• To po co siedzisz na afk na irc skoro i tak Cie nie ma?

i się zdecyduj albo gra albo życie prywatne :)

Pozdrawiam

Wprowadzanie użytkowników w błąd podając fałszywą informację o moderowaniu postu przez Zespół Metin2.pl

>in 2k18

• Witam. Każdy z członków Teamu posiada życie realne, uczęszcza do szkoły/pracy i nie każdy siedzi po 24/7 bo tak by chcieli gracze.Na każdym serwie jest przypisana ilość GM którzy robią co mogą ale nikt nie poradzi ze taki bot po zbanowaniu postawi kolejne boty.Wiec zrozumcie wreście ze każdy GM robi co w jego sile.

GM robi co może a że niewiele może to i niewiele robi. Zresztą to widać. Natomiast odnośnie powstawania nowych botów - wiem, że tak się dzieje ale już kilkukrotnie pisałem o botach 70+ one nie pojawiły się wczoraj czy dwa dni temu. To jest kilkudniowy efekt "jakże skrupulatnie pracy GMów". Mądry człowiek zrozumie po dwóch zdaniach a głupkowi to i elaboratu mało. Na razie starczy pisania w tym temacie, szkoda klawiatury. Nie pozdrawiam.

• GM robi co może a że niewiele może to i niewiele robi. Zresztą to widać. Natomiast odnośnie powstawania nowych botów - wiem, że tak się dzieje ale już kilkukrotnie pisałem o botach 70+ one nie pojawiły się wczoraj czy dwa dni temu. To jest kilkudniowy efekt "jakże skrupulatnie pracy GMów". Mądry człowiek zrozumie po dwóch zdaniach a głupkowi to i elaboratu mało. Na razie starczy pisania w tym temacie, szkoda klawiatury. Nie pozdrawiam.

Botów masz od pyty, GMów tylko kilku (czterech na Jawie). Każdy GM ma obowiązek siedzieć min, 1h dziennie na grze, więc myślisz, ze naprawdę jest możliwym, aby zbanowane zostały wszystkie boty w ciągu jednego, dwóch dni? 4 ch, pełno map, procedury. Na tyle botów zawsze spora częśc zostanie pominięta niestety i dlatego biegają 70+ lvle. Plus to, ze jednego dnia zbanowanych zostanie np. 50 botów, jutro wyrośnie kolejne 50.

• Botów masz od pyty, GMów tylko kilku (czterech na Jawie). Każdy GM ma obowiązek siedzieć min, 1h dziennie na grze, więc myślisz, ze naprawdę jest możliwym, aby zbanowane zostały wszystkie boty w ciągu jednego, dwóch dni? 4 ch, pełno map, procedury. Na tyle botów zawsze spora częśc zostanie pominięta niestety i dlatego biegają 70+ lvle. Plus to, ze jednego dnia zbanowanych zostanie np. 50 botów, jutro wyrośnie kolejne 50.

Ja rozumie żę życie prywatne każdy ma ale skoro jest taka ilość botów na serwerze i ta ilość GM-ów sobie nie radzi czemu nie zgłasza sie zapotrzebowania/robi rekrutacji na kolejnych? Dajmy na to 10 GM-ów chyba wy dało rade więcej botów zbanować a że GF nie płaci realną gotówką takim ludziom to chyba niewielki wydatek dla nich. Jak już pisałam wcześniej skoro procedury są takie mozolne to może trzeba zaproponować nowe które będą szybsze i skuteczniejsze.
    Każdy GM jest też graczem może warto spojrzeć na sprawę od strony graczy którym nie pomoże kolega z teamu i zaproponować wydawcy gry jakieś lepsze rozwiązania, łatwiejszy system banowania może nawet dodawanie botów w grze na czarną listę bez konieczności wchodzenia na IRC/Support. Jestem pewna że jakbyście założyli temat o tym jak można rozwiązać nie które sprawy w metinie gracze mieliby ogrom pomysłów i niektóre można by wykorzystać/ zaproponować wydawcy a nóż się uda i będzie lepiej.
    Szczerze nie zgłaszam już botów bo raz nie widzę sensu skoro i tak te same zgłaszane kilka razy biegają a dwa mam słabego kompa i jak gram wchodzenie na IRC/ support tylko mi go laguje. Wole pograć niż co chwila logować by zgłaszać kolejnego.
    A i pragnę pozdrowić ninje 75 lvl która bije metki w piekle na bocie :)

"Aż wreszcie szepnęła: kretynie tutejszy, Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy.
    Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko Miejscowy idiota z tutejszą kretynką.
    Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym.
    W ten sposób dorobią się córki lub syna - Idioty idiotki, kretynki kretyna,
    By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem."
    Julian Tuwim - Proszę maricinieP już lepiej?